Temat: zt 323a problem z podnośnikiem
mam problem z podnoszeniem ponieważ rozdzielacz brzęczy a nie podnosi raz podniesie a drugi raz już nie chce w czym może być problem bo tyle orki a tu traktor stoi z awarią?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » zt 323a problem z podnośnikiem
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
mam problem z podnoszeniem ponieważ rozdzielacz brzęczy a nie podnosi raz podniesie a drugi raz już nie chce w czym może być problem bo tyle orki a tu traktor stoi z awarią?
Brak oleju lub niski poziom, wieszający się rozdzielacz i wiele innych. Jeśli np. chcesz podnieść a nie chcę to w tym samym momęcie porusz dzwignią hydrauliki i zobacz czy wtedy podniesie i czy się pobudzi bo i tak miałem w innym ciągniku.
Kilka dni temu koledze w pronarze 82 zawiesił się zawór, tura nawet na milimetr nie uniósł.
zawór zakładam drugi i to samo jak nawet nie ruszam dzwigni cały czas coś brzęczy
Próbowałeś hydrauliką ruszyć jak podnośnik nie chcę podnieść?
tak próbowałem przyczepy też nie unosi nawet pustej
jak brzęczy to znaczy że jakiś zawór zablokowany wiec albo rozdzielacz do rozbiórki i przeczyszczenia albo wymienić rozdzielacz.
jak u mnie brzeczało rozłożyłem rozdzielacz w drobny mak przeczysciłem i złożyłem lecz problem nie ustał winowajcą była padnięta pompa podnośnika .
Cześć. Nie wiem jak tworzyć wątek ponieważ jestem tutaj nowy bo już nie wiem co mam zrobić z moim forszmitem. Podnośnik nie podnosi. Na zimnym oleju podnosi pługi obrotowe 1700kg a jak się rozgrzeje olej to nie może nawet poderwać je z ziemi wymieniłem już pompę i założyłem 2 rozdzielacz i wraz to samo aby słyszę jak olej brzęczy na rozdzielaczu a nie podnosi. Może ktoś z was wie co jest przyczyną.
może w zaworze przelewowym pekła spręzyna albo gniazdo się wyrobiło i jest nieszczelne? a czy w twoim przypadku hydraulika zewnętrzna ciagnika działa czy też brzęczy?
Cześć. Nie wiem jak tworzyć wątek ponieważ jestem tutaj nowy bo już nie wiem co mam zrobić z moim forszmitem. Podnośnik nie podnosi. Na zimnym oleju podnosi pługi obrotowe 1700kg a jak się rozgrzeje olej to nie może nawet poderwać je z ziemi wymieniłem już pompę i założyłem 2 rozdzielacz i wraz to samo aby słyszę jak olej brzęczy na rozdzielaczu a nie podnosi. Może ktoś z was wie co jest przyczyną.
załóż ruska 50 a podniesie i na rozgrzanym oleju a tak na szybko to możesz założyć dodatkowy siłownik wspomagający ale żeby wchodził w niego minimum litr oleju
a wie ktoś gdzie mogę dostać pompę i jaki jest koszt?
i jest tak że jak ktoś stanie na belce to podniesie 3 razy i opuści a potem ani podnieść ani opuścić
To jest tak ze na zimnym oleju to podnosi ładnie a zawór główny jest cały a jak się rozgrzeje olej to nie podnosi a obraca pługi wiem bo jak pomogłem mu turem podnieść to obracał. Mi się wydaje ze pomoże dołożenie dodatkowego silownika ale czy nie będzie to samo jak się olej rozgrzeje bo i też na zimnym oleju muszę przygazowac żeby podniósł bo też brzęczy to pompę muszę wykluczyć bo jest 2 i przewody zasilające aby się uginają od ciśnienia
no to jedynie stało się coś siłownkowi w plecaku albo już uszczelnienia się zużyły albo jakieś inne coś
A może zacząć od zmierzenia ciśnienia
kolego forszaj to nie jony, ja mam pług 1100kg i ma co robić a 1700kg to już lekka przesada
Kolego Pinio615 odezwij się do mnie w sprawie pompy 512 976 867
U mnie też problem z podnośnikiem. bez podczepionej maszyny podnosi w całym zakresie ale jak podczepie agregat to tylko w połowie. Myślałem że pompa ale zmierzone ciśnienie 150 na wolnych obrotach, więc zacząłem grzebać przy rozdzielaczu.i jeśli przesune dźwignię za fotelem z prawej strony do przodu (z tych 2 obok siebie) to podniesie w całym zakresie i można wtedy regulować pokrętłem wysokość ale jeśli użyje dźwigni rozdzielacza od podnośnika to nadal ledwo poderwie agregat w górę? Przejrzałem forum ale niestety zdjęcia do opisów powygasaly i nie mogę się połapać czy to kwestia regulacji czy walniety rozdzielacz
z tymi dodatkowymi wajchami to jest problem u siebie to wywalił i działa jak 303
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » zt 323a problem z podnośnikiem
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo