61

Odp: tokarka

czas stracony na dojazdy i paliwo ma swoją cenę, a jeśli jeszcze doliczyć nie zrobioną w terminie pracę to swoje maszyny pozwalają zaoszczędzić sporo grosza

62

No tak tylko trzeba znać zasady obsługi żeby czasem kaleką nie zostać... Jakoś mnie do tego nie ciągnie. Puki co wolę jechać do tokarza. Robi tanio, dobrze i od ręki

E 516 na części
Telefon 695 076 269

63

Jakbym tak miał to tez nie myślałbym nawet o kupnie. ja już dobrą kolumnową wiertarkę przejeździłem i zapłaciłem za usługę.

64

Jest sporo rewolwerowych,

Rewolwerowe się nie nadają szukaj uniwersalnej.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

65

Moja tokarka pamięta wojne. Jak miałem jechać po porębe 40x2000 dowiedziałxsię że wujek robi dczystki u siebie. Kupiłem za 20%ceny poręby maszyne 50x90 z dwoma prędkościami wrzeciona na paskach i 4 pr3dości posuwu. Do tego wiadro norsy szxzęk kiełków itp. Samo toczenie gez żadnych gwintów i innych bajerów. Maszyna z silnkiem 11kw i 3,5tony wagi. W ciągu pierwszego miesiąca była zapłacona nanndrobnych robotach dla siebie. Dziś by się przydała jakaś większa z gwintami i posówem poprzecznym synchronizowanym z wzdłużnym...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

66

Będę szukał jakiejś prostej. Dzięki.

67

u mnie ojciec kupę lat toczył na tokarce własnej roboty i o dziwo była w miarę dokładna dokładna rękę do niej miał ale przyszedł czas na zakup czegoś porządnego i na wiosnę kupiliśmy taką do gwintów itd

Nie ma to jak FORTSCHRITT

68

https://youtu.be/bc6-lUsau3A
Nowe dziecko na warsztacie. 17-letnia chinka wyrwana z rąk okrutnego tyrana smile

69

Fajna

70

Mała i zwinna smile no i to co brakowało, czyli gwinty. Dziś próba m16/2 nożem wyprofilowanym na szybko i wyszło elegancko.
Mam nadzieje że szybko się zwróci.....

71

na pewno się szybko zwróci tak jak majsterkujesz to tokarka to podstawa sami kupiliśmy na wiosnę zeszłego roku w sumie to zaraz rok będzie i odżyliśmy w robotach teraz człowiek zrobił sie nie zależny

Nie ma to jak FORTSCHRITT

72

17 lat? Ty zboczeńcu! Ile dałeś?
Ja mogę tylko pooglądać.... bo nawet nie ma gdzie tego wstawić.
A jak by mi się przydała.......