241

Odp: Ceny Usług

jak robiłem u gościa na usługach to właśnie jeździłem z owijarką to kasowałem 20 zł od sztuki (oczywiście razem z folią), a za zwinięcie prasą to też od sztuki a to nie wiem po ile teraz wołają

E 516 na części
Telefon 695 076 269

242

Folia to 300-450 zł 75cm

243

zorak napisał/a:

ile cenić zwinięcie trawy (120x120) ? ile cenić owinięcie folią ? oczywiście siatka, folia po mojej stronie. Konkurencja praktycznie żadna.

Zwinięcie min 15 plus owijanie, jak przyzwoita folia i zgodnie ze sztuką to min 7 plus koszt materiałów oczywiście.

Jeżeli chcesz iść przez życie z klapkami na oczach pamiętaj, że w pakiecie jest jeszcze chomąto, orczyk i bat.

244 Ostatnio edytowany przez Andrew89 (2013-05-23 23:24:08)

Firma z Grodkowa robiła w zeszłym roku za 40 zł - prasowanie z zakiszaczem , zwożenie, owijanie folią francuską na 24 obroty czyli 2 warstwy

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

245

nie wiem czy dobrze liczę ale koszt siatki na bele wychodzi ok 1,7-2 zł a koszt foli ok 10-11 zł czyli uśredniając ok 13 zł za komplet. Doliczmy paliwo, amortyzację, moją robotę to za komplet 35-40 trzeba wołać.

gg 5118068

246

Panowie ile będziecie brali za ha młucenia kombajnem w rzepaku i zbożu?

247

ok 300 zł za ha

248

ja z reguły opieram się o ten cennik http://www.uslugirolne.pl/ paliwo około 20l/ha więc w tym roku 360-370zł/ha

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

249

Rok temu brałem 300 i w tym roku też.

250

Około 300 zł za ha.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

251

Ja brałem 300 zł bez i 350zł z sieczkarnią. Tak samo myślę w tym roku.

252

To macie jeszcze u kogo kosić, kombajn kupiłem w 1995r przez pierwszych kilka lat wykaszałem u ludzi po około 150h, tak od 10 lat co roku mniej, w ubiegłym 20h, w tym roku znowu przybyło kombajnów w okolicy. Gdy przychodzi odpowiednia pogoda wszyscy chcą mieć ścięte natychmiast a ja też swojego nie zostawiam żeby parę złotych zarobić.

253

Teraz jedynie jeszcze na kukurydzy można by dorobić kosząc na ziarno, mi się już nazbierało paru klientów tylko teraz lepszy kombajn by się przydał

E 516 na części
Telefon 695 076 269

254

Laszek napisał/a:

Teraz jedynie jeszcze na kukurydzy można by dorobić kosząc na ziarno, mi się już nazbierało paru klientów tylko teraz lepszy kombajn by się przydał

na kuku to pare lat temu był złoty interes. kumpel tylko u jednego ciął 150 ha przez 5 lat, od 2 lat mu się urwało...

255

panowie  tak czytam i nie wierze ... 300zł za ha ??   policzmy  skoszenia 1 ha koszt 100zł paliwo  w końcu pole nie jest przez płot trzeba dojechać ....  100zł  operator czyli własciciel  w końcu kisi swoje jaja w kabinie i musi przygotować tą maszynę    i lekko  100zł   maszyna ... co jest  jak dla mnie nie  normalne bo to jest koszenie po kosztach   i nie mówić ze nie ...  chyba ze wy te maszyny macie  za darmo przyszykowane przez serwis ...  minimum jakie powinno byc to350zł   u nas w zeszłym roku  było 370zł  za pszenice  rzepaki po 400 jak zielony 450 jak się komuś nie podobało  koś kosą ...    bo w zeczywistośc nikt prawie nie liczy że jak jedzie do sklepu po głupi pasek  czy coś do kombajnu to  rzuca  stówami ... bo niestety tak jest ....   u nas już paru się najadło  nowymi kombajnami koszac po 270zł od ha ... po skończonej gwarancji  oczy im sie otwarły i ceny wróciły do normy

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

256 Ostatnio edytowany przez Laszek (2013-05-24 21:33:12)

Pawel21990 napisał/a:
Laszek napisał/a:

na kuku to pare lat temu był złoty interes. kumpel tylko u jednego ciął 150 ha przez 5 lat, od 2 lat mu się urwało...

Mam kumpla co sieje na ziarno 80-100 ha i nawet nie myśli żeby swój kombajn przezbrajać bo mu go zwyczajnie szkoda a ma od dwóch lat od nowości Tucano 440, a i oprócz niego już się trochę nazbierało na miejscu klientów tych co im siałem i też już się głoszą na suszenie. Zobaczymy co to będzie. Za koszenie kukurydzy jakie były ostatnio ceny? I za siew ile braliście?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

257

wojtas ale cena dotyczy E-514 a nie Class i nie powiesz że koszty przygotowania jednego i drugiego są takie same.

258

u nas 350 to drogo, srednio to 300 biora czy class czy fortschritt

mdw

259

U nas też w wlkp. 300/ha

260 Ostatnio edytowany przez bamreras (2013-05-24 22:13:53)

wojtas napisał/a:

panowie  tak czytam i nie wierze ... 300zł za ha ??   policzmy  skoszenia 1 ha koszt 100zł paliwo  w końcu pole nie jest przez płot trzeba dojechać ....  100zł  operator czyli własciciel  w końcu kisi swoje jaja w kabinie i musi przygotować tą maszynę    i lekko  100zł   maszyna ... co jest  jak dla mnie nie  normalne bo to jest koszenie po kosztach   i nie mówić ze nie ...  chyba ze wy te maszyny macie  za darmo przyszykowane przez serwis ...  minimum jakie powinno byc to350zł   u nas w zeszłym roku  było 370zł  za pszenice  rzepaki po 400 jak zielony 450 jak się komuś nie podobało  koś kosą ...    bo w zeczywistośc nikt prawie nie liczy że jak jedzie do sklepu po głupi pasek  czy coś do kombajnu to  rzuca  stówami ... bo niestety tak jest ....   u nas już paru się najadło  nowymi kombajnami koszac po 270zł od ha ... po skończonej gwarancji  oczy im sie otwarły i ceny wróciły do normy

no to policz wg. tego co podawałem i ile liczysz za paliwo to wychodzi 360. W zeszłym kasowałem 350 za ha albo 300 za godzinę pracy i wychodziło na to samo... nikt nie płakał. jak nie miałem swojego sprzętu to mnie doili jak trza. teraz jak mam swój znajomek myślał że po kosztach paliwa mu skosze a ty dupa. jak płacił tyle lat grubą kase to i w zeszłym trzeba było ostro zapłacić. coraz mniej litości we mnie coraz większa szuja ze mnie....

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....