101

Odp: Kupie opryskiwacz

Pompa wirnikowa daje około 2 - 2,5  bar. (przynajmniej moja). Napełniam też nia często opryskiwacz RSMem lub jeśli jadę na oddalone pola to wodą z mauserów. Wg mnie to nie myśl o przekładaniu na wałek do pompy tłokowej tylko załóż zawór 3 drogowy na pompie odśrodkowej wepnij się za pompą volux w instalacje roboczą i już. Zawory plastikowe 2 calowe kupisz bez problemu. A kręcenie womem pompą tłokową to tylko na minimalnych obrotach.

102

Ruszyłem pompę i później przejechałem kilka metrów na włączonej, to powiem szczerze, że ona się wolno kręci... I rzeczywiście załączanie jej z womu mogłoby się źle skończyć. Kupię pewnie zawór i zrobię jak mówisz. Dzięki Pany za porady, jeszcze pewnie się będę zgłaszał przed wiosną nie raz, żeby uruchomić co trzeba  wink

103

odmarznie to ogarniesz

mdw

104

zorak napisał/a:

a to widzieliście ? złom czy do odratowania ? cena chyba ok
https://www.olx.pl/oferta/opryskiwacz-e … 161bcae866

Żeby to było bliżej to bym go na części kupił ,i z tuningował swojego wink

105

Jak pompa sprawna to n same części sięopłąca. Jedna oprawa z końcówkami kosztuje 170zł tyle mi w sklepie powiedzieli ile prawdy w tym to nie wiem...

106

Widziałem tego Evrarda nie raz  sprawny na chodzie i pryska ... to pewne    Stoi w Gościszowie  nie pamiętam nr domu  na końcu po prawej stronie   jadąc   na Lwówek

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

107 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2017-02-09 19:15:33)

mam 3 dychy gdzies do niego, tam chyba kupiłeś tego pierwszego case?

mdw

108

Widzicie jak to jest że się człowiek nie raz oszuka... A może on w lepszym stanie ten opryskiwacz niż mi się wydawało za te pieniądze....

109

Tak u Daniela wziołem tego  tego 1255   chciałem wziąć u niego tą tecknome  ale chciał wtedy 15 tys  i dałem spokój    u niego w sumie brałem i pierwszego Case 955

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

110 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2017-02-09 20:11:45)

za ta tecnome dyche chyba teraz, tego aresa ma ciekawego, ciekawe co to warte

mdw

111

ten ares  stoi  u niego od sierpnia  tamtego roku   podobają mi się  ale  ,,,, mało jakoś tego  widac w polach  a niby to Claas

112

ja jestem chory na magnuma 7220 ale  gotówki brak :-/ ...

mdw

113 Ostatnio edytowany przez sarast (2017-02-09 21:08:41)

yokoslaw napisał/a:

ja jestem chory na magnuma 7220 ale  gotówki brak :-/ ...

u brodacza stoi ,  nawet ładny. jutro tam bedę.

Leszek   dla kolegów'

114

sarast   napaliłeś się na tego LEXA  widzę ,,, ale podjedź sobie też do Srebrnej góry tam  tez mają tych  lexionków  i poniżej 200 zejdziesz ale nie w tym temacie

115

jedziesz claasa zaklepać czy masseya obejrzeć? dawno nie byłem u niego, w sierpniu mi ryknoł 75 tys, za takiego ale naprawde ładna sztuka

mdw

116

Grzegorz89 napisał/a:

Widzicie jak to jest że się człowiek nie raz oszuka... A może on w lepszym stanie ten opryskiwacz niż mi się wydawało za te pieniądze....

jakby dał wieksza cene to i zainteresowanie byłoby wieksze

Rolnik z powołania:-)

117

Wojtek, jeśli to Ares 725 RZ czy jakoś tak to fajna maszyna i nie ma się czego bać. Silnik JD a cała reszta MF. Robiłem takiego jeździłem nim i powiem Ci że fajna maszyna tylko trochę za lekki do tej mocy gdyby taj jeszcze z 1,5T go było to by było idealnie. w tej maszynie trzeba zwrócić uwagę czy działa prędkościomierz bo jak nie to są problemy z wałkiem WOM i napędami ale wiem jak go naprawić żeby działał.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

118

825 Rz

mdw

119

Sarast a ja wczoraj byłem u niego... smile

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726

120

Sławny ten brodacz ... miałem kupować własnie 725 RZ ale padło na CASe bo  renata nie miała pneumatyki