Odp: Wiosna 2018
bądź dobrej myśli może tylko liście przemarzły a węzły są zdrowe, podobno do minus 15 bez okrywy może jęczmień przeżyć życzę jak najlepiej
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2018
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
bądź dobrej myśli może tylko liście przemarzły a węzły są zdrowe, podobno do minus 15 bez okrywy może jęczmień przeżyć życzę jak najlepiej
Jak Tam koledzy dziś za oknami ? U mnie przy -12 zacząl sypać śnieg. Jest go całe 2 mm tak czy inaczej chyba już za późno
W ogóle wczoraj jakoś pechowo wpadła mi noga w koleinę... Zrobiło nieprzyjemne "chrup" i dziś boli jak cholera
U mnie po śniegu którego napadało w sobotę praktycznie już nie ma śladu. Rano u mnie było -15. Boli Cie w kolanie czy w kostce ? nie lekceważ tego tylko zasuwaj na pogotowie przynajmniej rtg zrobić.
Z tego śniegu to aktualnie i u mnie nie ma już nic bo znowu wieje.
Boli kostka. Chodzić jako tako można więc zapewne nadwyrężona. Tak to jest. Najpierw toniemy w błocie. Potem mróz. I niespodzianki gotowe...
Na tą kostkę to owinąć bandażem okład z ubitych liści kapusty, żeby zrobiły się wilgotne, najlepsze lekarstwo szybko działające.
Aktualnie boli mniej ale spuchnięta jest. Obiecuje sobie ze jak jutro będzie gorzej to idę na to pogotowie. A dziś trzeba iść po leki do warzywniaka. #androl nie jesteś pierwszą osobą która wspomniala o tym sposobie
Jeżeli posłuchasz dobrych rad ten lek od badylarza lepszy niż od aptekarza Rano wstaniesz jak młody bóg :dance:
dolny śląsk - jak z azotem w rzepak ? wg prognozy sobota - niedziela ostatnie dni z mrozem. Śledzę prognozę i w sobotę lub niedzielę będę sypał saletrosan.
ja czekam aż mróz zejdzie żeby zobaczyć co z niego zostało najwyżej wykopie kilka roślinek i przyniosę do domu może pokażą czy coś ruszają czy już po żniwach
Ja już się zaopatrzyłem w jednostkę rzepaku jarego. Bo ozimego planowałem 5.5 ha. Z powodu bagna na polu zasiałem tylko 3ha. Nie dość ze wyglądał naprawdę kiepsko na jesień to teraz pewnie go całkiem wycięło. O nawozach póki co nie myślę. 3 dni temu było przemarznięte na 40cm. Dziś pewnie z metr
dolny śląsk - jak z azotem w rzepak ? wg prognozy sobota - niedziela ostatnie dni z mrozem. Śledzę prognozę i w sobotę lub niedzielę będę sypał saletrosan.
czekam do wtorku, jak wogule bedzie na co siać :hmmm:
dlaczego do wtorku ? czyżbyś miał lepsze wieści pogodowe ? puści mróz to 2 tyg nie wjedziemy.
Koniec tygodnia, początek następnego zaczynam.
wydaje ci sie,u mnie to tak wygląda http://www.twojapogoda.pl/prognoza-16dn … zgorzelec/
to tym bardziej weekend wskazany. Jak puści mroź to będzie robota w błocie
w jeden dzien i tak nie rozsieje, a powiem szczerze ze na taką suchą zmarzline jakoś kurcze nie chcem sypac
Ja po niedzieli sypie na żyta. Jęczmieni raczej już nie ma bo przedwczoraj 16, wczoraj 18 dzisiaj 13 bez śniegu ale kto wie.
No żyto dostanie a reszta..... reszty już nie ma...
NIe wiem może w innym kraju mieszkam, ale jeszcze trzy tygodnie nocnych mrozów ,to co ta roślina pobierze a ile z tego się ulotni do atmosfery ?
Pobrać roślina na razie nie pobierze, jednak o to chodzi aby azot wchłonął się do roztworu glebowego. Siać można w miarę bezpiecznie gdy na dzień ziemia się rozpuszcza na kilka cm. Gdy na dzień się nie rozpuści w formie amoniaku większość azotu pójdzie w górę.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2018
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo