Temat: kosiarka
jak ktoś ma kosiarkę dyskową czołową albo na tył 3m szeroka czyli 7 dysków w rozsądnych pieniądzach to dać znać,proszę nie dawajcie linków z tablicy bo oglądam je codziennie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » kosiarka
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jak ktoś ma kosiarkę dyskową czołową albo na tył 3m szeroka czyli 7 dysków w rozsądnych pieniądzach to dać znać,proszę nie dawajcie linków z tablicy bo oglądam je codziennie.
Mam LELY w trakcie naprawy i jest do sprzedania.Szerokość 280 cm.
to daj zdjęcia i cena.
kosiara kupiona http://img06.staticclassifieds.com/imag … rev001.jpg
wiecie że kosiarka czołowa ma lewe obroty wałka,ale się zdziwiłem jak podłączyłem ją na tył a ona odwrotnie chodzi
z tyłu wałek musi się zawsze kręcić w te sama stronę a przedni to zależy od producenta no chyba że fastrac bo ten ma często z przodu dwa wałki
a wiecie na jakich obrotach powinna pracować dyskowa bo z obliczeń wychodzi że na 500obr wałka talerze będą się kręcić 1500obr a na 1000obr wałka 3000obr talerze ?
Każdy producent zakłada przekładnię jaką klient sobie życzy (prawe lewe 1000 i 540) . Na tabliczce znamionowej zazwyczaj pisze jakie obroty ma posiadany model .
tabliczki nie ma ,ale mi chodzi o obroty talerzy a nie wałka?
więc tak byłem dzisiaj u gościa co ma kosiarkę dyskową i tak jeden obrót wałka to 6 obrotów dysku więc ja muszę jeżdzić na 1000obr wałka.
Muszę kupić kosiarkę bo ,,stara'' mi się roz...... Miałem się brać za remont ale ręce mi do ziemi opadły. Mowa tu o 8-mio letniej kuźni 1,65m. Dodam, że mam mało łąk bo 4,5Ha,które tnę 3 razy w roku. Po rozebraniu koła łukowe zmielone na 6 sztuk 5 szrot, wałek poziomy krzywy i pionowe wraz z łożyskami do wymiany. Do tego inne pierdoły jak trzymaki nożyków, talerze ślizgowe itp. Pomyślałem, że jak wyremontuje to wytrzyma 50% tego co była nowa więc chyba odpuszczę i kupię rzemiosło do 3 tyś. Więc moje pytanie czy coś polecicie bo nie będę pakował kasy w ten złom ani markową na taki areał bo to bez sensu. Czekam na propozycje OLX doświadczonych kolegów. Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na pomysły i doświadczenie życiowe.
Daruj sobie rotacyjną ,kup dyskową i zapomnisz o naprawach ......... Kiedyś remonty robiłem co chwila , a jak kupiłem dyskową to raz ściął mi kołek (bezpiecznik ) na dysku . np. http://olx.pl/oferta/kosiarka-dyskowa-C … 8a089e7944
A jak coś w tym piznie? tryb, wałek blacha?
o trzeba naprawić.......
No właśnie a nie chce mi się naprawiać starej bo nie warto. Tym bardziej nowej starej. Tak jak w temacie polecicie coś?
poszukaj zdrowej używanej zachodniej za 1500zł ja kupiłem starą PZ i jest nie do zajechania i cicha.
Ja kupiłem kilka lat temu taką jak ty w Premium TRade i zapomniałem o remontach, Starą czeską sprzedałem za 600zł i koszę trawę, koniczynę itp. Kosiarka pół roku z traktorem spięta. Na Twoim miejscu zamówił bym nówkę, a starą sklecił i na OLX za 500 - 600 zł wstawił.
Marek jak ją skleję to tysiak pęknie a kupiłem Kuźnię polską z Niemiec bo była tańsza jak w PL i kuzyn na lawecie przy okazji przywiózł. Chłam jakich mało! W pierwszym roku farba z całości płatami odlazła a potem zawsze coś a po 8 latach nie ma co naprawiać. Dziś kosztuje 4,800zł a ja bym jej za 3 nie wziął!
to tylko tak ladnie wyglada dopuki farba nie zejdzie i pierwsze oleje sie nie pokarzą ja bym jednak wziął tak jak chłopaki pisali dobrą uzywaną dyskową kosiarkę niż to ale to moje zdanie
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » kosiarka
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo