Odp: ZAGROŻENIA
http://www.krus.gov.pl/zadania-krus/swi … rolniczej/
tu masz opisane jak to się liczy
ZUS w tym jest opisany jako podleganie innemu ubezpieczeniu
(Część składkowa punkt 4)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » ZAGROŻENIA
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
http://www.krus.gov.pl/zadania-krus/swi … rolniczej/
tu masz opisane jak to się liczy
ZUS w tym jest opisany jako podleganie innemu ubezpieczeniu
(Część składkowa punkt 4)
A propo zagrożeń. Byliśmy dziś w trasie i przy okazji wpadliśmy na kilka godzin zwiedzić obóz w Oświęcimu. Powiem szczerze, że Majdanek robi wrażenie, ale tam to już fabryka... Niech ktoś dalej mówi że to były nasze Polskie obozy to w mordę zarobi. Obóz na powierzchni 170ha, wszędzie same baraki... Aż strach pomyśleć że jeszcze jedno pokolenie nie minęło od tamtych czasów...
Jednak widziałem, że teraz zagrożeniem jesteśmy my sami dla siebie największym przez szerzącą się głupotę ludzką. Jak widzi się, że na terenie obozu zagłady młode siksy robią sobie sweet focie z wydętymi dupami i ustami, to krew mnie zalewa i chyba historia z chwilę zatoczy koło....
multi kulti
Mnóstwo jakby turków,cyganów, no żydów to mi nie przypominali..
A propo zagrożeń. Byliśmy dziś w trasie i przy okazji wpadliśmy na kilka godzin zwiedzić obóz w Oświęcimu. Powiem szczerze, że Majdanek robi wrażenie, ale tam to już fabryka... Niech ktoś dalej mówi że to były nasze Polskie obozy to w mordę zarobi. Obóz na powierzchni 170ha, wszędzie same baraki... Aż strach pomyśleć że jeszcze jedno pokolenie nie minęło od tamtych czasów...
Jednak widziałem, że teraz zagrożeniem jesteśmy my sami dla siebie największym przez szerzącą się głupotę ludzką. Jak widzi się, że na terenie obozu zagłady młode siksy robią sobie sweet focie z wydętymi dupami i ustami, to krew mnie zalewa i chyba historia z chwilę zatoczy koło....
tak jak piszesz, daj władze takiemu narodowcowi to Ciebie i mnie wsadzi do obozu i będzie takich co mają inne zdanie gazował wagon za wagonem. Nie źle napisałem, najpierw Żydzi, wiadomka Tomuś ma na ich punkcie obstrukcje, poźniej my- drugi sort.
No nie wiem czy najpierw żydzi ? w kościach coś czuję że komuniści będą pierwsi .....
No nie wiem czy najpierw żydzi ? w kościach coś czuję że komuniści będą pierwsi .....
nie panikuj !! komuniści to dziś brzydka historia !! i nie ma już kogo ścigać !! a ostatni jak odchodzili do krainy wiecznego dobrobytu to takie teczki w szafach zostawili aż się polska zatrzęsła.
komuniści to dziś brzydka historia
Powiedz to brudzińskiemu
Najgorsze to jak Polak Polakowi polakiem.... specjalnie ten ostatni z małej litery...
komuniści to dziś brzydka historia
Powiedz to brudzińskiemu
no i jeszcze powiesz że się tego gadania boisz ??? proszę daruj
Grzesiek moim zdaniem trafił w sedno sprawy. Za polskie obozy zagłady obowiązkowo trzeba w mordę lać - bez względu na konsekwencje. Kim by nie był i gdzie by nie był. Pierwszy z plaskacza powinien był dostać Obama od Adama Rotfelda. Jakby go ochrona za chwilę ubiła, byłby następnym Bohaterem Narodowym.
IV Rzesza ma się świetnie co widać. Zmiana optyki, złego piaru, fałszowanie historii, to ich robota. Pokolenie uczestników tych tragicznych wydarzeń właśnie wymiera. Może by się udało coś przekręcić, kit wcisnąć, poprawić tym wizerunek. Jak świat światem, Niemiec nie będzie dla polaka bratem. Będę do końca swoich dni przypominał o ich barbarzyństwie.
mylisz się, Niemiec może być Polaka bratem. ale za kłamstwa trzeba w mordę bić - masz zupełną rację.
mam kuzynów dzieci w wieku szkolnym w Niemczech , dzieciaki przeżywają strasznie lekcje histori z domu inną wiedzę mają w temacie 2 wojny świat, a w szkole inne wiadomości są im wciskane , Niemcy to ofiary nazizmu , tak to sobie poukładali, naziści to słowo klucz , a i wypędzenia to temat najważniejszy, bez zagłębiania się w przyczyny, i co im zrobisz.
Ciekawi mnie historia, ale ze szkoły nie wyniosłem za wiele. Słabe podejście, czy taka forma nauczania... Nie wiem. Teraz próbuję powoli nadrabiać straty. Jeśli chodzi o obozy to wmawia się nam że to Nasze. Polskie. Może i zostały budowane w Polsce, i teraz należą do mienia Polskiego jednak to nie my je budowaliśmy. Najprostszym tokiem myślenia, skoro obozy były Polskie to dlaczego niemiecki ''personel'' był zatrudniony? Ani jednego zdjęcia z Polakiem w mundurze i karabinem. Strach pomyśleć jak to wszystko działa, biorąc pod uwagę że żyjemy w czasach dostępu do internetu. Wystarczy wpisać i po chwili wszystko jak na tacy.
Fenol czy niemiec może byś dla Polaka bratem? Być może, jednak mentalność niewiele zmieniła się. Wiadomo że są tacy , którzy są w porządku. Byłem na praktykach w Luksemburgu i Austrii kilka lat temu i większość bierze Cie za złodzieja, pijaka i gówno.... Dlatego podchodzę do tego delikatnie. To inne kraje a co mówić ci prawdziwi niemcy..
Trochę lat minęło, a sprawiedliwość cierpliwa ale nadchodzi, powoli sami u siebie się wybiją na własne życzenie. Karma wraca.
...karma
Sarast, ja bym im zrobił to samo co oni nam, tyle że z procentami za zwłokę.
Zamiast 6500000, 8000000 w piach. Nie ma że boli. Musi boleć !
Mam nadzieję, że Muzułmanie za nas to zrobią.
a ja nie podniósłbym ręki na Niemców. Ci co są odpowiedzialni już dawno w piachu. Boli mnie że winni nie odpowiedzieli bo w nowych okolicznościach mogli być przydatni amerykanom dwa że kazde działanie na szkodę bloku wschodniego było korzystne i tak nie ma sprawiedliwości. Nowa polska władza olała/zaniedbała reperacje wojenne. Tak oto jesteśmy wciąż z krzywdą i bez zadość uczynienia. Kto ponosi za to odpowiedzialność? gdzie są winni?
Mam teorię, nasze chuja warte elity są winne. Każde.
Myśle nawet że temat jest już obsrany i przyklepany trzeba myśleć co dalej.
Sarast, ja bym im zrobił to samo co oni nam, tyle że z procentami za zwłokę.
Zamiast 6500000, 8000000 w piach. Nie ma że boli. Musi boleć !
Mam nadzieję, że Muzułmanie za nas to zrobią.
MAM znajomych Niemców opowiadają swoje historie o 2 wojnie światowej , słucham tego , pokazują zdjęcia ojców którzy pogineli gdzieś pod Sewastopolem od rany bagnetem w brzuch, drugi pokazuje ojca zdjecia z nim robione w swieta bożego narodzenia 1944 r jak był na przepustce i przywiózł samolot junkersa zabawkę ,zdięcie pod choinka , był w wojskach lotniczych i dwa tygodnie pużniej zginął na wschodzie , a tak na marginesie to brat mieszka w jego rodzinnym domu i zdjęcia z podwórka te same tylko ludzie inni, a potem o spotkaniu z Ruskimi i to co potrafili wyprawiać ich łzy ,też dają do myślenia . człowiek pokiwa głową bo co powiedzić ?? Krieg - Wojna i na tym się kończy .
ps . wujka to miałem takiego że pół wojny u Niemca a pół w LWP i ten na temat wojny fajne zdanie,
Powiedziane co było do powiedzenia w temacie.
https://www.youtube.com/watch?v=rpyBFIcn0lA
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » ZAGROŻENIA
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo