621

Odp: Kupno Ciągnika... Tylko Jaki ?

Bierz nowego, banki też chcą żyć😁

E 516 na części
Telefon 695 076 269

622

Co lepsze weźmie ukraina a banki teraz mają duże potrzeby to przydadzą się im klienci . Czy używany czy nowy jest zawsze jakieś ryzyko wad ukrytych. Przede wszystkim trzeba wiedzieć czego się potrzebuje i mieć trochę wyczucia i nie dawać sie ponosić emocji.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

623 Ostatnio edytowany przez tomek 323 (2017-12-19 22:30:36)

pajej ja ci powiem tak spontan i koniec kupujesz i jeździsz bierz takiego który ci najbardziej z nich wszystkich przyległ i w pole a jak w każdym zawsze jakiś remont trzeba zrobić albo naprawę i dalej jedziesz weźmiesz nowego to po jakimś czasie też będziesz robił weźmiesz używkę to albo od razu go zrobisz albo też później kwestia teraz co ci pod tyłkiem najbardziej odpowiadało i nie męcz sobie głowy bo nigdy tak nic nie kupisz i będziesz dalej 60 robił

Nie ma to jak FORTSCHRITT

624

koseś napisał/a:

Wojtek jak by co to może moją bestię weźmiesz pod uwagę smile   https://www.olx.pl/oferta/jumz-na-gwiaz … c4b8d5e897

Powiem szczerze, że za takie pieniądze to warto sobie taki ciągnik kupić. Sam będę zakładał inną kabinę, i przerabiał całkowicie hydraulikę, żeby nie ciekła. Szkoda sprzedawać za takie pieniądze, bo ciągnik prosty, i nie psuje się. Wiadomo komfort schodzi na drugi plan, ale co wymagać od maszyny za 1.5 za kilo... Fajnie, że Tomek wróciłeś. :beer:

625

Dzięki Grzesiu  , a ciągnik naprawdę techniczne nie można mu nic zarzucić bo robiłem w mik skrzynie dla siebie. Nie chce mi się bo jak bym to pomalować i zrobił światła to i że dwa zł za kilo był by wart.
A tak tylko porządek na podwórku chce zrobić.

626

Jumz dobra maszina 😎
Sam tak patrzę że juz lepiej nowy brac niz uzywany chociaż moge wziąć MF 3635 za 30tys z bdb oponami przednim tuzem i wgl dobry stan... Ale nowy to nowy... Kupie duzego na 6cyl później jak dostanę zwrot kupie za gotówkę drugiego 4cyl do tura a polowe zlomkow sprzedam co jest teraz..

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

627

https://www.olx.pl/oferta/valtra700nie- … 9;promoted

Rolnik z powołania:-)

628

do wszystkich którzy palują że wezmą z jakiegoś programu, dostaną zwrot i wszystko pięknie. Przypominam że jest to rozciągnięte w czasie. Można się wyrobić w 1-1,5 a jak się trafi na pierdołę za biurkiem to 2-3 lata może zejść.

gg 5118068

629

Ja dobrze o tym wiem... Gadalem z gościem to 1.5 roku czekał i zalatwial co raz papiery na zmiane dachu w oborze i stodole... Mówi szybciej by wziął kredyt i zmienił w ciągu 2 mies a za 2lata by spłacil kredyt... Niz czekać na papiurki...  Ostatnio za MR tak wkurwilem się bo niby wsio ok a dzwoni baba z Białegostoku czwartek godzina 15.15 że potrzebuje moich papierów na już... To w Piatek był ostatni dzień rozpatrywania wniosków to po 7 bylem juz u swojej kobietki co robi papiery dla mnie i esa... 415km zrobiłem przez dzień i wrocilem o 18 do domu.. I zjadl sniadanie i obiad w końcu... A kobiety w tej Agencji to jede wielkie nie porozumienie...

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

630

https://www.olx.pl/oferta/traktor-steyr … a2e8018fd3
Potrzebuje info o takich modelach steyra ,awaryjność ,dostępność i cena części ,itd. Można powiedzieć ,że miałbym możliwość po sprzedaży forsza kupić steyra tylko na chwilę obecną nic nie wiem o tych traktorach. A prezentują się naprawdę fajnie.

631

Massej,o takim traktorze to pogadaj z Bendkiem on ma lub miał takiego,po niżej masz do niego namiary.
https://fortschritt.p2a.pl/profile.php?id=1012

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

632

Karol 3635 na ładnych oponach i w dobrym stanie za 30... Coś tu wszystko się kupy nie trzyma, te sprzęty maja swoje już lata... No chyba że bardzo dobrze znasz ten sprzęt gdzieś z bliskiej okolicy.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

633

Albo okazja jak znasz ten sprzęt, albo skrzynia już się kończy, a wtedy 15 może być mało na same części.

634

https://www.olx.pl/oferta/deutz-fahr-ag … c5149fc58a

ktoś zna te ciągniki wyglądają na konkrety a ten to w ogóle jak bydle wygląda

635

Kuzyn ma 6.61. trochę mniejszy ale za to na lepszej skrzyni. Ten powershift w tych 6.81 to porażka. Podobno nie do naprawienia. Niedaleko mnie w RSP stoi taki na części bo przy naprawie skrzyni polegli. W modelach do 6.61 jest mechaniczna. To spora maszyna i nawet daje rade. Zależy czego oczekujesz od ciągnika.

636

mi to do niczego tak tylko widziałem w ogłoszeniach patrze kawał byka to zasiegnę informacji

637

A ten  mnie zainteresował tylko nie mam teraz czasu podjechać ,,, ma ktoś blisko ??

https://www.otomoto.pl/oferta/new-holla … xtor=SEC-8

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

638

Kurde chłopaki byłem dziś  oglądać tego ...
https://www.olx.pl/oferta/new-holland-t … a;promoted

Kurde rozmowa przez tel  wszystko fajnie pięknie .. klima jest , nie rozbierany ,  nie kopci pali i chodzi pięknie , no w końcu 10tys to przebieg ok ,,,    więc jadę  kasa w kieszeń  w razie co parę godzin i w domu ,  zajeżdżam ... ciągnik chyba 10 minut prędzej zgaszony    80  tmp na silniku   świeżo umyty    nie dokładnie ale  to pikuś ,  opon  praktycznie brak i do tego się rozdwajają  przez tel  że jeszcze ok ...  (muszę chyba udać się do okulisty )
Felgi jak malowali to nawet  opon nie okleili bo były rozpuszalnikiem myte z farby jeszcze niechlujnie ,   był rozpaławiany  bo coś z tarczami robili  przez tel nic nie  mówione  ,, a nawet że cały w oryginale ,,, tam gdzie się cięgło przyczepia normalnie wyjechane że wsadzasz bolca i jeszcze centymetr luzu ...  i do tego  no niech będzie tysiąc opuszczę z ceny i  niech idzie ,,,,  no kurwica  bierze ,,  idzie sie nerwicy nabawić   za co ci ludzie te pieniądze wołają ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

639 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2018-02-02 21:24:39)

jak już kiedyś wspominałem, powiedział mi kiedyś dość kumaty serwisant z nh żeby TS-y mijać szerokim łukiem, raczej bym szedł w tm albo brał nowego

mdw

640

Ale jakoś oglądając Ts  lepiej wykonany i mniej śmieci na nim niż TM
chodzi mi o fakt że  praktycznie zdjęcia i opis  nie ma nic wspólnego ze stanem faktycznym ...