Temat: Dokąd na wczasy
No właśnie jak w temacie chwalcie się.
Ja Dziwnówek n/bałtykiem już 13 sierpnia a wy? :dance:
GG 5280421 Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dokąd na wczasy
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No właśnie jak w temacie chwalcie się.
Ja Dziwnówek n/bałtykiem już 13 sierpnia a wy? :dance:
Do Zakopanego i okolic, z dziewczyną, kiedyś w sierpniu, miedzy żniwami a zbiorem kukurydzy na kiszonkę:)
Kocham góry, a nie byłem nigdy nad morzem - i wcale mi sie tam nie spieszy.
a jak dobrze pójdzie to bryknę też na tydzień do Francji, ale bardziej w poszukiwaniu sprzętu niż na wczasy;) chociaż taki wyjazd będzie też niezłą wakacyjną przygodą:)
Do Zakopanego
To zbieraj namiary na fajne hoteliki i pensjonaty jesienią ppragnę odwiedzić Zakopane
Współlokatorka mojej pięknej wyczaiła kiedyś blisko Krupówek, po niecałe 30zł/doba, czy może nawet mniej... i to podobno baardzo przytulny pensjonat.. opowiadała kiedyś... ale potem szajba jej odbiła i się wyprowadziła.. wiec już chyba sie nie dowiem gdzie to było dokładnie.. a szkoda.. niemniej jednak jak tylko wrócę to podzielę sie wrażeniami (i namiarami;) )
ja juz bylem na wczasach jesli mozna to tak nazwac 3 dni w lebie na polowie dorszy z kutra suuuper sprawa a jak sie uda to po zniwach mykne znowu na trzy dzionki gdzies nad wielka wode ale jeszcze nie wiem gdzie
Wybieram się do miejscowości Lignano (Włochy) - troszkę wyżej Wenecji. Dwie trasy:
1. Niemcy > Austria > Włochy 1165km z czego tylko 40 km poza autostradą a reszta czyli ponad 1100km autostradami.
2. Czechy > Austria > Włochy 927km ale już nie ma tyle autostrad
Czas przejazdu obiema trasami prawie taki sam. Opcja 2 obejmuje więcej płatnych dróg.
Jechał może ktoś tymi drogami ? Ja skłaniam się przy trasie 1 - więcej km ale bardziej komfortowo.
Trasę numer dwa daruj sobie 350 km bez autostrady i do tego przez Międzylesie serpentynami jedziesz nie warto. Na Austrię winieta na 10 dni 8 euro. Czechy coś około 160 koron na 14dni. Polska Wrocław -Gliwice 16zł
Panow dziś wylatuję do Bułgarii dostałem ofertę na wszystko hotel 4 gwiazdki po 920 za osobę zrezygnowałem z rezerwację w Spocie i dziś lecimy z dzieciakami miałem na decyzję 1 godz. biuro Itaka
bo to są last minute wczoraj w Tui była oferta do Bułgarii z pełnym wyżywieniem za 670 zł osoba na tydzień, kanary za 1020zł. W środę koleżanka z biura poleciała do Turcji za 1800zł na 2 tygodnie z pełnym wyżywieniem. koniec czerwca to najlepszy okres na wczasy i oczywiście trzeba łapać okazję z dnia na dzień. Ja dziś wyjazd do Włoch i za apartament (sypialnia, salon, przedpokój, kuchnia, taras, łazienka) płace 280 euro za tydzień.
ja raniutko jutro dzida na tydzień do Gdańska.
Do Zakopanego i okolic, z dziewczyną, kiedyś w sierpniu, miedzy żniwami a zbiorem kukurydzy na kiszonkę:)
Kocham góry, a nie byłem nigdy nad morzem - i wcale mi sie tam nie spieszy.a jak dobrze pójdzie to bryknę też na tydzień do Francji, ale bardziej w poszukiwaniu sprzętu niż na wczasy;) chociaż taki wyjazd będzie też niezłą wakacyjną przygodą:)
Ja osobiście nie jeżdze w lato na wczasy ale mój syn owszem jeżdzi do zakopca.Mieszka u starosty zakopiańskiego.Żarcie do oporu,pensionat spoko ,wyjazd na Słowację do parku wodnego,ubaw po pachy.Tak szczerze to moich rodziców nie było stać na wyjazdy wakacyjne to niech moje dzieciaki jeżdzą.Polecam pensionat.
Jakby co to pensionat polecam .
Ja niestety w tym roku nie wyjadę , nie mogę znależć pensjonatu gdzie zakwaterują mnie z krowami , trudno będę musiał to przeżyć.
A może to jest dobre rozwiązanie.Hotel dla krów?
Ja w tym roku chyba znów pójde na pielgrzymke. wracam 15 wieczorem, a potem do rzepaku bo na 18 rano mam oddac 1 transport.
Jak to 18 rano. Nie rozumiem.
po prostu jestem zapisany w punkcie skupu na 18 lipca na 7.00 rano
Pozdrowienia ze slonecznej Bulgarii powiem tak klimat w sam raz dla nas 25-27 stopni hotel nad samym brzegiem jedzenia multum widoki super sami Polacy i masa Ruskich osrodek moloch jak to mowi zona kolchoz 5 hoteli w jednym kompleksie. Dzieciaki szczesliwe tyle atrakcji animatorzy. Jednym slowem blogie lenistwo polecam kazdemu
Może to nie wczasy, ale jutro jade do Niesulic nad jezioro Niesłysz na 3-4 dni był ktos może?
Jeszcze 10 dni Chorwacja czeka
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dokąd na wczasy
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo