61

Odp: Fortschritt e512 kupno

Fenol napisał/a:
blazej1694 napisał/a:

My naszej poniżej 20 000 na pewno nie puścimy .

Najgorsze jest to że nigdy nie wyciągnie się tego co się w maszynę włożyło, już w momencie założenie nowego łożyska ono straciło swoją wartość.

W z tym to się z tobą zgadzam w 100% .

14k napisał/a:

Twojego forschritta juz chyba widzialem ... Sieczkarnie ma dokuppiona ?

Tak ma dokupioną chyba teraz leci 4 rok na niej  .

62

Twoja maszyna nie przypadla mi do gusty, nie moze w Polsce robic bo ''poloki'' kazda maszyne w ruine zamieniaja i czesci nie wymieniaja musi byc swiezo co sprowadzony a lakier jak na samochodzie :-P

63 Ostatnio edytowany przez blazej1694 (2011-02-19 23:22:13)

Teraz każdy patrzy na to aby wszystko było pokryte lakierem a nie to aby wszystko działało, a myślisz ze u niemca maszyna ma lekko?? Zobacz sobie maszyny sprowadzone to są wyjechane po paru latach. A jeśli chcesz żeby się świecił to do sklepu po nówkę drzwi są otwarte.

64

blazej1694 masz +

65

Marek323 napisał/a:

blazej1694 masz +

Dzięki :beer:

66

Juz wole od Niemca kupic niz od Polaka. Oni chociaz dbaja o maszyne nie tak jak w tym kraju niektorzy, ze przez caly rok stoi nie przykryty na podworku. Za 20 000 maszyna musi byc zadbana bo dobrze dzialajacego co robil w polsce 20 lat to ja moge kupic za 10 000. Nie chodzi mi glownie o wyglad ale jak maszyna ma oryginalny lakier i dobrze zadbany to widac jak gospodarz o niego dbal.

67

To jedź do niemca kup E512 przecież granice są otwarte.

68

hmm 14k      rzadko  moim zdaniem teraz spotkac  kombajn  w granicach 20 tys z oryginalnym  lakierem dobrze zadbanym  wyglądem i  mechanicznie ...  ale  skoro wierzysz w cuda to szukaj tongue  a czy w niemczech  kupisz coś zadbanego  to hmm   marnie to widzę tongue  W końcu już tych maszyn nie produkóją dobre  30 lat  teraz juz ciezko o dobra i zadbaną maszynę  (używaną )  .....

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

69

Widzialem co najmniej kilka przypadkow gdzie maszyny byly zadbane i w pelni sprawne. Na forum tez niektorzy maja ladne maszyny.

70

Jakby ktos mial na sprzedanie jakiegos fortschritta E-512 to pisac.

71

Może bym Ci któregoś z moich sprzedał , ale ten lakier jakiś taki wyblakły i do tego na dworze stoją , nie chyba nie spełnią Twoich oczekiwań , Ty chcesz za 20koła nowy kombajn , powodzenia w poszukiwaniach.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

72

Rozważam sprzedaż swojego
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1069

Mam do niego stół do rzepaku. Silnik w zeszłym roku przeszedł naprawę u PiotraK.

73

rudemenes napisał/a:

Rozważam sprzedaż swojego
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1069

Mam do niego stół do rzepaku. Silnik w zeszłym roku przeszedł naprawę u PiotraK.

a ile chciałbyś za niego tylko tak bez targowania ile musisz za niego wziąć? ja jestem zainteresowany jakąś 512 lub14 z tym że u mnie to jeszcze sporo za transport dolatuje bo domlubelskiego jest kawałek. Oczywiście narazie tylko pytam ze sprzedażą nie blokuje bo muszę najpierw wziąć mały kredycik:stu:

74

Ja też jeszcze nie zdecydowałem sie na sprzedaż. Narazie rozważam taką opcję.
Nad ceną jeszcze nie myślałem. Jak mam typować, to ok - 23 000. Ale życie zweryfikuje tą cenę

75

ma ktos moze numer tego goscia z Chocza co ma te fortschritty ? W internecie jest sa ale ze 3 ..

76

Ma ktoś na sprzedaz jakąś 512 ?? Macie numer jakis handlarzy z okolic Poznania ?

77

No dobra przesadziłem z tym lakierem, skąd wogóle użytkownicy biorą tak ładne fortschritty ?

78

zacznijmy od tego  ty się  zastanów co chcesz   i co ci jest ważniejsze tongue??  czy mechaniczne sprawy czy wizualne bo jak szukas jedno i drugie to sory  ale chyba  fabryka ..... cię uratuje .. jeśli podejdziesz  do tematu tak jak między innymi ja  kij z wyglądem  ważny środek to  cos kupisz tanio a dobrze .. wygląd w maszynach rolniczych to pestka ... ...  pomecze kumpla  może ma zdjęcie jaką z nim 512 kupiliśmy to byś się za głowe złapał  ... a kosi już 6 sezon  po 27ha rocznie i  od kad go ma to  założył sieczkarnie  i  wymienił pas jezdny , zregenerował wtryski  ...  zapłacił za niego 7.800zł   malowanie calutkiego komabajnu w oryginał barwach zajeło  2 dni  do tego 2 dni czyszczenia ze rdzy ....  tyle powiem  na ten temat ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

79

a nie lepiej dołożyć troche grosza i kupić 14? Zrobiem 12 ponad 500ha był z czech za 20tyś 83rocznik po kapitale. Wolno unosi heder€ (w 514 inna hydraulika)  i słabo wysypuje zboż ze zbiornika a jak się pouści przesłony w zbiorniku aby lepiej leciało to pali pasek elewatra ( w 14 pasek jest podwójny i zero z nim problemu). 514 92r kupiłem od niemca, strasznie zaniedbany, wszystko pozapychane, pół zbiornika zboża filtry kilka lat nie wymieniane, w zbiorniku paliwa aż smoła sie zrobiła, kable pogryzione przez myszy. W silniuku nie było ciśniena oleju, sam syf w filtrach. Po czyszczeniu wszystko zaczeło śmigać, zrobiłem nim 3 sezony ale pod koniec ostatniegposzła woda w olej (ale jeszcze na tym zrobiłem 20ha)  Ja na pewno lepiej o niego dbam niż ten niemniec.

80

Chodzi głównie żeby był blisko do kupienia i żeby dobrze chodził ( mechanicznie zadbany ), lakier można odmalować to nie problem. A tak przy okazji skąd wy bierzecie takie ładne 512 ?