41

Odp: FORTSCHRITT 524 - opinie

a jeszcze powiedz mi jak możesz jaki czujnik wstawić do wiej ni i do młocarni od obrotów bo mi wyświetlacz pokazuje tylko obroty silnika i tak myślę czy nie muszę ich wymienić na nowe  i jak mogę czy możesz mi napisać o ustawianiu tego pasa pozdrawia adam

42

To jest temat "zakup kombajnu" czyli porady na co zwrócić uwagę a wy jak zwykle nie na temat. Masz problem z kombajnem załóż wątek w innym dziale , od tej chwili wszystko usuwam. Przenieście te posty dotyczace naprawy bo też usunę.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

43

ford daj na siebie jakieś namiary żeby pogadać obszerniej jak morzesz

44

dam ci joker namiary na wiadomościach forum ok..?

45

ok
dzieki

46

Witam

Planuje zakup 524 do tej pory miałem 514 i tam było wszystko proste, 524 widziałem tylko raz u znajomego i to w garazu:) na  co zwrócić uwage przy kupnie? Słyszałem ze 524 duzo wiecej pali od 514, jak to sie ma do wydajnosci?
Pozdrawiam wszystkich

47

Silnik! Jak on Ci nawali, to lepiej kupić "nowy" kombajn niż go naprawiać. Zresztą tak właśnie robi dużo ludzi.

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

48

Widziałem jak jeden gość zaimportował do 524 używany silnik z jakiegoś mercedesa ciężarowego i hula już czwarty sezon. I nawet nie była to kosztowna przeróbka. W Pankowie chłopaki chcieli za sprawny, używany motor ponad 9 000 a jego przeróbka zamknęła się w 7 000. Coś tam musiał przerabiać ale nie pamiętam co.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

49

Witam. Ile wykosi hektarów na godzine MDW 524 przy 6 ton z 1ha

50

stawiam 2,2ha

51

mi wychodzi 1.4-1.8

52

kup nowego od Łukaszenki wink
http://lidagro.by/index.php?option=com_ … mp;lang=en
a tu troszku o właściwościach kombajnu
http://lidagro.by/index.php?option=com_ … mp;lang=en

jeżeli to byłaby idealna kopia 524 to byłby to super kombajn, gdzieś w necie czytałem że u nas ma kosztować 100 000zł jak na taki kombajn to bardzo tanio.
ruskie musi być bolsze! l1300 może być super.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

53

fenol bardziej mi sie  zdaje ze ten Lida 1300 bardziej podchodzi pod mdw525 a ten 1600 to parametry ma takie same jak case cf70

54

dajcie znać jak będą dostępne w Polsce tylko ta cena to raczej nierealna

55

no poczytałem troche o tym LINDE 1300 to z tego co pisza to fajna maszynka ,5 klawiszy naped chydrostatyczny,3 wałowy system omłotu (pewnie zerżniety z mdw 527) ciekawe jeswzcze jak wykonany i za  jaka faktycznie cene bedzie sprzedawany??

56

ja 3 waowy to faktycznie minimum 525 albo lepiej.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

57

witam jestem tutaj nowy i stoję przed zakupem kombajnu 524 a miałem do tej pory bizona i chciałbym się dowiedzieć na co zwrócić uwagę przy zakupie i w ogóle jak działa komputer w tym kombajnie jakie ma funkcje i jak do sprawdzić czy dobrze działa. Czy będzie to dobry kombajn na 50 ha tak do 50 tysięcy

58

tak jak będzie w dobrym stanie no co do sprawdzenia czy czujniki działają w kombajnie i dzojstik cepy wytrząsacze w tych pieniądzach powinieneś dostać z sieczkarnią może stół  skrzynia (sprzęgło ) no i czy blacha zdrowa bo blache i szyby troszke ciężko no i czy silnik nie dojechany

59

a jak te czujniki sprawdzić i do czego jaki guzik tam służy i co pokazuje jakie funkcje ma ten komputer co pokazuje  nic nie wiem na jego temat jak pojadę oglądać chciałbym coś wiedzieć i jakie silnik są montowane w tym kombajnie czy ifa to dobry silnik ??

60

silnik ifa na licencji mana 6 bez turbo u mnie ifa 60 jak nie przegrzejesz to nie do zajechania chłodzony cieczą i wiatrem chłodnica musi być czysta  wyświetla podajniki wytrząsacze prekość wiatru młocarnia sprawdź czy zbiornik nie zgnity mdw 524 niebieski ma silnik perkinsa ,
pasy drogawe więc dobrze jak by były w porządku sprawdź dżojstik bez tego nie kupuj bo to zawsze sprawia najwięcej problemów
a niech sobie pochodzi jak zapali najlepiej na pelnych obrotach i tak żebyś wiedział czy silnik nie gotuje sie czy nie są wałki i szajby pokrzywione  daj namiary jak z alegro czy inne to hociasz go ocenimy wzrokowo