Temat: Sieczkarnie fortschrit MARAL 125 i 150
Czy ma ktos z Was jakiś doświadczenia lub jakies iformacje zwiazane z sieczkarniami marala sa to drogie maszyny jak na fortschrita i jak sie sprawują w kukurydzy
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sieczkarnie » Sieczkarnie fortschrit MARAL 125 i 150
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy ma ktos z Was jakiś doświadczenia lub jakies iformacje zwiazane z sieczkarniami marala sa to drogie maszyny jak na fortschrita i jak sie sprawują w kukurydzy
Posiadam maralkę 125 już jakieś 4 lata albo i dłuzej według mnie są to maszyny które bardzo dobrze sprawuja sie w gospodarstwach małych i średnich jeśli chodzi o pocięcie masy moga konkurować godnie z jaguarami a raczej mogę tak mówić o swojej maralce ponieważ nie wiem jak sie sprawuja Maralki z innymi silnikami ja w sfojej posiadam silnik Perkinsa i według posiadanych mi informacji jest to njmocniejsza jednostka w 125 dlatego że 150 i 190 posiadaja jeszcze mocniejsze. Ceny takich maszyn według mnie odpowiadają cenie ponieważ Maralki posiadaja detektor metali gniotownik bardziej konfortowa kabine typu akwarium
jak kupiłem wczoraj fortschritt E281-C z gnotownikiem trzema przystawkami jak gościu powiedział mi że jest przy niej gniotownik oryginalnie pasuje jak ulał zabuliłem 18 tys z niemiec przyjechała gościu niby mówił ze gniotownik od marala 125 i że niby chodzą te gniotowniki po 5 tys jest to możliwe bo mi sie wydaje że tak
Jeśli wszystko jest w oryginale i za tym gniotownikiem nie ma jakiegoś wyrzutnika to jestem ciekawy jak masa wylatuje z rury,ale jak wszystko jest ok i w dobrym stanieto może to fajnie działać,co do ceny gniotownika to za bardzo nie wiem.Dla porównania dodam ,widziałem w sklepie jeden walec od marala(2razy szerszy od tego)to cena kosmos,12000tyś zł,nieżle nie.
No chyba że coś takiego,te obręcze to muszą mieć niezłe obroty,najlepiej weż troche słomy i przepuść przez maszyne będzie wiadomo jak leci.Rure to mi też dziurawiło przy wylocie,jak się kosa urwała to dopiero robiło dziury,ale nie ma co sie martwić na zapas.
panowie orientujecie sie czy w sieczkarni fortschritt jest nawiewnica jeśli jest to gdzie oryginalnie zamontowana ??
ta siatka wygląda na dorabianą, pewnie komuś się grzał silnik w wyniku zapychania się siatki. Ja tam bym ją zostawił, ale to twój wybór.
Ta siatka to oryginał,zwiększa powierzchnie ssania,lepiej jej nie zdejmuj.Jeśli chodzi ci o nawiew w kabinie to wentylayor powinien być w dachu,można się do niego dobrać od góry.
panowie ma ktoś na sprzedaż rure wylotową od sieczkarni fortschritt E281 bo moja sie przetarła niechodzi mi o nowa uzywke ale w miare dobrym stanie pozdrawiam
skąd jesteś, bo znam w okolicy ze dwóch, a może i trzech handlarzy co mogliby przypadkiem coś takiego mieć.
okolica Płońska i Ciechanowa.
ja z okolic Rawicza a dokładnie 3 km od rawicza:)
podaj mi nr kontaktowy tego gościa z Ciechanowa bo to blisko mnie 30 kilosów z góry dzieki
Wysłałem na PW, ale nic konkretnego, hmmm
Kobi, to Ciechanowa jeszcze nie zaorali !?
Szkoda że Husajna zatłukli. Miałem dla niego dwa namiary: Ciechanów i Diektarzewo. W pierwszym byłem w jednostce, drugi to rejon alarmowy (32 km. w jedną stronę ). Od 85 roku tam nie byłem, i puki co nie zamierzam !
Nie wiem czy mam orginany katalog,ale chyba żadnej osłony tam nie ma,w sieczkarni też nie było.Pozatym nie ma z nimi problemu i nic tam się nie owija.Sieczkarni już nie mam,ale co nieco pamiętam więc ile mogę to pomoge.
wielkie dzieki
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Sieczkarnie » Sieczkarnie fortschrit MARAL 125 i 150
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo