Temat: zaczepy do łańcuchów lag

Chodzi mi o uchwyty przykrecane do zwolnic w 303 do których mocowane są łańcuchy ograniczające lagi.W 323 jest masakra chcę uprościć.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

2

Odp: zaczepy do łańcuchów lag

u mnie tato do 320 robił  nowe bo stare były dziwne i się rwały łańcuchy ale wcześniej tam ktoś ingerował

Nie ma to jak FORTSCHRITT

3

chodzi o to

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7524ec78832.jpg

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

4

Nie rozumiem w czym jest problem ? Ja mam ze śrubami rzymskim i wszystko z nimi ok. Chyba że nie masz szeryfie i chcesz dorobić.?

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

5

Też mam śruby rzymskie ale wszystko tam jest powyrabiane i podczas orki wszystkie śruby się odkręcają cały wieszak mi się powyginał.W 303 jest to bardzo proste nie wiem po co niemiec tak to pokomplikował.

6

w 323 jest tam ta sprężyna dodana która steruje tym mechanicznym ehr który działa wtedy gdy ciągnik ma za ciezko i zaczyna mu maszyna opór stawiać on sam unosi maszyne do tego stopnia aby ciagnik mógł dalej ciagnać a nie grzebać bynajmniej ja to tak zaobserwowałem a jak spadały ciegna z tych hakow na dolne fasolki to cięgna zrywalem bo był inny kąt nie byly w osi cięgien i przy podnoszeniu sie rozrywaly bo zmienialy polożenie myslę ze szeryfowi też o to chodzi smile

7

Tomek śruby rzymskie łańcuchów luzujesz a gdy podepniesz maszynę skręcasz na podniesionej i nic Ci nie zerwie i nie majta ciągnikiem po nierównościach.

8

W każdym ciągniku jest to prosto rozwiązane tu gebelsa poniosła fantazja

9

androl napisał/a:

Tomek śruby rzymskie łańcuchów luzujesz a gdy podepniesz maszynę skręcasz na podniesionej i nic Ci nie zerwie i nie majta ciągnikiem po nierównościach.

Andrzeju niby dobrze mowisz ale nie zawsze się o tym pamięta teraz mam jakoś tak ustawione że ciegna sie podnoszą normalnie a o zerwanych cięgnach już dawno zapomnialem ale bywało tak ze szybko szybko bach i ciegno zerwane ale cóż czlowiek sie wszystkiego uczy