Temat: problem z rozdzielaczem
wie ktos co moze byc przyczyna bo mi dzwiga i opuszcza trylko pare centymeyrów a przyczepy w ogóle.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » problem z rozdzielaczem
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
wie ktos co moze byc przyczyna bo mi dzwiga i opuszcza trylko pare centymeyrów a przyczepy w ogóle.
na początek sprawdz stan oleju
wszystko jest
moze pompa nie podale cisnienia bo rozumiem ze podnosi ci pusty podnosnik a przyczepy wcale
Po zaoraniu 15 ha, podnośnik sam się naprawił. Jak sądzicie Panowie, powinienem o tym fakcie powiadomić Watykan ?
To żebyś już nie narzekał :brawo:
ta wajcha jest po to by obsługiwac silownik dwustronny albo 2 silowniki jednostronne
nie bardzo kumam wytłumaczcie mi to dokładniej i czy u was także coś takiego jest
U mnie też jest ta wajcha i nie mam pojęcia do czego ona jest
Panowie, to jest do niczego - jak teściowa.
Po prostu sobie jest !
Też mam taką wajche i ona poprostu nie ma wpływu na nic, czy ustawiona tak, czy inaczej, to hydraulika zawsze działa tak samo :nie_wiem: poprostu nasza inteligencja jeszcze nie dogoniła postępowości technologicznej forszaja i nie wykożystamy tej wajchy jak narazie do niczego, podejżewam, że może ona posłużyć do odchylenia łap podporowych postumentu startowego podczas startu forszaja w kosmos :hmmm::D
od tej sekcji wychodza z tylu 2 gniazda
1 .jak masz silownik na 2 przewody czyli dwustronny to obsługuje ten silownik tylko
2. mozesz tez podpiac 2 silowniki z jednym przewodem czyli takie co opadaja pod ciezarem nacisku<np w turze albo hydropak>i sterowac nimi jedna wajcha z tej akuratnie sekcji>upraszczajac mozesz miec z przodu tura i go podnosic a z tylu hydropak z siewnikiem i starczy na to jedna sekcja
panowie mam pytanie jak zrobić dwie pary szybkozłączy z jednej bo mój rozdzielacz jest jednosekcyjny i zamontowany mam z tyłu rozdzielacz od bizona ale niwygodnie się go obsługuje proszę o jakieś wypróbowane pomysły
zmień rozdzielacz na dwusekcyjny - najprostsza i najlepsza opcja. wczesniej sprawdz wydatek pompy bo jeśli zastosujesz o mniejszym przepływie to rozdzielacz bedzie "spowalniał" cały układ
niewiem czy to problem z rozdzielaczem ale dzis zaczepiłem forszaja do obrotówki wazy 1400kg z 6 razy podniusł go do samej góry a puzniej jak by przestał miec siły by go podnosic do samej góry podnosi z tym samym tempem ale jeszcze brakuje do szczytu jak by cos blokowało jak przytrzymam wajche to buczy rodzielacz i nic wiecej co to moze byc bo jak niepodniose go samej góry to mam problem z obróceniem bo kólko podporowe opiera sie o ziemie
Olej się rozgrzał a pompa może już słabiutka i nie daje rady
nie no raczej nie pompa bo by zaczął wolniej podnosić... a po ochłodzeniu ciągnika (czytaj następnego dnia z rana) dalej podnosi za nisko czy już do samego końca??
pojechałem wczoraj sprawdzic jak sie ora obrotówka i podnosił i opuszczał jak sie nalezy puzniej raz go sikło niechcialo mu sie i znów zacza podnosic
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » problem z rozdzielaczem
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo