Odp: Stop wyzyskowi rolników - protest.
Ktoś dzisiaj gdzieś wyjechał na szose?
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Stop wyzyskowi rolników - protest.
Strony Poprzednia 1 … 17 18 19 20 21 22 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ktoś dzisiaj gdzieś wyjechał na szose?
Pewno by wypadało ale... Nie z tym Panem i co to zmieni. Takie akcje nic nie zmienia a tylko problem dla Boga winnych ludzi bo mieli pecha ze trafili na chłopa na drodze. Siedzę na dupie w chałupie.
Ja się nie wybierałem ale kolega dzwoni że jedzie i mówi mi żebym się do niego dosiadł. No dobra. Jedziemy na Piłę. 120 traktorów podobno było. Radio CB włączone i było ugadane żeby nikt nie wdawał się w gadkę z innymi kierowcami. No i tak co jakiś czas ktoś się pruł że traktory za grube miliony itd ale inni trochę też ich gasili. Co któryś samochód z naprzeciwka ręka przez okno i kciuk w górę. Normalnie szok. W Pile podobnie, dużo ludzi bilo brawo i kciuk w górę. Może tylko dwóch widziałem co bolała głowa i się w nią pukali. Może jednak ludzie w mieście zaczynają rozumieć... wystarczy że spojrzą ile aktualnie płacą za zakupy
Mówisz że ludzie jednak mają mózgi?
Że jest nadzieja?
Mnie kumpel namawia na Warszawę 23.
Zastanawiam się?
Czy już dociera do ludzi ze ktoś ich oszukuje?
Tylko nie bardzo rozumiem co ten najazd ciągnikow na W/W 23 02 ma zmienić? Ciagniki to nie wpuszczą to będzie poprawka z ziemniakami. Kapustą. Ja kami swinmi rozrzuconymi po ulicach. Media pokarzą warszawa stanie na 2 godziny i będzie jak było. Bo inaczej nie będzie bo jesteśmy w globalnej dupie. Takie akcje od 1989 roku cyklicznie z innymi przywodcami ruchu ludowego znamy. Przywódcy do koryta a my dalej w dupie. Goraco pozdrawiam i powodzenia szczerze życzę. Steropian stary.
W pełni się z tym zgadzam, protest to musi być ale przy urnach a nie gwiazdorzenie na drogach. Chodzi mi o tą gwiazdeczkę co akcje robi ale tylko na pokaz.
Wiadomo, że władza i pieniadze psuja ludzi. Jednak jakby dostali się do sejmu to na nich zagłosuję. Chyba jedyny ruch który wstawiłby się za nami.
5 dla zwierząt to był duży błąd i rzeczowy protest, na tym Kołodziejczak wypłynął. Późniejsze jego działania to już 90% polityka. Ludzie w mieście coś zrozumieją ? i co w dyskontach nie będą kupować ?
'Jesteśmy w globalnej dupie" jak to kolega Leszek napisał.
Może jednak ludzie w mieście zaczynają rozumieć... wystarczy że spojrzą ile aktualnie płacą za zakupy
W związku z tym, że dwa-trzy razy w tygodniu jestem w sklepie to obserwuję zmiany cen. Jak tylko premier zapowiedział obniżkę VAT na niektóre towary, to nastąpiły podwyżki niektórych towarów nawet 20%. Po wejściu w życie zmiany ustawy o Vat, płacimy za zakupy ok 10% więcej niż przed zmianą ustawy - można? Gdyby sprzedali ORLEN tak jak planowali identycznie byłoby z cenami paliw, ale jest jak jest i konkurencja się dostosowuje i nawet SLOVNAFT u mnie we wsi obniżył cennik, bo żeby żyć trzeba sprzedawać.
Teraz zobacz na ceny mięsa wieprzowego. Słonina surowa kosztuje 2 razy tyle co żywiec. Najciekawsze jest to, że pierś z kurczaka jest kilka złotych droższa od schabowego. Co najciekawsze, cena jajka w sklepie w żaden sposób nie koreluje z ceną zboża. Ciekawe czym karmią kury na fermach, bo moje bez ziarna nie umieją żyć.
Zauważyłem, że ceny towarów na półkach sklepowych nie mają nic wspólnego z cenami surowców. Ostateczna cena to składowa kosztów pośredników i ich pazerności. Identycznie jak z cenąmi paliw, czy ropa naftowa jest po 40 dolarów czy po 140, cena paliwa wzrasta lub maleje o 30-40gr
właśnie dostałem fakturę za prąd za XII i I i jest opłata x2
Energa jest u Ciebie operatorem? Jaką nasz taryfę?
U mnie cena netto energii skoczyła o 40% opłaty stałe np przesył na tych samych poziomach. VAT chwilowo obniżony.
Tyle że z 2022 roku mam kilka dni i się zastanawiam czy opłaty naliczyli wg starego cennika i czy nowy rachunek w marcu nie zaskoczy mnie bardziej.
U mnie dziś był inkasent. W poniedziałek będą mi kończyć instalację PV, będzie wiadomo czy to korzystna inwestycja.
24 I w waszych stronach jest coś organizowane na drogach?
U mnie cisza
U mnie okaże się. Puki co jeden pyta drugiego czy się organizujemy
Po kwietniowych strajkach 15 chlopa dostało u nas po 500 zł mandatu, a tu ja załapałem sie na pierwszym zdjeciu https://www.zgorzelec.info/news/24503
1 za co mandaty? To jeździć nie wolno po drodze?
2 przeciwko komu, czemu ten protest bo trochę się pogubiłem
W kwietniu był przeciwko importowania zboża z Ukrainy
To wiem, ale przeciwko czemu ma być ten w środę?
przeciwko napływowi towarów z ukrainy i zielonemu ładowi
Strony Poprzednia 1 … 17 18 19 20 21 22 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Stop wyzyskowi rolników - protest.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo