Odp: turbo doladowanie
do kombajnu to od sw400 ale z tubo to sie inaczej zwały
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » turbo doladowanie
Strony Poprzednia 1 … 60 61 62 63 64 … 70 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
6ct107 tak się nazywał
To te same turbo co w Ursusie 6
Ale dlaczego lebsza 6 od 4
Bo słabiej ładuje.
To samo turbo w ursusie i w 6ct107? Chyba nie....
jak kupowałem do bizona to mierzyliśmy od 6 miał mniejszą średnicę wylotu spalin w obudowie (chyba o 5 mm) środek chyba był ten sam
Jak to samo przecież ciepłą strona jest inna inny wlot spalin
W sw400 jest B3a a w ursusie k27. Całkiem inna budowa jednej i drugoej
http://allegro.pl/turbosprezarka-turbin … 16517.html
to od nich brałem tą turbinę i ona ma zewnętrzne obudowy przykręcane na takich 6 śrubek połączonych 3 blaszkami jak zdejmiesz te obudowy to środek był (o ile dobrze pamiętam) taki sam ale te zewnętrzne obudowy się trochę różniły bo nie pasował mi taki łącznik który się wciska w gorąca stronę
te turbosprężarki to to trochę chińczyki robią uniwersalnie bo i można było łącznik wcisnąć lub przykręcić na śruby elastyczny i jedna pasowała do ursusa/bizona (nie pamiętam która) ale też do jakieś koparki JCB
jak ktoś ma od ursusa to niech pomierzy jakie wymiary maja "wiatraczki" ja pomierzę w bizonie i bedziemy wiedzieć czy środek jest ten sam bo obudowy na pewno różne
KIedyś miałem taki program w którym były sprężarki z całego świata z katalogami cześci wymiarami od chin do usa. Gdzieś na forum może jest nawet link bo to było za darmo ale nie wiem gdzie...
Jak zakładałem turbine do silnika 6ct 107 to kupiłem od Ursusa sześciocylindrowy pasowała jedynie przerabiałem ciepłą stronę musiałem uciąć trochę rure
W polmozbyt w jelczu kobieta pokazała mi dwie turbiny b3a o różnej wielkości strony cieplnej otwory mocujące do kolektora oraz do rury były takie same .
Do rometa ogara gaźnik też pasował od simsona sr2. Tylko cp z tego jak dawki nie szło wyregulowwć i pil 2x tyle co powinien. To samo z turbinami. Co z tego ze mocowania są takie same czy podobne jak nie będzie tej samej charakterystuki pracy jak z dedykowaną turbną.
właśnie o to chodzi do kombajnu nie musi mocno ładować bo silnik chodzi na 2200 obr a do ciągnika potrzeba mniejszej czyli żeby mocniej ładowała bo jeżdzi się na niższych obrotach.
Tylko jak rozrzużnić tą faktycznie b3a od tej tylko z naklejką b3a
W polmozbycie na obu pudełkach pisało to samo a większość sprzedawców powje ci że to
na pewno ta turbina której szukasz i innej niema a zmienił się tylko producent.
Przedewszstkim te od silnika 6 cyl chyba nawet każdego mają 2 kanały na wlocie spalin.
może szukaj do rekorda albo autosana.
autosan i zetor 16145. lub 4 cylindrowe stronę powietrzna maja identyczną, ruznia się tylko strona gorącą czyli wydechowa.
Do kombajna jest lepszy dac wiekszy turbo jak od Liaza K36 itp., niebede tak wiele ladowacz i motor go dlugo wytrzyma, mam go w ZT juz 7lat i kreca najlepiej 1800-2200ot.,to jest do kombajna idelane.
W czerwcu mozno kupim kombajn E512 i tez mu dam turbo z mojego ZT303,ponieważ tam chce dac mniejszy turbo ze Z10145,to jest jak ma 4cylindrowy Ursus. W polu se ZT jecham na okolo 1400-1700ot i tam bede mniejsczy turbo lepszy.Uwidze i sprobuje.
Dzwoniłem do techmotu to powiedzieli mi że turbosprężarka b3a i nie jest już produkowana a zamiennikiem jest k27 są to podobne turbosprężarki różnią się tylko stroną cieplną Co powoduje inną zmianę parametrów pracy
Ale ciśnienie jest w obydwóch na podobnym poziomie
jak chcesz oryginał z sw400 to tu masz http://olx.pl/oferta/turbosprezarka-b3a … aoyAf.html
Bez węży, samą turbiną za 450zł z przesyłką oddam.
Cześć . Ile pompuje turbo z 4 garowego ursusa na max. obciązeniu i obrotach 1800 no może trochę więcej w praktyce, w zt 323 ?
Strony Poprzednia 1 … 60 61 62 63 64 … 70 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » turbo doladowanie
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo