Odp: Żniwa 2020
U mnie rzepak zielony miejscami a nie mówię o zbożach.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2020
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
U mnie rzepak zielony miejscami a nie mówię o zbożach.
ruszyłem wczoraj w facelie. pomimo tygodnia po desykacji mokra...
Czym desykowales??
Żniwa żniwa , Jęczmiona pokoszone dosyć ładnie sypią hybrydy lekko ponad 10t z ha
rzepaki co nie którzy zaczeli wczoraj ale jest na granicy 10 wilgotności ... mój jeszcze stoi i czeka pszenica zielona jak łąka na wiosnę
ruszyłem wczoraj w facelie. pomimo tygodnia po desykacji mokra...
14 dni. Moja też zielona.
Objechałem wczoraj pola, dolny śląsk, powiat złotoryjski ale mieszkam bliżej Jeleniej góry czyli teren górzysty.
Rzepak potrzebuje kilka dni słońca, oziminy zaczynają zmieniać kolor z zielonego na blado zielony, a jare ciemnozielone w pełni. Koniec żniw obstawiam z końcem sierpnia, wrócę do posta za 1,5 miesiąca i zobaczę czy się sprawdzi
Z kolei w lubuskiem jeczmienie skoszone, odważniejsi pszenicę skosili. Łubin miał przedwczoraj 10% ale dolalo. Kilka dni słońca i będzie można wszystko golić jak leci
U mnie w okolicach (25km od Tarnowa) już co niektórzy ruszyli pszenżyto ale teraz dopadało i pewnie jak przeschnie to już na całego wszystko ruszy po niedzieli.
U nas jęczmiona pokoszone, rzepaki i grochy w trakcie co niektórzy wjechali w pszenice i pszenżyto.
Ale wczoraj trochę popadało i narazie czekamy, po niedzieli żniwa na całego
Tylko raz zaczynałem żniwa po imieninach teściowej (Hanna) bo deszcz przeszkodził. Mam nadzieję że w tym roku nie przeszkodzi i nie będę musiał jechać na jej imieniny
Tylko raz zaczynałem żniwa po imieninach teściowej (Hanna) bo deszcz przeszkodził. Mam nadzieję że w tym roku nie przeszkodzi i nie będę musiał jechać na jej imieniny
Ja tylko zacznę facelię w tym miesiącu, rzepak może być ciężko.
wjechali dzisiaj u nas w randapowane rzepaki wilgotnosc koło 10% , ja dzisiaj jeszcze ,,bailando,, i i jutro tez a we wtorek kto wie..
U nas zielono ,nie wiem kiedy za 2 tygodnie
Wczoraj skosiłem 4 ha rzepaku /łupieżu wilgotność w granicach 10 reszta chyba dziś i zostało mi 15ha pszenicy i dożynki
to po co Ci taki kombajn? przyznaj sie że wiecej kosisz, bo i usługi
Przeszła burza, w pół godziny spadło 15 l i nadal pada tylko już słabiej . Żniwa w lipcu ciężko będzie zacząć.
U mnie nieźle kotłuje z każdej ze stron Ale bez deszczu
Piotrek wczoraj trafiliśmy wieczorem na burzę w Bobolicach, dawało konkretnie
No i mam za wczoraj 20 l , lipiec łącznie do tej pory dał przeszło 60
to po co Ci taki kombajn? przyznaj sie że wiecej kosisz, bo i usługi
Tak tylko usługi ... wczoraj od godziny 14 do 12 w nocy na 2 kombajny wykosiliśmy 45ha
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2020
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo