Odp: żniwa 2017
Bizon wczoraj okulał. Strzelil przedno balon. W promienou 150km żadnej sensowniej używiki. Nowa 3tusiaki i dwa dni czekania za nią....
Znajomy miał wąskie za 1,5 dwa koła wi3c je zakładam...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » żniwa 2017
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Bizon wczoraj okulał. Strzelil przedno balon. W promienou 150km żadnej sensowniej używiki. Nowa 3tusiaki i dwa dni czekania za nią....
Znajomy miał wąskie za 1,5 dwa koła wi3c je zakładam...
Gorczyca kiepsko. Będzie ponad 1t. Pogoda zrobiła swoje. Gdyby jej nawałnica nie wyłamała to by pewnie jeszcze zielonkawa na polu stała. A tak dupa... sporo mocnych rzepaków w okolicy też tak skończyło....
No to "ładny" front przeszedł i idzie dalej na wschód https://www.lightningmaps.org/?lang=pl# … dl=2;dc=0;
tu widac lepiej http://www.industry.siemens.com/service … fault.aspx
Trza zjechac na dół i kliknac zakładkę Polen
U mnie dziś rano nieżle popadało , dwa dni pogody żeby kosić dalej , jadę po słomę.
Żniwa wczoraj zakończyłem , nad ranem była burza i dolało sporo. Ze słomą mam przynajmniej do jutra do popołudnia spokój...
Dziś 27 litrów, koledze za Nasielskiem skali brakło w deszczomierzu, 45 miał najwięcej. Androl parę razy się z Karolem spotkałem, oddajemy towar do tego samego punktu.
Też Karol mówił. Znowu idzie jakaś nawałnica na radarze błysk przy błysku.
dziś jechałem przez Bartoszówek do pszenna a tam ze 50 ha pszenicy jeszcze stoi aż żal
Zostało mi jeszcze 4 ha mieszanki w środę była jeszcze za mokra. Zbóż niewiele w moich stronach na polach. Jak spojrzeć to tylko kulki słomy i qq przy obecnej jej wysokości to wygląda jakby większość pól to właśnie qq.
Arturek to co widziałeś to jeszcze pikuś stoi łącznie 180ha pszenicy firma Młynpol jaromix a u podkówki jeszcze lekko ponad tysiąc a to co widziałeś to 63ha w kawałeczku
Coś wisi w powietrzu, bo w moich okolicach, kto może magazynuje pszenicę, a sąsiedzi, którzy w zasadzie mnie nie oszukują co do wielkości plonu, oceniają, że jest niższy o 25-30% w stosunku do założeń doradcy i co za tym idzie kosztów poniesionych nakładów.
no szału z pszenicami tez nie było u nas. mało konsupcji i cena tez kiepska, a po tych deszczach raczej wszystko pasza bedzie.
jeszcze 3,5ha pszenzyta, oby maszyna dała rade i pogoda wytrzymała
Panowie jade na pomorze i od grudziaca pelno zboz na polu co z tym robic duzo lezy
A u nas różnie bywało od 4 do 10t autentyczny fakt , i 90% to jakościowa , dziwne ale prawdziwe owies to jakaś pomyłka w tym roku totalna
U mnie jeszcze 8 ha pszenicy ozimej i 11 jarej. Kumplowi jeszcze 150 zostało do skoszenia. Agrifarm kosi codziennie ale wilgotność 18 i wszystko idzie przez suszarnie, puki co czekam na pogodę
Wczoraj koło 17 żyto miało 17% dziś ma pewnie z 25% Patrząc na pola sąsiadów to gdyby nie rzepaki to z pól zeszło by 10%
Pszenice w moich stronach plonują dobrze. Mi wyszło 9.7t/ha ale paszówka bo białko do 12.2 i tak większość nie ma tego parametru.
A jak z gęstością, bo u mnie ok 72 kg/hl i paszówa, ale jak patrzyłem przez ramię pani do zeszytu to nikt na mojej i poprzedniej stronie nie miał konsumpcji.
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » żniwa 2017
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo