941

Odp: Kupno Ciągnika... Tylko Jaki ?

to handlarz taki podwórkowy jest ma kilka sztuk i co jakiś czas coś się pojawia nowego ma różne ciagniki mf zetory ursusy john deere kupuje i sprzedaje coś podklei ale osobiście go nie znam

Nie ma to jak FORTSCHRITT

942

Byłem oglądać tego MF ponad 400 kilometrów na marne, silnika nie ma, ehr działa jak by chciał a nie mógł, opony struchlale, z przodu nie był to obciazniki tylko skrzynka na narzędzia, przedni most wybitny na sworzniu tak że  chodził z 1.5 cm, gdyby ktoś coś wiedział o jakim ciągniku tak do około 40 tys marka obojętnie to dać znać.

943

Fujitsu97 napisał/a:

Byłem oglądać tego MF ponad 400 kilometrów na marne, silnika nie ma, ehr działa jak by chciał a nie mógł, opony struchlale, z przodu nie był to obciazniki tylko skrzynka na narzędzia, przedni most wybitny na sworzniu tak że  chodził z 1.5 cm, gdyby ktoś coś wiedział o jakim ciągniku tak do około 40 tys marka obojętnie to dać znać.

No to ciekawie ale cena też mówiła sama za siebie trochę. Chcesz to bierz mojego.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

944

Jamir czemu cytujesz to co ponad Twoim tekstem ? smile
400 km sporo. A szukasz tej mocy czy coś słabszego też ?

Siły na zamiary zmierz....

945

Od 130 w górę. Ile cenisz swojego?

946

Ja nie sprzedaję smile pytam bo kolega się zastanawia czy zostawić swojego mf 3125 czy sprzedać ale on ma tylko 115 koni także odpada.

947

Fujitsu97 napisał/a:

Od 130 w górę. Ile cenisz swojego?

Za swojego muszę wsiąść 35 i też nie jest idealny ale jest na czym jeździć, silnik żyje i czuć to życie a skrzynie robiłem osobiście. Nie jest idealny a do tego znów zielony. Sam go sprowadzalem i robiłem dla siebie ale niestety okazuje się za mały na moje 5ha bo za długo schodzi na robotę...

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

948

3125 ma 125 KM.

Leszek   dla kolegów'

949

Fujitsu97 napisał/a:

Nie martw się, obejrzałem JD 7820 z 2005 roku. 5800 godzin a opony tylne z 2010 roku prawie zdarte smile Spojrzałem tylko na luz na wieszakach i tyle. Było to przy okazji oglądania kombajnu ale to też porażka.

950

Posiada ktoś z forum zetora 6245? Może powiedzieć jak się sprawuje ten sprzęt?

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

951

Co powiecie o handlarzu z Krajno Zagórze ma dużo 2-4 letnich ciągników i niby większość krajowa?

952

Mam pytanie o dwa ciągniki tj: DF agrostar 6.61 i renault 155.54. Interesuje mnie w miarę mocny wałek z wygodnym włączaniem , do prasy samozbierajki i AUŚ aktywny, jak to w nich wygląda i  czy się nadają?

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

953 Ostatnio edytowany przez mw_marcin (2019-03-18 22:47:24)

Df ma taką wajchą dość wygodnie podciągasz blokadę i wajcha w przód. na prawym panelu. Oczywiście załączany hydraulicznie. Kuzyn ma takiego, ale niezbyt udany egzemplarz trafił bo musiał silnik robić.

954

Panowie  poszukuje opinii na temat Deutza Agrotrona 120 MK3 lub podobnych  jak to się sprawóje , na co zwracać uwage ...  Bo muszę zakupić ciągnik wygodny a one mają w standardzie miękki przód i kabinę  ,

lub JCB ale nie wiem jak on się zachowa z Tandemem w czasie kiprowania , czy mu tyłka nie zacznie podnosić , Bo często kipruje na nierównościach  i miałem już parę razy okazję  przekonać się jak się tył w ciągniku  unosi

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

955

Odpuść sobie df

E 516 na części
Telefon 695 076 269

956

Te agrotrony sam myślałem nad nimi,  w dobrych pieniadzach można kupić.

957

znajomy ma i sobie chwali, ale chwali bo dobry czy wstyd mu się przyznać jak się sypie to nie wiem

Rolnik z powołania:-)

958

U mnie też jeden ma. Tylko że takie coś koło 200km. Kupił jednego. Używał z 4 lata i dokupił drugiego. Nie narzeka i nie bez powodu wziął drugiego. Fakt.  Sam przyznał, że w porównaniu z  Fendtem 718  jego ciągniki wypadają gorzej.  Ale nie warto dopłacać aż tyle skoro dają radę

959

Znajomy miał agrofarma i agrotrona oba od nowości i zmienił je na JD. Kuzyn podobnie agrifarm i agrotron od nowości ale trzeci już jd

E 516 na części
Telefon 695 076 269

960

a ja dalej twierdze że sprzedaż ciągników napędza bliskość dilera. U mnie z racji Agrohandlu i Osadkowskiego jeździ dużo NH i Case, na rejonie Jaskot pełno DF i Zetora, blisko Udanina w brud JD. A to wszystko w promieniu 50km. Oczywiście nie jest to 100% takiej sprzedaży ale znaczna część. Kolega ma 2 agrotrony na 200 ha z czego jeden od nowości i bez żadnego problemu.

gg 5118068