Odp: pompa wtryskowa
Kup pompkę od DT75 pasuje bez problemu albo od jelcza.
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ zasilania » pompa wtryskowa
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 14 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kup pompkę od DT75 pasuje bez problemu albo od jelcza.
jedyną rzecz która nie przypomina orinu to jest pod tłoczkiem ,ale chyba to nie to moż gdzieś jest rysunek
Ja kupiłem dziś pompkę niby od DT75 a okazało się ze jest od mtz i jedynym minusem jest to że muszę ją zawieść do tokarza aby napawał palec/tłoczek który wchodzi do środka pompy wtryskowej na krzywkę bo jest o 5 mm za krótki według oryginalnej pompki . Mam nadzieję ze da rade to zrobić ???
Na końcu nie powinno być rolki?
A może to nie ten traktor.
Powinna byc rolka i tym się różni pompka DT75 od MTZ, ja osobiście mam teraz od jelcza i tez jest super.
rolka jest w oryginalnej pompce
ja mam założona ze stara stary typ pompki a teraz kupilem ta co kupiłem
panowie pytanie? czy z tym przeciekiem do korpusu można jeszcze trochę pojeżdzic czy konieczna jest regeneracja
jeśli nie masz centralnego smarowania to tak . Tylko zawieś na przewodzie przelewowym z pompy jakąs butleke bo szkoda ropy
Osobiście nie zalecam bo o wiele szybciej zużywają się podzespoły w pompie wtryskowej.Jak najszybciej wymień pompkę zasilającą jeśli nie da się naprawić starej.
dzięki spróbuje narazie z pomą zasilania dzwonilem o regenerację nie jest żle ok 300zł pozdro
Bo to właściwie jest bardziej zadanie dla ginekologa niż dla mechanika
Widzę, że sporo z Was wymienia te pompki zasilające, więc jak ktoś ma stare na zbyciu, to ja chętnie w rozsądnych pieniądzach je odkupię. Zawsze coś z nich na przeszczepy można uratować.
Witam , mam taki problem że olej silnikowy sączy się zza pompy paliwowej , centralne smarowanie jest podłączone . Co tam za nią jest że może powodować wycieki ?
Mówisz chyba o forszaju za pompą jest sprzęgiełko i za jest taka aluminiowa obudowa gdzie wychodzi linka obrotów silnika i tam jest zimering nr. 20-47-7 o to chodzi ?
chyba mu nie oto chodzi
wyraźnie napisał zza...
proponuję umyć traktor odpalić by pochodził wziąć małe lusterko i zajrzeć
Pompa z tyłu ma śruby fi 8 które chyba trzymają ją w kupie jak się wykręcą to ......
umyć to fakt bo może to nie olej a paliwo sączy się tymi śrubkami od sekcji właśnie od strony bloku silnika
Sorki że nie napisałem ale tak chodzi o 323 . On był wypucowany na fest myjką . No ale za pompę nie mogłem tą myjką dojść . A tam jeszcze za nią kupa brudu , pewnie będę musiał ją zdemontować
a tam szkoda gadać .
To olej na pewno bo z silnika mi trochę ubywa
Z tyłu pompy masz dwa rzędy śrubek na płaski śrubokręt. Jak poluzowała się jakaś z górnego rzędu to cieknie Ci paliwo, jak z dolnego to olej. Te śrubki możesz tylko dokręcić i jeszcze wymienić w nich uszczelki. Od tyłu są jeszcze dwie śruby, którymi skręcona jest górna cześć korpusu pompy z dolną - może jedna z nich się poluzowała. Może być jeszcze tak, że puściło Ci uszczelnienie pomiędzy korpusami pompy, albo pomiędzy korpusem, a regulatorem, ale wtedy to będzie już grubsza spawa.
Na ośce od dodawania gazu (mam nadzieje, że wiadomo o co mi chodzi) jest oring przykręcany taką blaszką na 2 śrubki,na śrubokręt. Mi tam delikatnie podciekało wymieniłem i jest ok, może i u ciebie to samo.
Jeszcze może wyciekać spod pokrywki regulatora i kilku innych uszczelek, albo uszczelniacz wałka puścił. Tak czy inaczej musisz wyczyścić pompę i zlokalizować wyciek.
wykręcę pompę ale po orce teraz to czasu brak
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 14 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ zasilania » pompa wtryskowa
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo