81

Odp: FORTSCHRITT 524 - opinie

Jak ktoś chce dobrego 524 (cały ostatni sezon bez awarii) tylko bez przedniej szyby (targaniec z forschrittowskiego przerobiony na bizonowski) za niedużą kasę i niedużym przebiegiem to szybko się decydować, bo mój kumpel już wpłacił zaliczkę w Płocku na nowego NH TS5060 i teraz zbiera kasę na Vat tak że lada chwila pójdzie.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

82

to za ile ten kolega chce sprzedać ten kombajn i skąd dokładnie jest czy ma sieczkarnie?? i ile kosił rocznie jaki ma silnik i ogólnie stan

co do tego kombajnu w Szadku to nie kosztował 27 tylko 37 bo to była pomyłka ciekawe czy jeszcze jest bo ten koleś miał na sprzedaż jeszcze przyczepę i cięgnik

83

Arturos21 napisał/a:

to za ile ten kolega chce sprzedać ten kombajn i skąd dokładnie jest czy ma sieczkarnie?? i ile kosił rocznie jaki ma silnik i ogólnie stan

co do tego kombajnu w Szadku to nie kosztował 27 tylko 37 bo to była pomyłka ciekawe czy jeszcze jest bo ten koleś miał na sprzedaż jeszcze przyczepę i cięgnik

Już go nie ma poszedł do nowego właściciela a reszta sprzętu to nie wiem.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

84

pisz na PW

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej

85

http://moto.allegro.pl/fortschritt-mdw- … 89242.html co powiecie o tym kombajnie?? może ktoś go oglądał albo mieszka w pobliżu??

86

koledzy mam pytanie czy ta kostka co jest zepsuta w tym kombajnie to cos powaznego?? i jakie były by koszty naprawy to link do ogłoszenia
http://moto.allegro.pl/fortschritt-mdw- … 85710.html

87

moto widły w 52 są napędzane łańcuchem a tu chyba chodzi o napęd hydrauliczny coś jak silnik hydrauliczny na motowidłach jak to silnik tylko to sądzę że za 600 setek to dostaniesz nowy a taki heder to oglądałem przy 524 to tylko dżojstikiem przyspieszasz podawanie oleju czyli przyspieszasz  zadzwoń i się zapytaj gdzie masz ten rozdzielacz czy im chodzi o elektrozawór

88

jak morzesz to poproś gościa 0 20 fotek kabina pasy obie strony zbiornik silnik przód gardziel heder dokładniej i je wstaw to ocenimy

89

twierdzi ze nie wie jak dodać a byłem oglądać jeden kombajn i powiem tak koleś nie miał pojęcia o tym komputerze nie działały wskazniki tylko chyba smarowani i temperatura dżoj też był kombinowany ma inne przyciski i sie rozwala i widziałem ze jakies kable tam jeszcze nie były zalutowane i mam pytanie jak chodzi sprzegło w tym kombajnie bo na zgaszonym strasznie ciezko chodziło czy to normalne ?? i czy wszystkie 524 zielone miały czujniki strat ziarna?? czy tylko jakies wybrane modele??

90

Wszystkie modele 524 miały czujniki strat ziarna , niektóre 514 też miały. smile

91

to bedzie odczytywało sie straty z tego komputera co jest po prawej stronie czy jest jakis dodatkowy?? i jak wygladaja te czujniki na sitach i wytrzasaczach kakby miał ktoś zdjecie byłbym wdzieczny

92

wejdz na nasze kombajny tam są zdjęcia mojej 512 z czujnikiem

93

bolek kwiateczku dodaj do profilu swoje maszyny:) apeluję do innych obywateli o to samo smile

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

94

Fenol napisał/a:

bolek kwiateczku dodaj do profilu swoje maszyny:) apeluję do innych obywateli o to samo smile

kwiateczku niesamowite

95

blazej1694 napisał/a:

Wszystkie modele 524 miały czujniki strat ziarna , niektóre 514 też miały. smile

mój ojciec ma 512 niebieską z oryginalną sieczkarnią i hydr. rurą wysypu napęd kosy też jak w 14 podobno to jakaś taka "przejściowa wersja" też ma do tego zamontowane czujniki strat ziarna ale wszystko to wygląda na oryginał tak jak wychodził z fabryki.

96

jeśli chodzi o czujnik strat ziarna to nie wszystkie miały a jeśli chodzi o sprzegło u mnie pedał twardo i nie warczy tylko trzeba wyregulować i będzie dobże zimą wiadomo może tarcze sie skleiły albo coś zmarzło tak to nie jest żle daj namiary na alegro na ten sprzęt a jak to kable pourywane to pewnie ktoś chandluje z czech poprostu uważaj

97

panowie o co chodzi z tym kombajnem co to za firma i czy warto by to obejrzec lin do ogłoszenia http://moto.allegro.pl/kombajn-zbozowy- … 76165.html

98

Co to za firma to trochę głupie pytanie wink To pewnie napis firmy w jakiej pracował. Pozatym chyba Forsz

99

to na pewno mdw 524 z angli jak nie pordzewiały znaczy ze stał u anglika pod dachem i bogaty farmer to znaczy ze dopieszczony warto obejżeć tylko sprawdz rdze bo maszyny z wysp lubią rdzę

100 Ostatnio edytowany przez MAREKPE (2011-03-21 12:47:33)

Normalny MDW 524 na oko przyzwoicie wyglądający, a Bonhill to nazwa miasteczka  Szkocji.