Odp: Wiosna 2020
Od ostatniego kwietnia do dziś lekko ponad 10 l i jeszcze pada. Dawno nie widziałem takiego przyjemnego widoku na deszczomierzu 😁
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2020
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Od ostatniego kwietnia do dziś lekko ponad 10 l i jeszcze pada. Dawno nie widziałem takiego przyjemnego widoku na deszczomierzu 😁
Wczoraj na zboża N rozsiane, plony zbóż i qq to kwestia jeszcze otwarta. Rzepak drugiej dawki nie dostał ciekaw jestem jaki da plon na 95 kg N.
Dobrze, że dałem wcześnie drugą dawkę rsm. Tylko u mnie tak sobie pada, Winnica tamte strony
Fajnie to nie wygląda ale prognozy są optymistyczne... chłodno i trochę deszczu.... przez 2 tygodnie.
Mnie też omija, dziś ani kropli a parę km dalej dziś dopadało aż woda w ziemniakach i innych uprawach stoi.
2l mam 👏👏👏👏
U mnie o 3rano wlało 12litrow a łącznie od kat zaczęło padać to jest 23 litry trochę podarowało zboża bo już marnie było
A u mnie odkąd zaczęło padać to w sumie puki co jest 13.
Laszek, Krzysiek. U mnie jak wczoraj zaczęło koło 18 siąpić to do 23 non stop taka mżaweczka przyjemna. Chyba największy opad. Nałapałem 200 litrów wody do podlewania spod rynny. Z dachu o powierzchni 70m2
Farciarze ja 6l
Łącznie 24 l nie ma co narzekać.
+ 6 Łącznie coś koło 15
to u mnie w maju 19
U mnie od ostatniego kwietnia do dziś łącznie około 23 litry , do tego co chmurka wyjdzie to pokropi. Może wreszcie przerwało się to fatum kiedy praktycznie każdy deszcz mnie omijał.
U mnie już się kurzy cale dzień wieje jak wściekłe
Maj jak na razie 33l. Jak padało we wtorek to spadło 25l przez 16h.
Rzepak skończyłem pryskać o 3 w nocy. W miarę szybko poszło. Została ewentualnie desykacja. Pszenżyta i pszenice jeszcze trzeba przelecieć moduskiem i coś od chorób dać. Dziki mi ryją na największym polu w kukurydzy, koledze obok wybrały 10 ha i przesiewał.
+6 l i +3C o 19.00 Co się dało przykryłem...
Mam od wczoraj 12 l. 😄😄😄😄👍👍👍👍
30 l ostatniej doby. Na dachach trochę śniegu leży.
0 deszczu
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2020
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo