Odp: Kupno Ciągnika... Tylko Jaki ?
Panowie a tak zmieniając temat macie jakieś opinie o ciągniku international 743? częsci są dostępne ale jak z awaryjnością?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Kupno Ciągnika... Tylko Jaki ?
Strony Poprzednia 1 … 45 46 47 48 49 … 52 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Panowie a tak zmieniając temat macie jakieś opinie o ciągniku international 743? częsci są dostępne ale jak z awaryjnością?
miał ktoś do czynienia z takim wynalazkiem?
https://www.olx.pl/oferta/ladowarka-mer … 371460c87d
Kiedyś się no to napalalem ale doszedłem do tego że niestety do wielu prac bym tego nie wykorzystał jako ciągnik bo wtedy ładowarka jest potrzebna , np siew nawozu , rozwalanie obornika i temu podobne.
KIedyś w TR był artykuł. Gość obrabia chyba 130ha i ładowarka to jego " ciężki ciągnik".
ciężki dosłownie 7 ton bez osprzętu na kołach średnicy 125 cm (jak w c330 tyle że 1,4 raza szersze) i prześwit też jak w ursusie
A ja słabo widze robote tym w polu,co ciągnik to ciągnik,może idzie przywyknąć,ale...
Przede wszystkim słabo widać na prawo.
W artykule pisali że chłop obawiał się o możliwości hydrauliki jazdy bo oile dobrze pamiętam miał 2 zakresy mechaniczne napędzane silnikiem hydraulicznym o dziwo daje radę...
Co ma nie dawać rady hydraulika toć to jak Vario w fendzie i podobnych
U nas mieli coś takiego to ciągnęli pełną przyczepę kukurydzy(16t chyba) i ją pociągnęła ta przyczepa w rów.
Jak jest do wszystkiego to jest do niczego. Z ładowarki ciagnika nie bedzie, ale jak ktoś uparty albo w sytułacji ze musi to i krowe do pługa zapinali,
U nas mieli coś takiego to ciągnęli pełną przyczepę kukurydzy(16t chyba) i ją pociągnęła ta przyczepa w rów.
A ile ciągników tak kończy.....
Wystarczy lekki brak wyobraźni czy to kierowcy czy to innego uczestnika ruchu.
https://www.olx.pl/oferta/massey-fergus … xobx2.html
Jakie panowie opinie macie o tych modelach masseya
mam podobnego i nie narzekam . cena przystępna, wygląda dobrze, jak sprawny to brać,
https://www.olx.pl/oferta/massey-fergus … xobx2.html
Jakie panowie opinie macie o tych modelach masseya
Za te pieniądze to nawet się nie zastanawiaj. Prosta, fajna maszyna i to nawet w niezłych butach. Tylko z tym cichy gość trochę przesadził ale może jest przygłuchawy... Tylko z tym obciążeniem co on ma to nie miał lekko bo jego waga to jakieś 10-12 ton.
Katalogi podaja że waży okolo 5700 ...... wiec 12 t to przesada.
oo to ciągnik koło mnie
Może coś więcej wiesz o nim?
Czy to nie jest czasem taki podmalowany na handel? Widać, że świeżo podpryśnięty, tablice z pomorza i drzwi na dole polepione i pryśnięte na czarno. To takie moje zdanie po oglądnięciu zdjęć, a z doświadczenia wiem, że jak już takie rzeczy widać na zdjęciach to jadąc oglądać takiego ileś set km to można się bardzo rozczarować i wkur... , ale oczywiście to tylko moje spostrzeżenia i mogę się mylić.
nie zobaczysz sam to ze zdjęć opinie wydawać ciężko mój waży 5900 z tuzem przednim bez balastu .
Strony Poprzednia 1 … 45 46 47 48 49 … 52 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Kupno Ciągnika... Tylko Jaki ?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo