Odp: Wiosna 2017
Po niedzieli wjeżdżam bez problemu.Niby wody tyle a wsiąka szybko. Pójdzie głębiej raz dwa
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2017
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Po niedzieli wjeżdżam bez problemu.Niby wody tyle a wsiąka szybko. Pójdzie głębiej raz dwa
Wróciłem z podwórka. Jak tendencja się utrzyma to pobudka o 5 i w pole...
Nie liczyłem na takie coś.
O tym jak bardzo jestem zdziwiony świadczy to że rozebrałem pompkę sprzęgła w 323.
Nawóz w BB .... wiadro i do przodu.....
A u mnie troszkę biało się zrobiło. Ale przymrozek będzie bo teraz na minusie już jest.
U mnie też zaczęło sypać drobnym śniegiem. A już ładnie obsychało, znowu bedzie błotko...
u mnie całą noc lało rano walił chwile sniego potem koło 14 dawało gradem chwile a teraz przymrozek
Wróciłem ze spaceru po pszenicy i odpuszczam. Nie potrzebnie w nocy spadł śnieg. Przypruszył i odizolował. W jedym miejscu zmarznięte a w drugim bagienko.
No właśnie szwagier dzwonił że wjechał na najsuszy kawałek i jakoś go obskoczył ale zjeżdża bo bałaganu narobił.
Stoperan zalecam
Oj tam oj tam....
A Tobie lepiej?
Zamiast gorączki mam kaszel ......
U mnie tej saletry z nieba wczoraj po południu spadło z 1 cm więc pierwszą dawka już jest Mam w tym roku kawałek rzepaku blisko domu, zawsze rano z okna sypialni widzę jak dodatkowo bielą się na nim dupy całego stada saren, też by mi się kałach przydał !!!
Żeby nie ten wiatr to by było rozsiane
u mnie tez biało z 4cm sniegu
Dziś o 9 udało się posiać na 1,5 ha bo jak nie teraz to na tym polu aż w maju.
a ja przespałem... a był przymrozek
Stoperan zalecam
I to nawet w podwójnej dawce
A u mnie wróciły przymrozki i jak przyjdzie co do czego to ogarnę ciągniki i może w przyszłym tygodniu rzucę pierwszą dawkę i niech leży. Jednak tylko pod warunkiem, że nie będzie błota i nie będzie się wynosiło na drogi. W innym wypadku czekam, aż obeschnie.
A ja znam człowieka z okolic Szczecinka co rzucił już 2 tygodnie temu 150 kg N na rzepak. Każdy robi jak mu pasuje
Ja tam nie mam spiny, ale jakby się dało wcześniej rzucić na zmarznięte i uciec od błota to byłoby też super. Mam roboty i tak full to jakby ciapało to spawałbym sobie pod dachem. Teraz nie ma śniegu, to ten nawóz wsiąkłby wgłąb. Wcześniej jakbym posypał to wszystko spłynęłoby..
U mnie Agro Pomorze dwa tygodnie temu to samo kizeryty i saletry a dzis jakiś niebieski mocznik tak mówił pracownik firmy ale co to niewiem
snieg juz znikł, ziemie sciąga momentalnie, wydaje mi sie ze na wtorek bede próbował wjezdzać z nawozami.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2017
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo