Odp: FORTSCHRITT 524 - opinie
cena nie wygurowana więc pooglądac warto
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » FORTSCHRITT 524 - opinie
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
cena nie wygurowana więc pooglądac warto
Czy to prawda że w tych 524 rama pęka?
ja mam i nic nie pęka
Ja miałem i też nic nie pękało
ja oglądałem tyle sztuk i w żadnym nie była pęknięta...
aha thx, w któryś dzień wrzucę foty mojej 524 co dzisiaj kupiłem
Czy to prawda że w tych 524 rama pęka?
niech zgadnę szczęśliwy sąsiad z twojego zakupu podpowiada Ci takie pierdoły?
człowiek to najpodlejsze ze wszystkich zweirząt.
dejman z tymi popękaniami to ci się chyba z Bizonem pomyliło
Widziałem 512 z pękniętą ramą, ale miała ze 40 lat to i miała prawo.
dejman z tymi popękaniami to ci się chyba z Bizonem pomyliło
nie kracz :stu:
Fenol moim zdaniem to nie jest krakanie Wojtasa tylko fakty Nie za wiele jest takich Bizonów rodzynków które nie noszą śladów pęknięć ramy osi itd
wojtas ja tylko tak słyszałem od kolegi ze w 524 pęka rama
jeżeli chodzi o rame w fortschrittach zaczynając od 512, a kończąc na 527 to jest ona bardzo solidna i nie słuchaj głupot.
mam znajomego który ściąga części do fortschritta sprowadzał kombajny mówił ze najmniejsze wzięcie miały 524, ze względu na pękające osie kół przednich, z kolei mój kolega pracował w spółdzielni i tam mieli kombajny 527 sts mdw przez 3 lata chodziły ok a później zaczęły się sypać, jeździł do fabryki do Niemiec na szkolenie i były tam 525 na reklamacji właśnie z popękanymi osiami.
mam znajomego który ściąga części do fortschritta sprowadzał kombajny mówił ze najmniejsze wzięcie miały 524, ze względu na pękające osie kół przednich, z kolei mój kolega pracował w spółdzielni i tam mieli kombajny 527 sts mdw przez 3 lata chodziły ok a później zaczęły się sypać, jeździł do fabryki do Niemiec na szkolenie i były tam 525 na reklamacji właśnie z popękanymi osiami.
aaa i co zjarało^^,ja słyszałem że rama pęka tam gdzieś jak wentylator nie wiem czy to prawada.:dance:
w każdym większym kombajnie ramy pękają ja w swoim też już spawałem i wzmacniałem te pęknięcia są efektem jeżdżenia po polnych dziurawych drogach i ramie daje w tyłek też jazda z pełnym zbiornikiem zbożowym w moim przypadku to była główna przyczyna bo zbiornik mam na 3,5t a woziłem sobie zboże w nim do domu
czy ja wiem czy w każdym większym kombajnie .... to chyba zalezy od eksploatacji maszyny i umuzgowienia operatora ... no i od materiałów z których zostało to wszystko zrobione ... bo operator bez muzgu to i czołg pozagina i zajedzie ...
w polu różnie bywa a kombajnem jeżdżę nie za wolno bo nie lubię się pier...olić z robotą nie lubię jak cheder jest pusty a ludzie rożnie uprawiają pola najgorsze przejazdy w poprzek bo co niektórzy takie bruzdy mają w polu że tylko łeb odskakuje i później efekty są z pękająca osią
problem w tym,ze wiekszosc naszych kombajnow mialo juz kilku ''uzytkownikow'' od nowosci........... a juz slyszalem nieraz historie typu-a po ch...j ci hamulce,jak cos ci wyskoczy,to heder w dół i sie zatrzymasz.
co do E524 w żniwa pękła mi ośka tylna w kole hehe i miałem problem z olejem od silnika gdy robiłem zmianę to zamiast olej lecieć to leciała pierw woda a następnie olej,pozniej kapnełem się z ojcem ze olej jest chłodzony woda,w misie olejowej znajodwala sie chłodnica,wimieniłem ja a na drugi dzien pacze a tu Ku*****a woda leci no i huj nie wiem o co tu robic więc dokonczyłem jakoś żniwa i pogoniłem tera do żyda.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » FORTSCHRITT 524 - opinie
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo