221

Odp: Salon polityczny

Krzysiek napisał/a:

Pewnie kilka przykładów...
Cóż wspierałem go. Myślę że ten kierunek to błąd. Jako związek zawodowy miał większe oddziaływanie na rzeczywistość niż partia. Chyba że będzie wykorzystywał immunitet do jakiś szalonych akcji, ale najpierw musi go mieć....

nie pierwszy nie ostatni to zawód. Ja to już przerabiałem. Życie.

Leszek   dla kolegów'

222

sarast napisał/a:
Krzysiek napisał/a:

Pewnie kilka przykładów...
Cóż wspierałem go. Myślę że ten kierunek to błąd. Jako związek zawodowy miał większe oddziaływanie na rzeczywistość niż partia. Chyba że będzie wykorzystywał immunitet do jakiś szalonych akcji, ale najpierw musi go mieć....

nie pierwszy nie ostatni to zawód. Ja to już przerabiałem. Życie.

co nie co słyszałem, ale pewnie niedługo coś nowego mi opowiesz  :beer: a co do lidera nowej partii no kurcze na 13 ha obrót kasy 900 tys zł???? chyba że ma szklarnie....

mdw

223

kiedyś oglądałem jego filmik to uprawia miedzy innymi kapustę pekińska z warzyw może mieć tyle obrotu brutto, mi się najbardziej nie podoba tak jak  yokoslaw pisał że tak się zapierał a nie dużo minęło  i już partie zakłada, ale z ciekawości będę śledził jego wypowiedzi, może akurat, tylko ze ludzie już nie wierzą w takich jak on, nawet jak by się dostał to z tak małym poparciem że nic nie zrobi

224

nam jako rolnikom w tej chwili tylko szkodzi, bo po ostatnich protestach narobił tylko wrogów

mdw

Dla mnie zwykły wioskowy cwaniaczek. Nie chce się zapierdalać przy warzywach a dobrze żyć to trzeba iść w polityke. I te jego postulaty o handlu z Rosją. Próbuje ciemnotę na tanie chwyty złapać.

226 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2019-06-17 14:19:02)

Być może wioskowy cwaniaczek ale z tym handlem z Rosją to temat szeroki jak Rosja.  Cierpimy na nim tylko my. Zachód robi interesy a my mamy problem ze zbytem swojego towaru a w ramach pomocy przywożą nam towar z Ukrainy. Niemcy budują nordstreem2 my taszczymy od nich węgiel a oni biorą tylko dolary....   za które kupuję towar gdzie indziej i inwestują u siebie by np nie importować owoców.

227

nie wiem co myśleć, ale wiem jedno biznes to biznes czy ja sprzedam kowalskiemu z Rosji czy z Polski, czy z Niemiec to mi wszystko jedno, tyko politycy nastawiają nas wrogo żebyśmy popierali ich działania, a sami biznes robią, wygoniliśmy Rosjan to sprowadzamy sobie amerykańskie wojska, których utrzymanie nie mało kosztuje, ale pewnie 4 tysiące żołnierzy nas obroni, bo nasza armia jest  gorsza? oni powiększają wpływy, a tu się cieszą,  ale Polacy wbrew pozorom chyba nie lubią wolności,

228

Bo posiadamy gen niewolnika.
Agrounia, Kołodziejczak, to sieradzoki. Spierdo.li rynek ziemniaka, kapustnych i innych korzeniowych wiele lat temu właśnie ONI ! Protestują. Powinni najpierw przeciw sobie. Blacha ESI i podobne jest znienawidzona w całej Polsce giełdowej jak długa i szeroka.
Na co może liczyć partia pod takim przewodnictwem ? Tylko na lokalny sieradzki elektorat. Na całym pozostałym terytorium kandydaci nie tylko nie będą popierani, ale wręcz zwalczani. Zasługi ku temu mają wybitne.
Czy mój przyjaciel Marek sądzi, że byt określa świadomość ? Nieśmiało przypominam, że to twierdzenie Karola Marksa

https://pl.wikipedia.org/wiki/Determinizm_ekonomiczny

Moim skromnym zdaniem sens to twierdzenie ma w przypadku drapieżnych zwierząt. Syty lew śpi, głodny atakuje. Zasadniczo nigdy głodny nie bylem, więc atakować nie powinienem. Aż tak obżarty non stop nie jestem żeby nieustająco spać. W moim przypadku brakuje mi stanów pośrednich.

229

wczoraj oglądałem wywiad kołodziejczaka w polsacie, jak zaczął gadać o koalicji z ludzmi z partii biedronia to mało prowadząca z krzesła nie spadła

mdw

230

he he sam nie wie czego chce raz mówi nie lubi pedałów lesbijek itp, a teraz z nimi w koalicje wchodzi,

231

Czy mógłbyś Kol tekila 256, przedstawić swoją teorię. Nie tak wprost, jak nie możesz, ale w formie zawoalowanej, jednak dla nas zrozumiałej. Jakie widzisz zagrożenie ?

232

Dzisiaj oglądałem dokument w TVN24 pt SOYALIZM i tu bym upatrywał zagrożeń, teraz trzeba być w gotowości. Bredzenie o rynku rosyjskim i zagrożeniach ze strony Ukrainy to małomiasteczkowe problemy. Globalnie te rejony nie są wielkimi graczami ani po stronie kupujących ani sprzedających.
Zagrożeniem są koncerny typu Cargill, Monsanto i inne wymienione w reportażu - warto obejrzeć żeby można się odnaleźć kaj my som.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

233

Można to gdzieś obejrzeć?

Ukraina jest zagrożeniem dla małomiasteczkowych i my właśnie jesteśmy małomiasteczkowi.

Czy Rosja w skali globalnej jest nie istotna?  Pokaż mi branże dla której Rosja nie jest ważna. Wielka Rosja albo czegoś dużo kupuje albo czegoś dużo sprzedaje....
A że światem rządzi monsanto i inne koncerny..

234

sławek 42 napisał/a:

Czy mógłbyś Kol tekila 256, przedstawić swoją teorię. Nie tak wprost, jak nie możesz, ale w formie zawoalowanej, jednak dla nas zrozumiałej. Jakie widzisz zagrożenie ?

jesteśmy sterowani i moim zdaniem nie przez polityków bo to marionetki stworzone dla opinii publicznej, jak zauważyliście żaden ważny polityk za nic nie odpowiedział, dopiero po śmierci jak już nic nie powie, jak jaruzelski,  sterowani jesteśmy przez środki chemiczne wpływajcie na percepcje myślowa i behawioralną,  podawane  np, w alkocholu, przez niego jest tyle tragedii ale dlaczego nie jest zakazany, wiem w ameryce chcieli tak zrobić ale to był moim zdaniem test, czy wspomniane monsanto jak łatwo w żywność wprowadzić  środek psychgenny , oczywiście rożnie ludzie reagują dlatego wszytko sterowane jest percepcją podprogową, czy nienawiścią, wymyślnie wrogów a to metoda  stara jak świat, rządzący wykorzystujący badania socjologiczne doskonale wiedzą jaka będzie reakcja, strzępki informacji czasem wypływają ale są odrazu zmieniane i wyśmiane,  oligarchia czy jak zwał tak zwał ale wolność wyboru to jak tu było już napisane że przez kolege że tak naprawdę mamy wpływ na wybór sołtysa, a dlaczego np,  100 pocent nie jest za pis skoro to takie proste bo w to by nikt nie uwierzył, same sondaże które często trafiają w wyniki jak są robione na kilku tysiącach ludzi a jest 30 milionów wyborców, uwazam tak jak ty Sławek tylko nie wiem jak nazwać tych ludzi

235

Dzięki.

236

Ale wam się porobiło jesteśmy właśnie z yokosławem na plaży w Pobierowie i się sterujemy drugi dzień. 😜😜😜

Leszek   dla kolegów'

237

hehe to miłego wypoczynku smile i nie sterujcie się za dużo żebyście cało wrócili smile

238

Dajemy radę :-)

mdw

239

Teraz rozumiem waszą retorykę w tym wątku, jednak Wy "Jak za króla sasa". wink

240

Od Sasa do Lasa???

mdw