Andrew89 napisał/a:Brawo Wy ... Social Social Social. Komuna komuna komuna. Państwo zbankrutuje a po dlugi zgłoszą się pejsaci i tyle nam z tego grajdoła zostanie, będziemy się musieli im kłaniać zeby pole wydzierzawili . Zamiast wziąć się za tą bandę czworga i uwolnić Polski rząd od czerwonej zarazy. Tyle w temacie kończę się udzielać bo to nie ma sensu ....
Andrzej młody jesteś, silny, pracowity, wykształcony i co z tego, jak te matoły bez szkoły i wychowania, o których pisałem, w ciągu kilku godzin, zarobiły więcej niż ty do końca życia będziesz miał obrotu w gospodarstwie. Dajemy sobie wmówić, że trzeba się poświęcić jak Androl pisze i się okazuje, że ten punkt na horyzoncie do którego chcieliśmy dojść jakoś dziwnie się oddala i oddala...
Dzisiaj dowiedziałem się, że umarł mój kolega, sąsiad, rolnik 56 lat. Też gonił, gospodarka, etat na kolei jako maszynista, wszystko na tip-top iiiii stop orkiestra. 15 ha własnego, sprzęt jaki-taki, nic mu już nie pomoże.
Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia