221

Odp: ZAGROŻENIA

koseś napisał/a:
sarast napisał/a:

a to dziwne historie piszesz ze swoim lasem bo ja od 5 lat na wycinkę w swoim lesie potrzebuje zgody od Starostwa powiatowego . urzędnik przyjezdza i cechuje!!!!  coś nie bardzo w temacie jesteś .!!!!

Jeśli w nakazie podatkowym jest las na danej działce to leśniczy cechuje , i tak od wielu lat mam jak chcę coś u siebie wyciąć .A jeśli to jakieś zadrzewienie co jest na gruncie rolnym to z gminy dają pozwolenie nawet nie oglądając

Własność jest wspaniała dopóki nam służy , ale co kiedy na sąsiedniej działce kilkadziesiąt metrów od wioski cedrob chce postawić 56 kurników !

Koseś no właśnie słyszałem że już sprawa przybita i rada nic nie może tam zrobić.Tam ma być 3,5 miliona sztuk.

222

Sarast u nas co mamy własny las 16 ha to właśnie tak jak piszesz sadzony jakieś 60 lat temu po to aby komuchy nie zabrały i teraz nie mam nic do czynienia ze starostwem w związku z jakąkolwiek wycinką. W nadleśnictwie jest Pan Grzesiu od prywatnych lasów i to on wszystkim nadzoruje. Nie muszę się go na kolanach prosić tylko telefon i na drugi dzień jest obgadać co i jak. W samym lesie też podpowie co i jak tak więc w tej sprawie nie mogę powiedzieć że to jakieś utrudnienie

E 516 na części
Telefon 695 076 269

223

scoda19 napisał/a:
koseś napisał/a:
sarast napisał/a:

a to dziwne historie piszesz ze swoim lasem bo ja od 5 lat na wycinkę w swoim lesie potrzebuje zgody od Starostwa powiatowego . urzędnik przyjezdza i cechuje!!!!  coś nie bardzo w temacie jesteś .!!!!

Jeśli w nakazie podatkowym jest las na danej działce to leśniczy cechuje , i tak od wielu lat mam jak chcę coś u siebie wyciąć .A jeśli to jakieś zadrzewienie co jest na gruncie rolnym to z gminy dają pozwolenie nawet nie oglądając

Własność jest wspaniała dopóki nam służy , ale co kiedy na sąsiedniej działce kilkadziesiąt metrów od wioski cedrob chce postawić 56 kurników !

Koseś no właśnie słyszałem że już sprawa przybita i rada nic nie może tam zrobić.Tam ma być 3,5 miliona sztuk.

Chyba Marka zaproszę bo on wie jak taki problem rozwiązać ....
Rurk @ działkę kupili dwa lata temu , podzielili ją na kilkadziesiąt małych i teraz kurniki sąsiadują z własnymi działkami !!!!! W ten sposób obeszli wysyłanie do sąsiadów zawiadomień o inwestycji !!! Jedyny sposób to :gun:

224

Sprytnie podeszli do sprawy.
Pod Bieżuniem i Toruniem jak byłem przy takich większych kurnikach to nawet nie było czuć gorzej jak zaczęli pomiot z nich wozić to aż w oczy szczypało a pracownika można było po pracy z 100m wyczuć.

225

Laszek napisał/a:

Sarast u nas co mamy własny las 16 ha to właśnie tak jak piszesz sadzony jakieś 60 lat temu po to aby komuchy nie zabrały i teraz nie mam nic do czynienia ze starostwem w związku z jakąkolwiek wycinką. W nadleśnictwie jest Pan Grzesiu od prywatnych lasów i to on wszystkim nadzoruje. Nie muszę się go na kolanach prosić tylko telefon i na drugi dzień jest obgadać co i jak. W samym lesie też podpowie co i jak tak więc w tej sprawie nie mogę powiedzieć że to jakieś utrudnienie

nasze nadleśnictwo nie dogadało się z starostwem a że to lasy na ziemiach porolnych to od 5 lat starostwo się tym zajmuje a mają o tym pojęcie jak żaba na gwiazdach , męka pańska.

Leszek   dla kolegów'

226

u nas jak wożą na pola pomiot na wiosne to czuć nawet do 4 km

mdw

227 Ostatnio edytowany przez sarast (2017-03-03 23:26:06)

sam rozwalam!!!! suka daje popalić !!!!da się przywyknąć ! na 3 dzień kanapkę idzie przełknąć . lubię zapach napalmu o świcie ,!!!!

Leszek   dla kolegów'

228

To tak jak ja wyrzucam obornik z owczarni z głębokiej ściółki, 1,5-2m obornika. Amoniak daje po nosie i oczach, obiad pierwszego dnia nie smakuje, za to jedno piwo po robocie trzepie jakby flaszkę zrobił smile

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

229

tomek1974 napisał/a:
323piotrek323 napisał/a:
scoda19 napisał/a:

Ta ustawa jest dla krętaczy bo rolnik i tak w lesie bez zgody nie wytnie.

dobrze mówisz, taka jest prawda

prawda jest inna tylko ona nie interesuje was tylko chcecie oczerniać PIS i każda metoda jest dobra a to że mamy normalność i nikt nie potrzebuje łaski by ściąć swoje drzewo to już nie ważne  .

Witam ponownie forumowicza bez ciebie było trochę smutno:beer:

230

[sub][/sub]

koseś napisał/a:
scoda19 napisał/a:
koseś napisał/a:

Chyba Marka zaproszę bo on wie jak taki problem rozwiązać ....
Rurk @ działkę kupili dwa lata temu , podzielili ją na kilkadziesiąt małych i teraz kurniki sąsiadują z własnymi działkami !!!!! W ten sposób obeszli wysyłanie do sąsiadów zawiadomień o inwestycji !!! Jedyny sposób to :gun:

Kilka lat temu w pewnym miejscu zakupili sporo ziemi, więc zrobili tak. Wybudowali 3 obejścia i oddzielili cały teren jako samodzielną wioskę. Nikt z tej wioski oczywiście nie protestował przeciw tej śmierdzącej inwestycji. Szef tej firmy był wtedy najbogatszym posłem + stanowisko rządowe, można wszystko było zrobić.

231

sarast napisał/a:

sam rozwalam!!!! suka daje popalić !!!!da się przywyknąć ! na 3 dzień kanapkę idzie przełknąć . lubię zapach napalmu o świcie ,!!!!

buahahahahha
u nas jeden gość wozi, jak zacznie rozwalać to też tak będę miał.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

232

ale jakie kukurydze są po tym ze ach

mdw

Kiedyś jeździłęm do gościa na usługi prasowania słomy co gnoił tylko kurzakiem od indyków i trochę na wiosnę saletry. Siał tylko żyto i pszenice bo młyn obok a zwierzaków nie miał. Nowa warfama od 8 do 22 z przerwą na obiad dawała radę zrobić 15-18ha/dzień. Wały słomy po bizonie takie że podbierak cały czas pełen w prasie. Niestety teraz poszedł w ekologie i sadził czereśnie i orzechy oraz proso smile

234

http://finanse.wp.pl/kat,1033719,title, … ;_ticrsn=3

235

o tej likwidacji KRUS jest coś więcej??
To że nie będą co miesiąc płacić emerytur osobą które za krótko pracowały to dość dobry pomysł może ograniczy to biurokrację
oddanie im kasy niby też tylko że te osoby które znam (a jest ich nawet sporo) to w ciągu tygodnia przepiją     
Ciekawe co planują zrobić z tymi co już bez kasy po zasiłek do gminy będą przychodzić

236

andre902 napisał/a:

To tak jak ja wyrzucam obornik z owczarni z głębokiej ściółki, 1,5-2m obornika. Amoniak daje po nosie i oczach, obiad pierwszego dnia nie smakuje, za to jedno piwo po robocie trzepie jakby flaszkę zrobił smile

Ale bardzo dobrze przeczyszcza drogi oddechowe smile

237

Grzebanie w emeryturach bez znaczenia mundurowe służby ,czy krus , powinno być dla nowo wstępujących w ten system !  Prawa nabyte nie powinny być zmieniane !
Jak bym 21 lat temu miał być na zusie i obrabiać gospodarstwo to nie inwestował bym każdej wolnej złotówki w ziemię i produkcję zwierzęcą tylko założył bym jakąś firmę zatrudnił pracowników i dziś leżał bym na urlopie na san escobar .......

238

koseś napisał/a:

Grzebanie w emeryturach bez znaczenia mundurowe służby ,czy krus , powinno być dla nowo wstępujących w ten system !  Prawa nabyte nie powinny być zmieniane !
Jak bym 21 lat temu miał być na zusie i obrabiać gospodarstwo to nie inwestował bym każdej wolnej złotówki w ziemię i produkcję zwierzęcą tylko założył bym jakąś firmę zatrudnił pracowników i dziś leżał bym na urlopie na san escobar .......

grzebanie w ubezpieczeniach społecznych to specjalność rządzących ja na odmianę miałem przepracowane w ZUS 16 lat a od 21 lat jestem na KRUS i tu  dawno namieszali ponowie z SLD,PSL i PO że te lata w zus do emerytury  KRUS doliczone nie będą ,  to tak jak bym wcale  nie pracował ale już odwrotnie zaliczają.!!!!! tym samym jak będę w wieku już bliskim emerytury to trzeba mi firmę na sztukę założyć i z ZUS EMERYTURĘ pobierać , chyba że KRUS w końcu rozwalą i problem zniknie .  chyba!!!

Leszek   dla kolegów'

239

ojcu liczyłem wcześniejszą emeryturę (w tym roku planuje przejść) to ZUS się liczy tylko nie tak że doliczają kasę którą tam odłożyłeś a liczą ci każdy rok w ZUS jako 1,5 roku w KRUS

240

Rur3k napisał/a:

ojcu liczyłem wcześniejszą emeryturę (w tym roku planuje przejść) to ZUS się liczy tylko nie tak że doliczają kasę którą tam odłożyłeś a liczą ci każdy rok w ZUS jako 1,5 roku w KRUS

a to coś nowego ! jeszcze się nie szykuję(':lol:', '');. ale ciekawie opowiadasz. a i ja mam jakiś kapitał poczatkowy w  zus coś naliczyli . to i dobrze.

Leszek   dla kolegów'