121

Odp: Salon polityczny

Laszek napisał/a:

Tu masz rację, podział w kraju jest i to ***. Zwolennicy PIS i przeciwnicy. Tak samo zwolennicy koalicji i przeciwnicy. Rolnicy i mieszkańcy miast. Jeden drugiego w łyżce wody by utopił... przykre ale prawdziwe

tu też się zgodzę chyba nikt tak nie podzielił Polaków jak teraz, ale jak to mówią dziel i rządź, i tak jak krzysiek pisał obiektywizm a nie ślepa wiara i przekonanie jak nie z nami to gorszy, bo jak historia pokazuje źle się to kończy,
mi się wydaje że Sławek nie jest rasistą, tylko porostu uważa że jest spisek  żydowski który chce całkowicie przejąc władze jak nie zdobyli nas siłą to nas pomału zdobędą  od środka, a geny rzeczywiście mają bardzo dużo w kształtowaniu człowieka, i pewnej przynależności i solidarności że tak powiem swoim narodem,  a pozbycie się z rządu marionetek żydów, Rosjan, czy Niemców, wkońcu  by wyzwoliło i doprowadziło do świetności Polski, myślę że dobrze Cię zrozumiałem Sławku smile

122 Ostatnio edytowany przez androl (2019-06-08 13:43:20)

Tekila, tu raczej nie chodzi o pochodzenie. Problem jest w tym żeby ci którzy w tym kraju żyją, z nim się identyfikowali i nie działali na jego niekorzyść. O V kolumnie chyba każdy słyszał ?. A o tym polskim patriocie ilu ? chociaż takimi przykładami można by sypać https://www.polskieradio.pl/39/156/Arty … i-wojennej

123 Ostatnio edytowany przez sarast (2019-06-08 19:04:59)

ja pierdziu a tu ciągle to samo . Tomek 1974 zaraz dołączy (':walka:', '');będzie jazda .

Leszek   dla kolegów'

124

sarast napisał/a:

ja pierdziu a tu ciągle to samo . Tomek 1974 zaraz dołączy (':walka:', '');będzie jazda .

sarast dzięki za pamięć tylko że ja nienawidzę komunistów  kodziaży kurwy  pedały oszustów i złodziei czyli całą opozycję, gdyby to nie było karalne to  każdego bym wysłał na tamten świat ale niestety nie mogę.

125

to i ja sie dołoncze, ale bez tego po przecinku smile bez przesady wystarczą tortury wink

mdw

126 Ostatnio edytowany przez sławek 42 (2019-06-09 01:22:43)

Bardzo dobrze mnie zrozumiałeś tekila. Mam takie marzenie.
Androl trafnie ujął problem, identyfikacja z krajem w którym się żyje.
Dziękuję Piotrze za dobre słowo. Nie wykluczam, że we mnie też płynie jakaś część żydowskiej krwi. Może moja praprapra babka dała jakiemuś żydowi za komorne. Być może. Dużo się działo w naszej historii. Słowianina 100 % byłoby ciężko znaleźć. Staram się patrzeć i oceniać realnie co się dzieje. Może to wyglądać na obsesję ale chyba nią nie jest. Gdyby sytuacja w naszym kraju była inna, moja ocena też byłaby inna, mniej obsesyjna.
Mamy chyba świadomość co do problemów z naszymi sąsiadami i z żydami na dokładkę albo przede wszystkim.
Nie czepiam się Ukraińców mimo że jest ich u nas ok dwóch milionów i mimo burzliwej historii. Na razie nic od nas nie chcą. Czwarta Rzesza ma się świetnie i idea poszerzenia przestrzeni życiowej na wschód jest u nich nadal aktualna. Jedynie metoda jej zdobycia się zmieniła, zamiast zbrojnej - ekonomiczna.  Rosja ciągot imperialnych też się nie wyzbyła. Na razie robi co może, czyli destabilizuje coś co i tak stabilne nie jest. I największy kłopot na dziś, roszczenia żydowskie. Moim zdaniem koligacje rodzinne najważniejszych (decyzyjnych) osób w Polsce z ww nacjami jest zbyt ryzykowne. Co nie znaczy że ktoś bez tych powiązań będzie uczciwy do bólu. Bedzie wypełniał powierzone obowiązki wobec narodu polskiego wzorowo. Aż taki naiwny nie jestem. Za pieniądze ksiądz się modli, za pieniądze lud się podli. Od czegoś trzeba zacząć, bo obecny system doprowadził Polskę na skraj przepaści.  Chcę wyeliminować ryzyko związane z podatnością osób decyzyjnych na wpływy (poprzez powiązania rodzinne) środowisk nam nieprzychylnych lub wręcz wrogich. O swoje interesy musimy dbać sami, nikt za nas tego nie zrobi. Jak bym to ustawił gdybym mógł ?
Cztery osoby w państwie. Prezydent, premier, marszałek sejmu i senatu. Mąż, żona, ojciec, matka i dziadkowie (dwa pokolenia wstecz) są lub byli narodowości polskiej. Szefowie resortów: spraw zagranicznych, obrony narodowej, spraw wewnętrznych, sprawiedliwości, zdrowia, kultury, nauki i szkolnictwa - jedno pokolenie wstecz jw. Zasady te powinny być zapisane w Konstytucji, żeby nie było żadnych wątpliwości czy wystawiać jako partia tego akurat kandydata pod głosowanie czy też nie. Sejm, senat, bardzo proszę. Jaki przekrój społeczeństwa, tacy jego przedstawiciele. Nawet nie razi mnie zagwarantowane ustawowo miejsce w parlamencie dla przedstawiciela mniejszości niemieckiej. Jest mniejszość, niech ma przedstawiciela.
Nie może być tak, żeby mniejszość niemiecka, żydowska, czy jakakolwiek inna zainteresowana wywierała decydujący wpływ na nasze życie oficjalnie lub zakulisowo. Tu nadal, jednak, o dziwo, jeszcze jest Polska.
Dla zobrazowania naszej smutnej rzeczywistości wstawiam link. W nim jest kilka wątków poruszonych. Przykład jak inne nacje potrafią dbać o własne interesy, kłopoty dr Ewy Kurek w USA, postawa hierarchów kościoła katolickiego, zachowanie polskich dyplomatów i prezydenta A Dudy. Z takich i im podobnych powodów moje propozycje zmian.

https://www.youtube.com/watch?v=LMvIKnWY32w

127

Na szczęście PiS za co bardzo to doceniam wprowadził obecne ograniczenia w obrocie ziemią. Przecie po rozsprzedala by cały kraj. Banki to samo. Nic się nie opłaci tylko trza sprzedać. Co to za kraj gdzie właścicielem ziemi jest obcokrajowiec, nawet tu nie mieszka a ma parę czy paręnaście tyś ha. Nie wiem czy dobrze myślę ale mi się wydaje że państwo zrobiło źle sprzedając ziemię po upadku pgr. Ziemia byłaby nadal własnością skarbu państwa, co roku brali by za to dzierżawę. Umowy robić na 10 lat z pierwszeństwem przedłużenia dla obecnego dzierżawcy i tyle. Jak dobrze kojarzę to w uk tak jest i jakoś to tam też się kręci

E 516 na części
Telefon 695 076 269

128

To co wypisuje Sławek to już jest jawne głoszenie ideologii rasistowskiej, także nie szedł bym dalej w ten temat.

mdw

129

Tak ykoslaw, nie idź.
Proszę porównać warunki jakie muszą być spełnione u nas i w USA odnośnie bycia prezydentem.

https://www.infor.pl/prawo/konstytucja/ … em-RP.html

https://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/ar … onych.html

Co to takiego ta naturalizacja

https://pl.wikipedia.org/wiki/Naturalizacja

Ale to ja głoszę poglądy rasistowskie. Przecież Prezydentem RP może zostać Myszka Miki po otrzymaniu obywatelstwa i pełni praw z nim związanych, odpowiedniej kampanii medialnej i zebraniu podpisów. Czas operacji trzy miesiące.
Pamiętam jednego chętnego, Stanisława Tymińskiego. Mało brakowało żeby mu się udało.

130 Ostatnio edytowany przez sarast (2019-06-09 17:22:26)

Chore to w h... Jak masz silną potrzebę pisania. Pisz.🐎 Demokracja.,,!!

Leszek   dla kolegów'

131

Nie jest ważne jak jest, ważne jak się umówimy.
Jak szanowni Koledzy stwierdzą w większości, że jest dobrze, bardzo dobrze, super, zajefajnie, to ja przestanę pisać na ten temat. Bo skoro nasz kraj jest mlekiem i miodem płynący, perspektywy rozwoju wspaniałe, przyszłość dobra jak nigdy dotąd, to po co mam drażnić i dobry nastrój psuć. Tylko najpierw chciałbym zapoznać się ze zdaniem większości szanownych Użytkowników. Może tylko mnie odbiło ?

132

Zadam pytanie: czy paliwo potaniało, pieczywo, wędlina, ciuchy, rachunki za prąd, wodę czy ogólnie wszelkiego rodzaju produkty, środki ochrony, nawozy taniej kupujecie, więc co to za pier**l że teraz jest lepiej, co partia rządząca zrobiła że sie polepszyło- *** nas tylko podwyżkami i tyle a jak już zarzucacie PO że Polskę rozsprzedała to cofnijcie sie do ekipy Bolka i przeanalizujcie ilu pisorów tam było i Polskę rozsprzedawało, czego tego nikt nie odważy sie napisać

W końcu się udało...............
Rolnik hobbbysta ( zmieniam hobby na wino kobiety i śpiew
Specjalista od "burz" smile

133 Ostatnio edytowany przez sarast (2019-06-09 21:16:58)

Zmień język bo pod sklepem na piwie z kolegami nie jesteś.nie pasuje to i dobrze na jesień wybory. Działaj kolego i zmieniaj kraj..

Leszek   dla kolegów'

134 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2019-06-09 21:21:43)

odnośnie kolegi sławka TAK odbiło Ci i nic w tym temacie nie zmienisz , jeden już kiedyś próbował  ale III rzesza padła, a co do kolegi gelka  powiem tak ciesz sie że nie masz EURO bo wtedy byś dopiero stękał a to i tak nas nie minie a ceny raczej przez co innego poszły w góre,  a po drugie Bolek to chyba nie PIS?? bym tobie coś grubszego odpowiedział ale boje sie z ,,władzą,, zadzierać bo twoje myślenie jeszcze przed 89^ błądzisz chłopie ale sam musisz przerzeć na oczy

mdw

135

Za czasow kiedy komuna upadala to byli tam tak samo z obecnego PiS jak i PO. Ja nie twierdzę że wszystko co robi PiS to jest takie super. Podoba mi się ograniczenie w obrocie ziemią. Nie koniecznie takie rozdawnictwo 500+. Moim zdaniem dotacja do żłobków byłaby dobra formą pomocy bo jest wtedy wsparcie na dziecko i dodatkowo zachęta do pracy. Dużo jest rodzin które nie decyduje się na dziecko bo nie ma z kim ich zostawić a wiadomo jak z pracą kobiety u prywaciarza i urlop wychowawczy... Jest niskie bezrobocie bo dużo osób nie jest zarejestrowanych w PUP no bo po co skoro gotowa kasa leci i nie ma takiej potrzeby. Takie moje zdanie i nie każdy musi się z nim zgodzić. Sorry za literówki jak są ale jestem po grillu z okazji obrony żony podyplomówki 😉

E 516 na części
Telefon 695 076 269

136

brak inwestycji publicznych, robienie programów socjalnych na kredyt, i zadłużanie coraz większe państwa, co powoduje wzrost inflacji co ma przełożenie na ceny,  uprzywilejowanie jednej grupy społecznej kosztem drugiej, i to pewnie w połowie bogatszej, gelek dobrze pisze, przykład  w państwowej firmie wyplata wzrosła o 10procent a ceny w sklepie ponad 30 procent , więc dla mnie też jest lipa, i nie tego oczekiwałem, jedno co mi się spodobało że emerytom rzucili kasę, ale czy to nie łapówka  przed wyborcza,
Sławek mi się najbardziej podoba że jesteś bezstronny co do polskich polityków, a ja też mam swoją teorie spiskową podobną trochę do twojej tylko nie chodzi o narodowość

137

Zmieniam zdanie też chcę nowego Piłsudskiego. Trochę by wyczyścił atmosferę, kilku kolegów też widzę zmienia światopogląd, lewactwem zaczyna zajeżdżać.
Kolega Sławek pisząc merytorycznie zgodnie z prawem i prawdą, do tego z wąsem zaczyna być porównywany yikes
Cały czas piszę że trzeba być lojalnym wobec tego państwa i narodu. Mam przykład po jednym z dwóch najbliższych kolegów, typowe niemieckie nazwisko. Jego pradziadek osadnik niemiecki z XIX w. Mówi że dziadek uważał się już za polaka, chociaż urodził się jeszcze w zaborze rosyjskim (taki tu mieliśmy). Dziadek nie uciekał przed frontem jak większość osadników, nie był V kolumną. Kolega patriota aż miło (dla tego miedzy innymi jest moim serdecznym kolegą.
Ciężko jak widzę niektórym zrozumieć sens postów Sławka. Za blisko zachodniej granicy mieszkają, srebrniki im w uszach dzwonią ?

138

Nie rozumiem dlaczego wypowiedzi kol. Sławka kojarzą się Wam z III rzeszą, przecież  Hitler to socjalista  wypromowany za pieniądze amerykańskich żydów,  żaden z niego patriota. Sławek pisz dalej , dobrze jest poczytać kogos o zdrowym i logicznym podejsciu do spraw Rzeczypospolitej. Reszta widać ugięta propagandą.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

139 Ostatnio edytowany przez sarast (2019-06-10 05:51:18)

Tak jest. Polska dla Polaków.  Co z tym marginesem innych zrobić. :play: ps. Zabrać 500 + szczególnie dla dzieci rolników nigdy nic nie dostawali to sobie poradzą bo problem biedy tylko miastowych dotykał. A i jeszcze ten KRUS. jak wszyscy to wszyscy. To nie jest rozdawnictwo? Po z Donaldem wróci i będzie normalnie..

Leszek   dla kolegów'

140

Nie ma co mnie wysyłać pod sklep, nie długo sam tam wyląduję, po prostu wkurzam sie bo pracuję uczciwie a pieniędzy nie widzę bo wszystko podrożało, jeszcze dwa lata temu z dwóch pensji coś nam zostawało, teraz ledwo przeżywamy od 1wszego do 1wszego, w tym roku dostałem podwyżkę jakieś 40zł netto na miesiąc i mam się cieszyć bo nie wszyscy dostali, państwo zrobiło sie rozdawnicze ale dlaczego to rozdawnictwo odbija sie na ludziach ubogich, wiadomo że to wszystko jest z naszych podatków, nawet rozmawiam z tymi co dostają 500+, to twierdzą że woleli by oddać tylko żeby ceny wróciły z przed roku, ja nie twierdzę że PO to dobra partia, czekam na taką partię która zacznie  bardziej korzystać z osób majętnych oszczędzając ubogich
Odnośnie emerytów 1300zł brutto to będzie jakieś 850-900 netto w skali miesiąca to jak z moją podwyżką trochę nie poważne ale to jest tylko moje zdanie

W końcu się udało...............
Rolnik hobbbysta ( zmieniam hobby na wino kobiety i śpiew
Specjalista od "burz" smile