161

Odp: żniwa 2017

Bizon wczoraj okulał. Strzelil przedno balon. W promienou 150km żadnej sensowniej używiki. Nowa 3tusiaki i dwa dni czekania za nią....
Znajomy miał wąskie za 1,5 dwa koła wi3c je zakładam...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

162

Gorczyca kiepsko. Będzie ponad 1t. Pogoda zrobiła swoje.  Gdyby jej nawałnica nie wyłamała to by pewnie jeszcze zielonkawa na polu stała. A tak dupa...  sporo mocnych rzepaków w okolicy też tak skończyło....

163

No to "ładny" front przeszedł i idzie dalej na wschód https://www.lightningmaps.org/?lang=pl# … dl=2;dc=0;

164 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2017-08-10 10:57:28)

tu widac lepiej http://www.industry.siemens.com/service … fault.aspx

Trza zjechac na dół i kliknac zakładkę Polen

165

U mnie dziś rano nieżle popadało , dwa dni pogody żeby kosić dalej , jadę po słomę.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

166

Żniwa wczoraj zakończyłem , nad ranem była burza i dolało sporo. Ze słomą mam przynajmniej do jutra do popołudnia spokój...

167

Dziś 27 litrów, koledze za Nasielskiem skali brakło w deszczomierzu, 45 miał najwięcej. Androl parę razy się z Karolem spotkałem, oddajemy towar do tego samego punktu.

168

Też Karol mówił. Znowu idzie jakaś nawałnica na radarze błysk przy błysku.

169

dziś jechałem przez Bartoszówek do pszenna  a tam ze 50 ha pszenicy jeszcze stoi aż żal

170

Zostało mi jeszcze 4 ha mieszanki w środę była jeszcze za mokra. Zbóż niewiele w moich stronach na polach. Jak spojrzeć to tylko kulki słomy i qq przy obecnej jej wysokości to wygląda jakby większość pól to właśnie qq.

171

Arturek  to co widziałeś to jeszcze pikuś   stoi łącznie 180ha  pszenicy  firma Młynpol jaromix  a u podkówki jeszcze lekko ponad tysiąc  a to co widziałeś to 63ha w kawałeczku

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

172

Coś wisi w powietrzu, bo w moich okolicach, kto może magazynuje pszenicę, a sąsiedzi, którzy w zasadzie mnie nie oszukują co do wielkości plonu, oceniają, że jest niższy o 25-30%  w stosunku do założeń doradcy i co za tym idzie kosztów poniesionych nakładów.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

173

no szału z pszenicami tez nie było u nas. mało konsupcji i cena tez kiepska, a po tych deszczach raczej wszystko pasza bedzie.

mdw

174

jeszcze 3,5ha pszenzyta, oby maszyna dała rade i pogoda wytrzymała

Rolnik z powołania:-)

175

Panowie jade na pomorze i od grudziaca pelno zboz na polu co z tym robic duzo lezy

176

A u nas różnie  bywało  od 4 do 10t  autentyczny fakt , i 90% to jakościowa ,  dziwne ale prawdziwe  owies to jakaś pomyłka w tym roku totalna

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

177

U mnie jeszcze 8 ha pszenicy ozimej i 11 jarej. Kumplowi jeszcze 150 zostało do skoszenia. Agrifarm kosi codziennie ale wilgotność 18 i wszystko idzie przez suszarnie, puki co czekam na pogodę

E 516 na części
Telefon 695 076 269

178

Wczoraj koło 17 żyto miało 17% dziś ma pewnie z 25% Patrząc na pola sąsiadów to gdyby nie rzepaki to z pól zeszło by 10%

179

Pszenice w moich stronach plonują dobrze. Mi wyszło 9.7t/ha ale paszówka bo białko do 12.2 i tak większość nie ma tego parametru.

180

A jak z gęstością, bo u mnie ok 72 kg/hl i paszówa, ale jak patrzyłem przez ramię pani do zeszytu to nikt na mojej i poprzedniej stronie nie miał konsumpcji.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia