Odp: Kupno Ciągnika... Tylko Jaki ?
to handlarz taki podwórkowy jest ma kilka sztuk i co jakiś czas coś się pojawia nowego ma różne ciagniki mf zetory ursusy john deere kupuje i sprzedaje coś podklei ale osobiście go nie znam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Kupno Ciągnika... Tylko Jaki ?
Strony Poprzednia 1 … 46 47 48 49 50 51 52 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
to handlarz taki podwórkowy jest ma kilka sztuk i co jakiś czas coś się pojawia nowego ma różne ciagniki mf zetory ursusy john deere kupuje i sprzedaje coś podklei ale osobiście go nie znam
Byłem oglądać tego MF ponad 400 kilometrów na marne, silnika nie ma, ehr działa jak by chciał a nie mógł, opony struchlale, z przodu nie był to obciazniki tylko skrzynka na narzędzia, przedni most wybitny na sworzniu tak że chodził z 1.5 cm, gdyby ktoś coś wiedział o jakim ciągniku tak do około 40 tys marka obojętnie to dać znać.
Byłem oglądać tego MF ponad 400 kilometrów na marne, silnika nie ma, ehr działa jak by chciał a nie mógł, opony struchlale, z przodu nie był to obciazniki tylko skrzynka na narzędzia, przedni most wybitny na sworzniu tak że chodził z 1.5 cm, gdyby ktoś coś wiedział o jakim ciągniku tak do około 40 tys marka obojętnie to dać znać.
No to ciekawie ale cena też mówiła sama za siebie trochę. Chcesz to bierz mojego.
Jamir czemu cytujesz to co ponad Twoim tekstem ?
400 km sporo. A szukasz tej mocy czy coś słabszego też ?
Od 130 w górę. Ile cenisz swojego?
Ja nie sprzedaję pytam bo kolega się zastanawia czy zostawić swojego mf 3125 czy sprzedać ale on ma tylko 115 koni także odpada.
Od 130 w górę. Ile cenisz swojego?
Za swojego muszę wsiąść 35 i też nie jest idealny ale jest na czym jeździć, silnik żyje i czuć to życie a skrzynie robiłem osobiście. Nie jest idealny a do tego znów zielony. Sam go sprowadzalem i robiłem dla siebie ale niestety okazuje się za mały na moje 5ha bo za długo schodzi na robotę...
3125 ma 125 KM.
Nie martw się, obejrzałem JD 7820 z 2005 roku. 5800 godzin a opony tylne z 2010 roku prawie zdarte Spojrzałem tylko na luz na wieszakach i tyle. Było to przy okazji oglądania kombajnu ale to też porażka.
Posiada ktoś z forum zetora 6245? Może powiedzieć jak się sprawuje ten sprzęt?
Co powiecie o handlarzu z Krajno Zagórze ma dużo 2-4 letnich ciągników i niby większość krajowa?
Mam pytanie o dwa ciągniki tj: DF agrostar 6.61 i renault 155.54. Interesuje mnie w miarę mocny wałek z wygodnym włączaniem , do prasy samozbierajki i AUŚ aktywny, jak to w nich wygląda i czy się nadają?
Df ma taką wajchą dość wygodnie podciągasz blokadę i wajcha w przód. na prawym panelu. Oczywiście załączany hydraulicznie. Kuzyn ma takiego, ale niezbyt udany egzemplarz trafił bo musiał silnik robić.
Panowie poszukuje opinii na temat Deutza Agrotrona 120 MK3 lub podobnych jak to się sprawóje , na co zwracać uwage ... Bo muszę zakupić ciągnik wygodny a one mają w standardzie miękki przód i kabinę ,
lub JCB ale nie wiem jak on się zachowa z Tandemem w czasie kiprowania , czy mu tyłka nie zacznie podnosić , Bo często kipruje na nierównościach i miałem już parę razy okazję przekonać się jak się tył w ciągniku unosi
Odpuść sobie df
Te agrotrony sam myślałem nad nimi, w dobrych pieniadzach można kupić.
znajomy ma i sobie chwali, ale chwali bo dobry czy wstyd mu się przyznać jak się sypie to nie wiem
U mnie też jeden ma. Tylko że takie coś koło 200km. Kupił jednego. Używał z 4 lata i dokupił drugiego. Nie narzeka i nie bez powodu wziął drugiego. Fakt. Sam przyznał, że w porównaniu z Fendtem 718 jego ciągniki wypadają gorzej. Ale nie warto dopłacać aż tyle skoro dają radę
Znajomy miał agrofarma i agrotrona oba od nowości i zmienił je na JD. Kuzyn podobnie agrifarm i agrotron od nowości ale trzeci już jd
a ja dalej twierdze że sprzedaż ciągników napędza bliskość dilera. U mnie z racji Agrohandlu i Osadkowskiego jeździ dużo NH i Case, na rejonie Jaskot pełno DF i Zetora, blisko Udanina w brud JD. A to wszystko w promieniu 50km. Oczywiście nie jest to 100% takiej sprzedaży ale znaczna część. Kolega ma 2 agrotrony na 200 ha z czego jeden od nowości i bez żadnego problemu.
Strony Poprzednia 1 … 46 47 48 49 50 51 52 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Kupno Ciągnika... Tylko Jaki ?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo