Odp: facelia
Fajna wialnia.Jaka wydajność na zbożu.?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Inne » facelia
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Fajna wialnia.Jaka wydajność na zbożu.?
Dopiero powstała z myślą o facelii. Sita musiałbym inne dać do zboża.
zrób filmik jak to chodzi
Ok jak będzie robota ....
no nie źle ja zrobiłem wialnie z sitami 1x1,5m i podaje sobie z ziemi .pełna wygoda i szybkość do workowania też zrobiłem fajny stojak więc tylko zostało mi zważyć i zawiązać
A jakie masz najmniejsze oczka?
I siatka czy blacha?
blacha ma otworki 3,5mm ale ta wialnia nie była robiona do facelii ale facelia powinno nią pójść ,kurczę całą noc ciołem dyskówką szło nawet nawet tylko jakby była trochę wyższa to już by nie przeszła między dyskami a ramą .
uważajcie na kusz z facelii dzisiaj byłem na czyszczalni(3 godziny) i się nawdychałem go ,powiem szczerze że dawno taki chory nie byłem i nie kurzyło sie mocno bo była już czyszczona ,normalnie szło oddychać a później niespodzianka.
Tomek może to ASF?
Tomek może to ASF?
słuchaj no żydzie nie bądź taki dowciapny bo też mogę cię wyśmiewać za każdy razem.
ups napięta atmosfera
ja się po prostu o Ciebie troszczę, z sercem na dłoni a Ty tak o ciężko pracującego na roli dbasz.
To antypolska postawa, jako narodowiec powinieneś się wstydzić.
Zawsze gdy u słyszę jak ktoś kogoś nazywa Żydem, myślę o ich fantastycznym przemyśle zbrojeniowym, chemicznym, medycznym i wysokim PKB, Żydzi mi imponują, wiedzą jak prowadzić mądrze kraj.
Hitlerowi też nieźle szło
ale jak skończył to chyba wiesz
marnie ale mam prośbę do szeryfa niech skasuje co nie o facelii.
ktos pisał że sprzedawał tu http://cnpietrzak.pl/trawy,3,pl.html dzwoniłem i mówili ze plantacja ma miec min 10ha w jednym polu... cięzko to cholerstwo zakontraktować
ktos pisał że sprzedawał tu http://cnpietrzak.pl/trawy,3,pl.html dzwoniłem i mówili ze plantacja ma miec min 10ha w jednym polu... cięzko to cholerstwo zakontraktować
ale co ?
Ja z nim gadałem. Tłumaczę sobie tak dbająo jakość czystość a jak masz pole 1 ha z 2 stron rów z trzeciej łąka a z czwartej polna droga to wiatropylna trawa... i w 20% wyjdą bękarty...
Jutro nim będe gadał dopytam..
ale nawet jak masz pole 100 ha a w ziemi ziarenka to na jedno wychodzi
a ja afalonem powschodowo sprubuje, bo wiem ze faceli nie spali
Odgrzewam starego kotleta. Pryskales nalistnie w ubiegłym roku? Grzebałem po książkach i facelia należy do tego samego kladu co marchew i koper . Na marchew na etykiecie jest ze można nalistnie
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Inne » facelia
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo