Temat: Filtry
ostatnio odkryłem filtr oleju hydraulicznego . znajduje się z prawej strony ciągnika zt 323 pod kabiną ,,,, pod akumulatorem. taka okrągła puszka a z góry przykrywka na ok 16 srub . znajduje się siatka miedziana.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Filtry
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ostatnio odkryłem filtr oleju hydraulicznego . znajduje się z prawej strony ciągnika zt 323 pod kabiną ,,,, pod akumulatorem. taka okrągła puszka a z góry przykrywka na ok 16 srub . znajduje się siatka miedziana.
To dopiero jeden z filtrów hydrauliki jak odkryjesz następny, daj znać ;)
podpowiem ze jest w poblizu
kupiłem ostatnio zamiennik polski tego filtra ale wydaje mi się że grzeje się bardziej olej (chodzi o ten od hydrauliki nie siatke)
a po co go kupowales przeciez mozna go myc
tak koledzy wiem ! jest jeszcze tam w okolicy filtro- magnez króry przyciąga opiłki calego układu hydraulicznego
koledzy a może by tak udokmentować te filtry zdjęciami !!!
.....................dla naszych pokoleń
a pod magnesem jest filtr metalowy ktory mozna myc
ale chyba temat nalezalo by przeniesc gdzies do dzialu o hydraulice ja nie mam upr wiec moize ktorys z modow
filtr można umyć jak nie jest uszkodzony a mój właśnie był
taki filtr uszkodzony przeciez on caly jest zrobiony z metaly no ale moze sie pewnie zdazyc
z wymianą filtrów w hydraulice to trzeba mieć troszke czasu .
Ja jak wymieniłem to odrazu zapowietrzyła mi się kierownica ani w prawo ani w lewo więc to nie jest taka prosta sprawa
masz racje bo póżniej wlałem 30 litrów aż pokazało się na tym wężyku
transit na tym wezyku to chyba pelko prawie musi byc
Witajcie potrzebuje oznaczenia tego filterka od hydrauliki moze ktos podac???
Poszukam, wieczorem dam Ci znać.
Niestety nic na nim nie pisze.
Witajcie potrzebuje oznaczenia tego filterka od hydrauliki moze ktos podac???
Wieczorem napisze oznaczenie i wymiary. Nowy kupiłem w Brodnicy ,wymieniałem bo w moim mycie nie pomagało na długo .Oznaczenie filtra filtra hydrauliki (tego pod kabiną po lewej stronie)FILU 25-70/160 TGL42872 .;)
Chyba z prawej.
Chyba z prawej.
Przepraszam,pomyliłem się, oczywiście że z prawej .
Dzięki bardzo za oznaczenie filtra masz za to +, no i oczywiście + dla Sławka za dobre chęci :}W końcu będę mógł zrobić wymianę. Olej już jest jeszcze tylko filtr no i heja A jak myslicie taki filterek dostane bez zadnych problemow ?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Filtry
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo