Temat: orkan
Panowie moze ktos użytkuje orkana. Chcialbym sie dowiedziec jakim WOMem pracuje: frezowanym czy profilowym?
Wczoraj w rozwalaniu słomy pszenżytniej skręciło mi wewnętrzną rurę (:(WOM profilowy) i co teraz kupić?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sieczkarnie » orkan
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Panowie moze ktos użytkuje orkana. Chcialbym sie dowiedziec jakim WOMem pracuje: frezowanym czy profilowym?
Wczoraj w rozwalaniu słomy pszenżytniej skręciło mi wewnętrzną rurę (:(WOM profilowy) i co teraz kupić?
Sam widzisz co sie stało z rurą ..... frezowany, tego nie ukręcisz, pewnie wiecej kosztuje ale coś za coś, chyba ze trafisz jakiś gruboscienny
ps. ten Twoj zabytek to ma pewnikiem z 80 koników :walka: bo 30-stką to byś chyba nie ukręcił
Pare szczegółów:
16KM-210Nm
21KM-270Nm
30KM-400Nm
35KM-460Nm
47KM-620Nm
64KM-830Nm
75KM-970Nm
95KM-1240Nm
120KM-1560Nm
145KM-1890Nm
w takich przedziałach robią w " BONDIOLI PAVESI" Słupsk
Przeznaczone do przenoszenia momentu obrotowego przy dopuszczalnym kącie pracy
do 45 stopni a przy zastosowaniu przegubów homokinetycznych do 80 stopni C
Profile teleskopowe pokryte są Risanem (cokolwiek to jest) lub nawęglane powierzchniowo (czernione,oksydowane)
nie ma informacji czy to rura czy frez widocznie mało istotne jeżeli konstrukcyjnie do dużych obciązen dostosowane
jakies ceny znasz
A skręciłem go jumzem (teraz go remontuję jak zdobede aparat to podeśle kilka fotek bo takiego to pewnie nie widzieliście).
A swoją drogą Enjo to widzę, że orientujesz sie w zagadnieniach mechaniki
cen nie znam , ale zawsze można zadzwonić
http://www.bondiolipavesi.pl/
zakres cenowy
http://www.autogielda.pl/motoryzacja/ma … l?strona=2
a nie ma ktoś uzywki od orkana bo mi ciągle urywa i nie wiem co kupic a mialem wloski nówka za 700 stów wuja ma stary frezowany i kończyłem na nim albo taki przekażnik ze sprzęgłem na 100 długi schowany bo hętnie kupię
a jaki masz ten orkan polski czy fortschritta
kupiłem przekaznik oryginalny za 600 stów i jest super a orkan polski
ja mam fortschritta E-069 i mam wałek przynim rurkowy i chodzi
w orkanie sąwałki frezowe lub inne ale pełne do750 n a srednia to 500 wiec mocne ale orkan ma to do siebie ze nie ma czegos jak bezpiecznik , orkan musi sie rozpędzić bo inaczej to dupa
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Sieczkarnie » orkan
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo