Odp: Wiosna 2018
Rano znów -15 a teraz już tylko -5.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2018
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Rano znów -15 a teraz już tylko -5.
Krzysiek i jak tam test, robiles, nie robiles?
Wygląda ok. Ale jak już gdzieś pisałem wydaje mi się że dużo zależy od przebiegu temperatur przy zmianie pogody na wiosenną.
Nawozy na polu. W sobotę powoli od południa zacząłem dziś mam już koniec. Zyto i pszenica dostały po 40-50kg N z saletrzaka Jedna pszenica dostała wreszczie PK no i poleciało parę ton granulowanej kredy. Jutro kreda w porzeczki. NO i trza się wybrać na wycieczkę po RSM by jak odpuści dolać do 100kgN o ile pszenica ruszy...
Generalnie wysiewanie tego saletrzaka kijowo wyszło. NA każdym kawałku zabrakło niby powinno starczyć i na koniec się okazuje że brakło na 15 arów z RSM nie ma takich problemów...
A chłopaki w agrifarmie już dzisiaj ostro gnojowice wożą, widać u nich ziemia już nie zamarznięta 😃
Tak samo w sobotę na wszystko poleciała saletra czekam jeszcze co ten tydzień pokaże i mam zamiar rozlać RSM+S
Panowie. A nie lepiej poczekać aż lekko ziemia rozmarznie?
Pewnie że lepiej tylko jak rozmarznie i da się wjechać i wyjechać to będzie wnet czas na drugą dawkę... I tylko dla tego to teraz robimy...
ja tez jutro startuje z saletrosanem
Ja myślę pod koniec tygodnia pojechać na rzepak i pszenicę. Zobaczymy jak będzie z pogodą
Ja dziś rozrzuciłem sól potasową + polifoskę21 na rzepak 150kg + 150kg, na zboża 85 + 65.
Wocham się czy jutro jechać z saletrą.
Ty masz chyba słabe ziemie więc szybciej wjedziesz w razie jak puści.
Z tego co widzę na prognozach to będzie wolno puszczać.
Gleby nie najlepsze, wjechać można zawsze tylko wyjechać często jest problem. Tylko na jeden kawałek 2,2 ha mogę wjeżdżać na drugi dzień po oberwaniu chmury, mam w tym roku na nim rzepak i lepiej wygląda od tego na cięższej ziemi z łatami gliny.
Dziś poszła pierwsza dawka azotu na wszystko.
To moze tez jutro wyjade??
Nastawilem dzis test przezimowania pszenicy.ale sie narabalem zeby zdobyc probke!
Dziś +6 i wiał przyjemny ciepły południowy wiatr ,ziemia u mnie rozmarzła na jakieś 3 cm.
Rzepak, pszenice i pszenżyta zasilone teraz czekam jak odmarznie i dokończyć orki, których jesienią nie szło zrobić.
a u mnie leży snieg wiec nie myśle jeszcze o manewrach polowych
u mnie zaczeło ładnie pruszyć, także chyba sie wstrzymam z nawozem
przez 2 tygodnie mroziło do -17 bez śniegu. Od wczoraj na plusie i przez godzinę zrobiło się biało.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2018
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo