Odp: tokarka
czas stracony na dojazdy i paliwo ma swoją cenę, a jeśli jeszcze doliczyć nie zrobioną w terminie pracę to swoje maszyny pozwalają zaoszczędzić sporo grosza
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » tokarka
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czas stracony na dojazdy i paliwo ma swoją cenę, a jeśli jeszcze doliczyć nie zrobioną w terminie pracę to swoje maszyny pozwalają zaoszczędzić sporo grosza
No tak tylko trzeba znać zasady obsługi żeby czasem kaleką nie zostać... Jakoś mnie do tego nie ciągnie. Puki co wolę jechać do tokarza. Robi tanio, dobrze i od ręki
Jakbym tak miał to tez nie myślałbym nawet o kupnie. ja już dobrą kolumnową wiertarkę przejeździłem i zapłaciłem za usługę.
Jest sporo rewolwerowych,
Rewolwerowe się nie nadają szukaj uniwersalnej.
Moja tokarka pamięta wojne. Jak miałem jechać po porębe 40x2000 dowiedziałxsię że wujek robi dczystki u siebie. Kupiłem za 20%ceny poręby maszyne 50x90 z dwoma prędkościami wrzeciona na paskach i 4 pr3dości posuwu. Do tego wiadro norsy szxzęk kiełków itp. Samo toczenie gez żadnych gwintów i innych bajerów. Maszyna z silnkiem 11kw i 3,5tony wagi. W ciągu pierwszego miesiąca była zapłacona nanndrobnych robotach dla siebie. Dziś by się przydała jakaś większa z gwintami i posówem poprzecznym synchronizowanym z wzdłużnym...
Będę szukał jakiejś prostej. Dzięki.
u mnie ojciec kupę lat toczył na tokarce własnej roboty i o dziwo była w miarę dokładna dokładna rękę do niej miał ale przyszedł czas na zakup czegoś porządnego i na wiosnę kupiliśmy taką do gwintów itd
https://youtu.be/bc6-lUsau3A
Nowe dziecko na warsztacie. 17-letnia chinka wyrwana z rąk okrutnego tyrana
Fajna
Mała i zwinna no i to co brakowało, czyli gwinty. Dziś próba m16/2 nożem wyprofilowanym na szybko i wyszło elegancko.
Mam nadzieje że szybko się zwróci.....
na pewno się szybko zwróci tak jak majsterkujesz to tokarka to podstawa sami kupiliśmy na wiosnę zeszłego roku w sumie to zaraz rok będzie i odżyliśmy w robotach teraz człowiek zrobił sie nie zależny
17 lat? Ty zboczeńcu! Ile dałeś?
Ja mogę tylko pooglądać.... bo nawet nie ma gdzie tego wstawić.
A jak by mi się przydała.......
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » tokarka
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo