201

Odp: Salon polityczny

Brawo Wy ... Social Social Social.  Komuna komuna komuna.  Państwo zbankrutuje a po dlugi zgłoszą się pejsaci i tyle nam z tego grajdoła zostanie, będziemy się musieli im kłaniać zeby pole wydzierzawili . Zamiast wziąć się za tą bandę czworga i uwolnić Polski rząd od czerwonej zarazy. Tyle w temacie kończę się udzielać bo to nie ma sensu ....

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

202

Taki muzyczny komentarz tego co pisze Koseś i MarekPe.

https://www.youtube.com/watch?v=Sv5zMJ1fSSA

203

Andrew89 napisał/a:

Brawo Wy ... Social Social Social.  Komuna komuna komuna.  Państwo zbankrutuje a po dlugi zgłoszą się pejsaci i tyle nam z tego grajdoła zostanie, będziemy się musieli im kłaniać zeby pole wydzierzawili . Zamiast wziąć się za tą bandę czworga i uwolnić Polski rząd od czerwonej zarazy. Tyle w temacie kończę się udzielać bo to nie ma sensu ....

czerwonej zarazy o kim mówisz?

mdw

204

Proszę kolegi jak pogonic czerwoną zaraze w demokracji. Gdzie panowie z komunistycznym rodowodem biorą miejsca do parlamentu EU i to z wysokim poparciem. Taki mamy klimat. Trzeba lat i nowych ludzi

Leszek   dla kolegów'

205

Brać z tego tortu chociaż to  co dają i nie mieć skrupułów. Dziadki i ojcowie biedowali bo Polska biedna i zniszczona po wojnie, ale jak już zbudujemy komunizm.......... My też mamy mieć skrupuły bo Polska biedna po Komunie. Kuźwa a lada moment będzie tej demokracji tyle ile było komuny. Naszym dzieciom będą tłumaczyć że Polska biedna po komunie i źle przeprowadzonej transformacji ustrojowej, itd, itp......

206

Co Koledzy sadzą o obecności wojsk USA w Polsce ?

207

Szczerze lepiej jak rosyjskie. Ale na teraz to wolę żeby o szpitale zadbali a  nie kasę na trzaskanie szablą wydawali bo ruskie tego się nie boją. Patrz Ukraina.

Leszek   dla kolegów'

208

Andrew89 napisał/a:

Andrzej młody jesteś, silny, pracowity, wykształcony i co z tego, jak te matoły bez szkoły i wychowania, o których pisałem, w ciągu kilku godzin, zarobiły więcej niż ty do końca życia będziesz miał obrotu w gospodarstwie. Dajemy sobie wmówić, że trzeba się poświęcić jak Androl pisze i się okazuje, że ten punkt na horyzoncie do którego chcieliśmy dojść jakoś dziwnie się oddala i oddala...
Dzisiaj dowiedziałem się, że umarł mój kolega, sąsiad, rolnik 56 lat. Też gonił, gospodarka, etat na kolei jako maszynista, wszystko na tip-top iiiii stop orkiestra. 15 ha własnego, sprzęt jaki-taki, nic mu już nie pomoże.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

209

Te wojska USA to jakaś bzdura.  Po co Putin miałby wchodzić do Polski?
Co tu takiego jest czego nie ma w Rosji? 
A propos wchodzenia do Polski Rosjanie wchodzą do Polski bez wystrzału no chyba że buleki szampana. Dziś światem tym cywilizowanym rządzi pieniądz a nie czołgi
https://www.wprost.pl/gospodarka/101431 … wieni.html

210

I sytuacja wygląda tak, że dostawca Biedronki Henryk Kania leży i kwiczy, wokół tworzy się sposoby aby go uratować od bankructwa. Serdeczny przyjaciel Sławek, który też swoje losy związał z dyskontami, ma jakieś nerwowe podejście do rzeczywistości, z doświadczenia wiem, że jak człowiek ma pełne kieszenie, to mniej się interesuję sytuacją w państwie.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

211

i jednak jest nowa partia
https://www.youtube.com/watch?v=qOFMLI4i6uA

212

a tak sie wypierał... to juz po zslu

mdw

213

To już stały schemat u nas, ze związku zawodowego wyłania się partia.

214

Prawda 🤔

Leszek   dla kolegów'

215

Mam nadzieję, że nie będzie jak w piosence Comy "Chciałem zreperować świat, a oto widzę że ja, jestem jednym z tych cholernych drani i świń"...

216

To która z tych trzech będzie ? https://demotywatory.pl/1817525/Istniej … aje-prawdy

217

Przyznam że trochę się zawiodłem trochę inaczej to miało wyglądać

218

kolega sarast wykrakał  he he:)  cytuje:  A nie mówiłem że do polityki Kołodziejczyka ciągnie !!!   
tak jak w kawale Mąż do swojej żony:
- Kochanie mam dzisiaj spotkanie służbowe i wrócę trochę później.
- Znam te twoje spotkania, wrócisz rano kompletnie pijany i bez pieniędzy!
- No wiesz kochanie, jak możesz tak myśleć?!
Godzina 5 rano, pijany mąż stoi pod drzwiami i mówi:
- No i wykrakała!

No ciekawy jestem jaki będzie miał program może akurat będzie dobry smile

219

Niestety ale wydaje mi się że polityka to wszystko rozmyje ,jeden przykład juz mieliśmy

220

Pewnie kilka przykładów...
Cóż wspierałem go. Myślę że ten kierunek to błąd. Jako związek zawodowy miał większe oddziaływanie na rzeczywistość niż partia. Chyba że będzie wykorzystywał immunitet do jakiś szalonych akcji, ale najpierw musi go mieć....