Odp: Fortschritt e512 kupno
Papej ja miałem bizona a po nim 516 a teraz 514 i w życiu nie wróciłbym do bizona.
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Fortschritt e512 kupno
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Papej ja miałem bizona a po nim 516 a teraz 514 i w życiu nie wróciłbym do bizona.
Dla mnie bizon ,12ka czy 14ka nie ma wartości bo mi nikt nie zapłaci 500zł za godzinę a żniwa są krótkie,dlatego kupując co najmniej 524 kombajn po sezonie jest gratis.
ja anie bizonem, ani forszajem nie robiłem
Mój wuj też ma 512 i narzeka ale kupił z 8lat temu może więcej dał 11tysięcy i nie wiem czy coś dołożył.A mimo wszystko narzeka, tylko kombajn cierpliwszy niż kombajnista. Jakby ten gość chciał to możemy pomyśleć o wymianie
panowie na sprzet narzeka zawsze ten ktoremu sie on psuje a ten co kupi i kosi to zawsze chwali bo kupujac bizona w takim stanie ze sie kosi bez remontow to kolo 30 zapewne trzeba liczyc a 2 sprawa do bizona kupic czesci zeby byly dobrej jakosci zwlaszcza do skrzyni to czasami graniczy z cudem jak moj znajomy mowi dopuki za czesci zamienne odpowiadal plock a nie prywaciaze to i bizon byl do pracy a potem wiadomo ci sie stalo z jakoscia. chodz i teraz kupujac cos do forszaja trzeba uwazac bo lipnych podrob nie brakuje.:/
skrzynia z Bizona jest słaba zwłaszcza w mokre lata zdycha mechanizm różnicowy ale pasuje z C360 ... i jest troszkę trwalsza ... na szerokich kapciach bizon tak nie tonie ale na wąskich bym nie brał to pomyłka ... plus waska oś z tyłu i wieczne wyciąganie kombajnu
Mój wuj też ma 512 i narzeka ale kupił z 8lat temu może więcej dał 11tysięcy i nie wiem czy coś dołożył.A mimo wszystko narzeka, tylko kombajn cierpliwszy niż kombajnista. Jakby ten gość chciał to możemy pomyśleć o wymianie
On jak wymieni to na cos lepszego bo ma trochu pola, tylko nie wiem czy 512 bedzie sprzedawał czy do huty prosto odstawi
Zorak już pewnie bizonem po podwórku jeżdzi
hehe jeszcze nie. Byłem dziś oglądać ale obejrzałem wszystko bez odpalania bo gość mieszka praktycznie w mieście i na około pełno domków jednorodzinnych i nie chciał sąsiadów wkurzać w niedziele z rana. Jutro sprawdzę jak to wszystko się kręci.
Jednak nadal jestem napalony na ten egzemplarz http://tablica.pl/oferta/kombajn-zbozow … db92e8775d tylko troszkę cena za duża.
cena za duża ... ehh a za bizona chce dać 20 to bież mojego claasa bo dostałem dziś propozycje nie do odrzucenia ... tylko co zrobić gdy kasy brak .... ehh zawsze tak jest
co to za oferta?
powiedzcie mi jeszcze jedno. 512 na górze ma żaluzje a na dole otworowe (podłużne otwory może 1,5x0,5cm) - w zbiorniku widziałem pszenicę więc wnioskuję że sito odpowiednie do pszenicy a co z jęczmieniem który jest grubszy i owsem ? kilka sit na wymianę czy zakup na dół żaluzji - 999 zł znalazłem na allegro
Ja mam tak w moim claas tylko okągłe. sita dolne wymieniam tylko na rzepak i łubin, reszte reguluje górnym sitem
Ja 514 każde zborze kosze na otworkowym 6.3x20,zmieniam tylko na rzepak i łubin inne.
powiedzcie mi jeszcze jedno. 512 na górze ma żaluzje a na dole otworowe (podłużne otwory może 1,5x0,5cm) - w zbiorniku widziałem pszenicę więc wnioskuję że sito odpowiednie do pszenicy a co z jęczmieniem który jest grubszy i owsem ? kilka sit na wymianę czy zakup na dół żaluzji - 999 zł znalazłem na allegro
Podłużnym pozbierasz wszystko. Ja sobie do żyta i pszenicy dokupiłem otworkowe 6,3 mm ale niekiedy pszenicę jadę podłużnym. Moim zdaniem nie ma sensu inwestować w żaluzjowe.
Ja za swoją 512 osiem lat temu dałem 17200 zł + 4000 zł sieczkarnia była w takim stanie jak ta z linku co zorak się przymierza i powiem szczerze, że dałbym te pieniądze jeszcze raz. Mój też przyjechał z Czech. Co do sit to zboża koszę na na tym podłużnym 1,5x0,5 zmieniam tylko do rzepaku i do kukurydzy.
Zorak z 512 będziesz w 100% bardziej zadowolony niż z bizona, jak ja kupowałem kombajn to mi się podobał bizon ze względu na silnik-jego głos, jednak kupiłem 514 9 lat temu i mimo ze silnik wystawił kopyto zaraz po kupnie(z mojej niewiedzy-filtry filtron...) jestem z niego bardzo zadowolony i nie zamienił bym go nigdy na bizona...
Ja mam tak w moim claas tylko okągłe. sita dolne wymieniam tylko na rzepak i łubin, reszte reguluje górnym sitem
jakie masz sito do łubinu?
ja mam obecnie do łubinu 12,5 ale kupie jeszcze 9 bo na tym 12,5 ciut syfu leci
Ja również używam 9 mm.
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Fortschritt e512 kupno
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo