Odp: zakup 303
To Znaczy Ze Była Przerubka Z 300
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup Fortschritta » zakup 303
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ten pierwszy już sprzedany
Niekoniecznie przeróbka ,wydaje mi się ,że kiedyś widziałem 303 na serwie ,może w pierwszych typach 303 orbitrola jeszcze nie montowali.
i prawdę mówisz a poznać z daleka po grubej obudowie kolumny kier...
Pierwszy nieaktualny. Zastanawiam się tak trochę czy ten napęd na przód w ogóle jest mi potrzebny. Pola płaskie bez gliny, jedno mam tylko takie pole z górą, 30 stka w orce na 4 ma trochę ciężkawo ale idzie. A co myślicie o zt300, jak by na przód dać solidny obciążnik i szersze opony chyba by dał radę z agregatem i siewnikiem 3m.
Ja juz nie kupiłbym ciągnika bez napędu , masz okazje bierz z napędem przyda się
dokładnie jak marcin mówi
są wyjątki,ale jak ktos ma czas na zabawę,a chodzi o to że wersje bez napędu częściej maja skrzynie mniej dobite,bo i opory mniejsze jak jedna oś ciągnie,to wtedy dokładasz sam naped i ma to prawo jeszcze pochodzić,w sumie bardziej sie to ma do zt 320 bo to te młodsze wersje,bo te starsze 300 to i tak pewnie są doj..ne biegiem czasu w większości.Niedaleko mnie człowiek założył sobie do 300 napęd i zadowolony,ale on ten ciagnik ma jeszcze od czasów prl,jakoś wytargał z nrd gdy tam pracował,powiem że pięknie mu ten ciągnik pracuje. w końcu woził nim tylko kartofle dzikom w kole łowieckim, i takie tam na kilku ha.
Trzysetka w pługu radzi sobie nieźle ,w gruberze tak samo ,większe kłopoty może sprawiać gdy się uprawia po świeżej orce gdyż opony 20-stki nie są zbyt szerokie i bardzo się zapada. Jeśli jesteś jeszcze na etapie kupna szukaj jednak 303 ,bez napędu szczególnie jak wspomniałem w uprawie to jak bez ręki. Mam 300 i 323 obydwoma pracuje w polu więc uwierz mi wiem co mówię .
Mam zt300 i też miałwm problem z zapadaniem się 20-stek na świeżej orce i mokrym polu. Założyłem na tył opony 23,1 26 a na przód od neptuna bo pasują idealnie i daje rade.
Mógłbyś zrobić fotkę zt300? chciałbym zobaczyć jak wygląda na tych kołach.
Przy ruskiej gnojarze mam 1200x16 z podłużnym bieżnikiem, te też idealne by były na przód.
też jestem ciekaw jak wygląda 300 z oponami neptuna
Jutro postaram się zrobić to wstawię
Na takich przód już ładnie po polu chodzi. Ja w 303 takie tylne mam założone odwrotnie tzn. prawa na lewą, lewa na prawą. Mieści się na styk ale mieści i chyba lepiej to wygląda.
Ciekawe jak by wyglądał 303 jak bym założył mu na tył od claasa 30.5-32... Koło już konkret bo 80 cm szerokie miszelinki
konkret
Ładnie wygląda na tych kołach ,te tylne do uprawy idealne ,gleby tak nie ugniata a uciąg musi być galanty
Na takich przód już ładnie po polu chodzi. Ja w 303 takie tylne mam założone odwrotnie tzn. prawa na lewą, lewa na prawą. Mieści się na styk ale mieści i chyba lepiej to wygląda.
androl no to w końcu pokaż go... chyba że znowu zastawiony nawozem......?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zakup Fortschritta » zakup 303
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo