Temat: Egzema ,,, łuszczyca skóry
Witam panowie ma ktoś to cholerstwo ?? czym to leczycie ?? Nie mówcie o dermatologach bo to bardzo ciężki temat ,,,
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Egzema ,,, łuszczyca skóry
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam panowie ma ktoś to cholerstwo ?? czym to leczycie ?? Nie mówcie o dermatologach bo to bardzo ciężki temat ,,,
Ja mam uczulenie i byłem u paru dermatologów - jeden łuszczyca, drugi co innego. Ciężko znaleźć dobrego. A u mnie wygląda jak bym łupież miał we włosach, na brwiach itd
Mam trochę gorzej od jakiegoś roku spaceruje po dermatologach itp przeważnie prywatnie ,,, 100-150 za wizytę to norma za 10-15min ehh
objawia się to tak że pęka mi skóra początkowo na opuszkach palców na kostkach teraz już na łokciach również , a wygląda to następująco , skórę na palcach zmieniam max co tydzień miejscowo bo miejscowo ale odpadają płaty skóry do mięsa krwawi i piecze , rękawiczek to już nie wiem jakich mam używać a ból podobny do cięcia palca nożem
Jak juz pęknie to nie mogę robić nic bo nie mogę nic rękoma złapać bo nie idzie wytrzymać ,
Ehh
Mój synek ma problemy dermatologiczne i tak jak piszesz, lekarze nie radzą sobie, nawet w profesorskim centrum medycznym we Wrocławiu leczyli tylko z kasy 200 za 5-6 minut. Próbowałeś już Triderm? To taka maść jak nie wiadomo na co chorujesz to profilaktycznie zawiera substancje przeciw -bakteryjne, -grzybiczne, -alergiczne.
Mi kiedyś jedna pomogła ale niestety już nie żyje, a teraz tak samo latam tu i tam. A mam uczulenie na konserwanty, muszę się jeszcze przebadać czy na coś jeszcze...
Jadę aktualnie na tabletkach Equral maści dermowate ... maść to pikuś tabletki gorsza sprawa bo to tablety przeznaczone dla ludzi po przeszczepach skóry ręki itp ,, inaczej zwąc tablety na to by mój organizm nie odrzucał mojej skóry co właśnie robi ...
Nie wiem gorsza sprawa że tabletki niszczą i być może że jakoś wygląda z wierzchu w środku mnie rozwala ,,, muszę robić raz w miesiącu wyniki wątrobowe Ehh i tak oszukuje bo powinienem brać 4 tabletki na dobę a biorę tylko 1 sztukę ,,, Po 4 szt sam się boję co kolwiek robić , czuję się jak na haju
Wojtas a paznokcie?
Paznokcie ok . prócz tego że je obgryzam .... wiem nie ładnie ale jakoś tak już mam i nie mogę sie tego oduczyć
Jeżeli leki nie pomagają to może to?
Zioła w leczeniu egzemy
Niezwykle pomocne w leczeniu egzemy są zioła. Według księdza Klimuszki skuteczny jest napar z mieszanki kory kaliny koralowej, kory wierzby, ziela fiołka trójbarwnego, korzenia mniszka pospolitego, korzenia kozłka, liścia brzozy, ziela nostrzyka, kłącza tataraku i ziela drapacza lekarskiego. Wszystkie te składniki wymieszać należy w równych proporcjach (po 50 gramów), łyżkę mieszanki zalać gorącą wodą i odstawić na trzy godziny. Ksiądz Klimuszko zalecał pić taki napar trzy razy dziennie przed posiłkami.
Moja ciotka miała dawno leżeć w piachu z 20 osób które miała w grupie chorych na raka żyje tylko ona bo oprócz tego co dawał lekarz brała zioła. On sam powiedział jej że powinna już nie żyć i robił dochodzenie co jeszcze brała a to była tylko wilcza kora
Spróbuj zanim Ci wątroba wysiądzie...
kuswa to nie wesełoło, osobiscie nie mam, ale wiem co to za cholerstwo i tak naprawde można tylko podleczyc a nie wyleczyć, jak najmniej styczności z chemią, paliwami kurzem itp
Próbowałeś maść travocort? Nie kosztuje dużo a dobrze działa na takie sprawy. Nie wiem czy pomoże, ale spróbować nie zaszkodzi.
Idź w zioła jak podpowiada Krzysiek. Wiadomo, alkohol, papierosy nie dla Ciebie, bo mogą pojawić się problemy z psychiką, jako dodatkowe powikłanie przy chorobie przewlekłej.
Trzymaj się, bo musisz nauczyć się z tym żyć.
O nawet jest o tym dziś na interi http://www.styl.pl/zdrowie/news-luszczy … Id,2462270
Muszę muszę ,,, tak się zastanawiałem od jakiegoś czasu bo widzę po sobie że mi coś ciężko i przez 2 miesiące stosowania tego leku utyłem 7 kg ,,
Musze się znów przebadać bo coś czuje że nie tak
Yoko mówisz że zero chemii ? a w jaki sposób jak ona jest wszechobecna , zrezygnowałem z szamponów do ciała zapachowych myje się mydłem dla dzieci , kurz mi nie przeszkadza ale ta chemia to cholera wie jak tu pryskać ? rękawiczki mam do tego po pachy ,,, W Pracy mam styczność praktycznie ze wszystkim ,,,
Jak mi palce popękają to nie mam nawet możliwości przykręcenia nakrętki 10 ,,, to jest wstrętne ,i cholernie uciążliwe
Nie wiem co czasami mam ze sobą zrobić przez to cholerstwo
Może czas zmienić swoje życie i iść w ekologię.
7 kg w 2 miechy to nie mało.
Bierz się za zioła.
Mój Tata i brat maja łuszczycę objawia się na łokciach i kolanach i miejscowo teraz brat stosuje maść z konopi mówi ze pomaga mogę się dowiedzieć co to za specyfik
Maść z konopi też mam kicha nie działa , jedyna maść jaka pomaga to Dermovate ale jak tylko przestane stosować to za 3-4dni powracają zmiany skórne ...
Muszą spróbować tych ziół może coś to da
Działanie medykamentów musi być wsparte odpowiednią dietą. Mój znajomy nie może jeść produktów zawierających czerwony barwnik ( np. pomidory) Dzisiaj na portalu Interia pl. jest o tym artykuł. Pod uwagę należy wziąć alergię. Jest to na pewno schorzenie wymagające wiele cierpliwości i wytrwałości w walce z nim. Życzę powodzenia.
wojtas byłeś u grubego w strzegomiu to mój kolega i sąsiad Ćichoń ponoć dobry albo Żiarkiewicz w świdnicy
Pamiętam jak robiłem w Holandii przy tulipanach to przy jednej z odmian skóra pekala do krwi i swedzialo że można by się zadrapac na śmierć, tak samo jak tam tylko trochę się spocilem to swedzialo jak smok. U córki też ostatnio stosujemy maść a raczej krem mediderm
Ziarnkiewcz w świdnicy ...
pożyjemy zobaczymy
Stosuje co zalecają i patrze co się dzieje .
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Egzema ,,, łuszczyca skóry
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo