Odp: żniwa 2017
współczuję wam koledzy. W mojej okolicy spadło w ostatnich miesiącach 50l/m2, ale jakoś rzepaki wzeszły.To co u was jest chyba gorsze
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » żniwa 2017
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
współczuję wam koledzy. W mojej okolicy spadło w ostatnich miesiącach 50l/m2, ale jakoś rzepaki wzeszły.To co u was jest chyba gorsze
A ja dziś oficjalnie skończyłem bo jeszcze 0,8 ha łubinu czekało, jeszcze pierwszy raz co mi się przydarzyło spadł mi heder... Ale na szczęście fajrant. Zboża to były skończone 25 sierpnia co i tak nie pamiętam żeby kiedyś było tak późno
Żniwa ad.2017 oficjalnie zakończone. Udało się skosić resztki pszenicy jarej (to czego zwierzyna nie zdążyła zniszczyć), oraz resztki łubinu słotkiego ( to czego j.w.)
Pszenica wyszła na 17,5% wilgotności więc obędzie się bez kiszenia całości, jedunie 1,5tony tej najmokszejszej skisiłem.
U mnie rekord miał 26% i aż się zdziwiłem że kombajn to ładnie wymłócił i nie puścił w tył
Ja mam jeszcze len do skoszenia, pszenica jara koszona środa-czwartek 20-21%.
U nas też juz po żniwach
Ja mam jeszcze len do skoszenia, pszenica jara koszona środa-czwartek 20-21%.
Napisz parę słów o uprawie i ekonomi uprawy lnu... może tu -> https://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=3073
może się skusze gość niedaleko otworzył tłocznie olejów...
A u mnie dziś pierwsze 4 ha qq nasiennej poszło do producenta
Jaki plon i wilgotność
Wilgotności nie znam będę wiedział rano. Pojechało 3 auta myśle że około 45 ton powinno być. zobaczę jutro jak skończą i będę znał wagę.
Ale to szły całe kolby czy jak?
Tak całe kolby zbierają.
No to po żniwach zdążyłem we wrześniu.
Zostało z 3-4 ary ledwo stojącego żyta bo kombajn zaczął siadać i z 25 arów leżącego ale to już ma korzenie....
Wczoraj zrobiłem też wykopki swoich ekologicznych ziemniaków.
A u mnie na okolicy ruch jak w żniwa spółki koszą i to aż chuczy jęczmień rzepak jary gryki łubiny
Ja pierdzielę, chłopaki nie zazdroszczę, październik.....
W sobotę koło Tucholi muciły dwa bizony na bliznikach pszenicę. A New holland na gąsienicach jęczmień
Ja, dzisiaj, przy świętej niedzieli ,skubnąłem około tony rzepaku ozimego.Tona pewnie jeszcze została na polu, ale to będzie pewnie młócone talerzówką.
Ja dzisiaj mogę powiedzieć że mam po żniwach, len wykoszony.
ile go tam naleciało?
ja w czwartek zakończyłem żniwa. słonecznik skoszony
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » żniwa 2017
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo