Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Elektryka » elektromagnes do sieczkarni
Witam na Forum, http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=808 tu masz wszystko opisane.
to teraz jeszcze zostaje mi odkręcić ten uszkodzony element, wie może ktoś jak to zrobić ?
Czy kluczem mam ciągnąć za ten element gdzie znajdują się wsuwki elektryczne tak aby to odkręcić ?
Wystarczyło przeczytać ten temat od początku
http://www.fotosik.pl/u/rudemenes/album/582362
Rozbierałem to parę lat temu, to nie pamiętam dokładnie jak to było.
Tobie brakuje szczotkotrzymacza (tzn. masz tylko sam rdzeń jego - reszta wyłamana). Zastanawiam się tylko, czy wymiana samego szczotkotrzymacza wystarczy, czy masz może uszkodzony elektromagnes (można go przewinąć) i ktoś zablokował sprzęgło na stałe
ok dzięki, jeszcze mam pytanie ma ktoś może kabinę do E514 na sprzedanie ?
A co pod wiadukt się nie zmieściłeś ?
Tu masz jakąś http://allegro.pl/kabina-i-rozdrabiacz- … 02244.html
wygląda że to chyba nasz kolega z forum pociął swojego 517 STS
czyli kabina od 517 pasuje do 514 ?
troche drogo ma tą kabinę... do 512 widziałem że są po tysiąc zł.
Dam ogłoszenie w dziale giełda ,może ktoś bedzie miał taką.
wygląda że to chyba nasz kolega z forum pociął swojego 517 STS
Mi to bardzie przypomina akcję "zbieram na wino" tj kto da, ile da.
do 512 widziałem że są po tysiąc zł.
Wiem gdzie leżą takie cuda i za tysiaka to Ci do domu zawiozę co za czasy, że cały kombajn za 8000 kupić można, a kabina za tysiaka, a jak za swoją dawałem stówe, to czułem się jakby gość obdarł mnie całkowicie na żywca ze skóry.
To ja podłączę się tutaj a mianowicie czy ktoś z was rozbierał elektromagnes sieczkarni biso w 524 bo chciałem tam powymieniać łożyska i tu moje pytanie jest tam coś na co trzeba zwrócić uwagę? A może wiecie jakie łożyska tam przychodzą? A i jeszcze jedno chodzi o napinacz ten który jest między silnikiem a elektromagnesem a mianowicie u mnie regulacja wygląda tak że jest pręt nagwintowany i z jednej i drugiej strony jest nakrętka i na sztywno skręcane a wg mnie powinna tam przychodzić jeszcze sprężyna pomiędzy nakrętką a napinaczem która by niwelowała bicia pasa, jak to jest u was porobione?
W 514 mam też biso więc pewnie jest tak samo. Sprężyny też nie ma. A co do łożysk to wstawiłem nowe razem z obudowami samonastawnymi. Miałem wszystko rozebrane i raczej nie ma tam nic kłopotliwego na co trzeba zwrócić szczególną uwagę. Na przyszły sezon muszę kupić nowy szczotkotrzymacz bo u mnie jest na stałe. We Wągrowcu dorabiają od swoich co produkują za około 200 zł a oryginał jak się nie mylę to 1800!!!
W zeszłym roku rozbierałem cały elektromagnes i nie ma tam żadnego szczotkotrzymacza, sieczkarnie mam oryginalną biso, z rozebraniem nie ma problemu, wydaję mi się że 514 ma inny elektromagnes. Co do napinacza to jutro sprawdzę bo nie pamiętam
dzięki za info i będę wdzięczny za sprawdzenie tego napinacza
U mnie cały elektromagnes jest wnet taki sam jak ten
http://olx.pl/oferta/rozdrabniacz-siecz … 464123071a
Sławek nie masz takiego szczotkotrzymacza jak widać tam na zdjęciu?
U mnie jest inaczej cała przekładnia to jest tak małe koło do napędu sprężarki klimatyzacji koło od napędu z silnika elektromagnes koło napędzające sieczkarnię wszystko na jednym wałku a na zewnątrz po obu stronach blachy do których przykręcone łożyska wału przekładni, blachy są ze sobą połączone na kształt sześcianu u góry rurkami a od spodu blachą i przykręcone do ramy kombajnu, szkoda że nie mam czym zrobić zdjęcia bo nie wiem czy to dobrze zobrazowałem
U mnie wygląda to inaczej, postaram się jutro zrobić zdjęcia to wszystko wyjaśni
Oj to ino niepotrzebnie namieszałem w temacie
Forum Fortschritt i IFA » Elektryka » elektromagnes do sieczkarni
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo