Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Inne maszyny » Moje konie robocze i inne sprzęty
Strony 1
po co orać staw?
Ciągnik mam dopiero pół roku, nigdy wcześniej nie jeździłem z przednim napędem i jeszcze nie mam wyczucia. To był drugi przejazd przez stawek bez orania. Za pierwszym razem jechałem bardziej za miejscem zakopania się i przejechał bez problemu bo nieruszona ziemia była. Za drugim razem chciałem pojechać trochę inaczej i wyszło jak wyszło. Głupia wtopa, przyznaję się.
andre z której strony elblaga jesteś ze takie mokre pola sa ?
Północny-wschód od strony Łęcza, Tolkmicka.
aha suchacz pogrodzie chojnowo tamte strony są twoje, moje to pomorska wieś zalesie borzynowo marianka pasłęk
załóż szersze koło do pługa. Miałem oryginał ale oponę szlak trafił założyłem koło od ruskiego rozrzutnika całkiem inna bajka. Czasami bywa tak że koło trafi na luźną ziemię i siada pług się zagłębia i.......
Tomek, ja mieszkam w Elblągu dzielnica Próchnik.
Krzysiek, mam teraz 7.50x20 myślałem żeby założyć 9.00x20 bo na tym co mam to tak jak piszesz zapada się i korpusy opierają się ziemi i "dupa plum" jak mawia mój ojciec.
to wcale nie tak daleko ode mnie jakieś 30 km najblizysz forumowicz z moich stron
A ja widziałem na AF kto taki utopii 16stke a to Ty
Ten tuz to samoruba czy jakiś oryginał rzemieślniczy musze taki kupic zrobić bo przy agregacie talerzowym plus siewnik to na prostym jak kos idzie ale jak lekka rurka i trzeba zawracać to juz przód w górze
poprzedni właściciel kupił go ze złomu, był kompletny tylko miał skrzywione jedno ramię.
Strony 1
Forum Fortschritt i IFA » Inne maszyny » Moje konie robocze i inne sprzęty
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo