Odp: Czujniki awaryjnosci
Koseś a masz w niej płynne zatrzymanie i start. Chodzi mi o jazdę.
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Elektryka » Czujniki awaryjnosci
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Koseś a masz w niej płynne zatrzymanie i start. Chodzi mi o jazdę.
Chodzi ci przycisk sprzęgła w joysticku czy o zmiennik
Chodzi ci przycisk sprzęgła w joysticku czy o zmiennik
Przycisk to po prostu rozłącza jazdę a zmiennik musi być. Chodzi mi o coś innego. Jest jeszcze w niektórych maszynach coś takiego jak płynny start i zatrzymanie że jak naciśniesz hamulec to maszyna jak by to określić " nie jest taka agresywna" i nie rwie się do przodu mimo że nie dodajesz gazu ale JCB może tego nie mieć i bardzo dobrze.
No nie ma...
No nie ma...
Jeśli nie ma to masz rok picia za darmo. A tak poważnie to bardzo dobrze że nie ma i jak nam się uda naprawić sterownik i maszyna ruszy to wtedy napiszę już oficjalnie o co chodzi i czego unikać żeby nie mieć zbędnych kosztów i problemów.
Koledzy ktoś podpasowywal inne czujniki awaryjności w mdw? Nie działa mi ten od wyTrząsaczy. Nic dziwnego bo chyba tam łożysko poszło kiedyś i jest aż opiłowany. Chyba że oryginał będzie w rozsądnych pieniążkach? Resztę uruchomiłem. Trzeba było poregulować, Poczyścic i działa.
kiedyś ktoś tu pisał że taki M18 NPN NO 5mm 6-36 VDC z alegro zakładał i działa ja jeszcze nie sprawdzałem
Jak szukałem u producenta "truck" to z 200 trzeba położyć . 220 chcą w pankowie. Ale sprawdzę ten co napisałeś
No cena atrakcyjna 11 takich można by kupić za jeden.
Działa działa
A jak macie to podpięte ? Kolory kabli się zgadzają ?
Kolory niestety nie pasują ale to nie problem
No więc powiem otwarcie, że liczę na pomoc który jak podłączyć na tyle się nie znam ale po kolorach na przykład gdyby ktoś podpowiedział będę wdzięczny
Nie pamiętam jak to szło ale jutro postaram się sprawdzić i dam znać
Dzięki wielkie
Kable od nowego czujnika - kable MDW 524
niebieski - niebieski
czarny - zielony
brązowy - czerwony
Dzięki Sławek77. Pobawię się z tymi czujnikami bo przyszły ale najpierw musi mi komputer nie gasnąć. Wyswietlacze świecą a po chwili już nie świecą i tak sobie mrugają i szukam przyczyny. W innym temacie wspomniałem o tym.
Koledzy Ponawiam prośbę z któregoś tam posta. Brak u mnie czujników od automatycznej wysokości i poziomowania w MDW 525. Czy ktoś mógłby zrobić zdjęcie co gdzie jest podpięte, żebym nie pomieszał kabli ? I drugie pytanko -od czego pasują wtyczki do czujników lub gdzie je szukać ? Mam kupione te uniwersalne czujniki lecz bez wtyczek i leżą sobie czekając na informacje od Was dzięki
Mam pytanko może nie na temat. Jam czujnikiem zastąpić taki https://photos.app.goo.gl/TL7Tt11BrRhFfPmf9 ma dwa przewody brązowy i niebieski, jest od starego licznika hektarów, który chce spróbować ożywić.
Jak tylko dwa przewody to łatwe bo pewnie ma magnes gdzieś na kole. Zwykły od owijarki będzie działać.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Elektryka » Czujniki awaryjnosci
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo