Odp: Kupno Ciągnika... Tylko Jaki ?

U nas jeden ma tą bez rotora i jeździ na usługi głownie w sianokiszonkę i uważa że przyzwoita. Wymieniał łożyska na walcach ale przy kiszonce mają prawo siadać. Zgniot lepszy niż walcowo-łańcuchowy famarol. Ciekawa jest pasówka metalfachu bo niby feraboli ją robi oni tylko zakłądają swoje osłony. Ale cena koło 90tys. Co do ursusa to właśnie finasowanie jest ciekawe a zwykłą łańcuchową od nich miałem i nie narzekam.

222

Przez 4 sezony przy moim metal-fachu serwis był raz - po zrobieniu kilku balotów odkręciło się koło od załączania siatki, chyba nie było odpowiednio przykręcone. Od tej pory żadnej awarii. U mnie się sprawdza.

gg 5118068

223

prasa kolegi jakby ktos szukał https://www.otomoto.pl/oferta/john-deer … xtor=SEC-8

224

ja mam ze szwagrem new holanda od nowego 2010 chodzi bardzo dobrze jak za te pieniądze bo prasa krone czy machal to kasa ponad 120tyś +vat dziś kupiłem  drugą prase ze szwagrem i z kumplem też new holand teraz mamy dwa identyczne

225

Dziś na moim podwórku pojawił się nowy pracownik smile Zetor forterra 100 HSX

226

Gratulacje, jaka cena ,i wyposażenie.

227

Gratulejszyn smile podpinam się pod pytania Tomasza smile

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

228

Gratulacje !!! no a ja od żony na gwiazdkę mam dostać wink duży zestaw kluczy oczkowo płaskich, chyba żeby mieć czym remontować forsze :stu: za mało gałązek podciąłem choince od dołu, czy co wink

229

no gratuluje zakupu i tez podpinam sie pod kolegów opowiadaj o nim

Nie ma to jak FORTSCHRITT

230

Cena ciągnika 171 tyś netto. Jest z rocznika 2015. Kabina lux (klima siedzenie pneumatyczne, podgrzewana tyl. szyba i lusterka) 2 pary wyjść hydr. przedni tuz. Ponieważ ma zastąpić u914 to zamieniliśmy koła na węższe niż miał tj. 460 tył 380 przód, żeby z opryskiwaczem mógł w qq latać.

231

A jaka skrzynia , i co za bayery ma jeszcze ? Bo cena dosyć wysoka jak na 100 koników .

232

Skrzynia 30/30 z trzema biegami pod obciążeniem elektrohydraulicznym rewersem. Ehr z automatyką womu i to właściwie tyle.

233

To jak ma biegi ? na głównej dźwigni ile biegów ? Czemu akurat padło na zetora

234 Ostatnio edytowany przez mw_marcin (2016-12-24 00:21:44)

Na głównej dźwigni ma 5. trzy pod obciążeniem za pomocą przycisków na gałce od głównej dźwigni. Plus dodatkowo reduktor. Główne biegi można zmieniać wciskając przycisk sprzęgła na gałce. A połówki mogą być zmieniane automatycznie. Jakoś koło nas chwalą je sobie, za moc, tanią eksploatacje i spalanie. To najmniejszy ciągnik z serii, a przy Case wygląda nawet okazale. Mam też kolegę byłego serwisanta z zetora, który teraz działa sam. Kredyt fabryczny na 10 lat. Co mi się nie podoba i nigdy nie podobało to praca silnika, ale tak już mają. Zastanawiałem się też na proximą, ale jak ją doposażyłem to różnica w cenie była 15 tyś. Jak przeglądam zdjęcia Twego Steyera, oczywiście bardziej mi się podoba. Ale koło mnie dealer tylko NH i JD oraz Claas i tam inne ursusy belarusy. Czytam cenę za jaką kupiłeś też mi ciśnienie skacze. Ale ja mam 4,4 litra silnik i 8,5 t na podnośniku smile i po telefonie do dealera steyera mówią coś o 2 z przodu. Po prostu dobrze negocjowałeś Koseś smile

235

Powinni zejść z ceny za ten rocznik bo już widać 2017.

236

To bardzo fajny ciągnik jest, a jaki jest poziom hałasu  Bo nigdzie nie mogę znaleźć?

237

mw_marcin napisał/a:

Skrzynia 30/30 z trzema biegami pod obciążeniem elektrohydraulicznym rewersem. Ehr z automatyką womu i to właściwie tyle.

bez urazy ja zetora nie chciałbym ze wzgledów politycznych. czesi co rusz robia afery ze polskie niedobre zeby nie kupowac, a my im w podziece kupujemy zetorki i skody

Rolnik z powołania:-)

238

A Niemców to tak kochasz że forsza kupiłeś ?.

239

nie stać mnie było na ursusa 12stke, a forda, bo nie było alternatywy w polskim sprzecie

Rolnik z powołania:-)

240

koseś napisał/a:

To bardzo fajny ciągnik jest, a jaki jest poziom hałasu  Bo nigdzie nie mogę znaleźć?

Nie mają się czym chwalić to nawet w katalogu nie podają ale według homologacji to 78 więc jak w ciągnikach z lat 90-95 na te czasy to słabo bo taki hałas to nowe mają przy otwartej kabinie nawet ciszej.