Odp: Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
ULENBERG za pszenicę konsumpcyjną - 800 zł netto z ich odbiorem
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ULENBERG za pszenicę konsumpcyjną - 800 zł netto z ich odbiorem
Wiecie jakie sa ceny paszówki bo moja parametrów nie spełnia paszarnia Kolbuszowa płaci 600zł/t za pszenżyto 550zł/t jak jest u was
zależy w jakim rejonie. Dolnośląskie/Jawor 700zł brutto ale musi mieć wilgotność 14-15% bo przy 16 już 680zł.
w zimie bedzie drozej
ceny z dzisiaj
Świnki 4,72 zł/kg żywej wagi
Byki 6 - 7 zł/ kg żywej wagi w zależności od widzimisię klasyfikatora
Żyto 856 zł brutto/ tona
żyto grobla-agri Słupca, konsumpcyjne 880zł brutto
panowie w agrobiznesie podaja ceny i żyto kons. jest drozsze od pszenicy kons.!!!! oco chodzi co sie dzieje czy te ceny wtym roku beda tak wysokie ?
A powiedzmy sobie szczerze gdzie jest to zboże?? W mediach, na skupach mówią że muszą importować zboże do polski , bo nasze nie spełnia parametrów itd, a z drugiej strona pokazują rolnika jak stoi w kartoflach, czy w zbożu prawie po pas w wodzie i mówi że w tym roku nic nie zbierze...
panowie w agrobiznesie podaja ceny i żyto kons. jest drozsze od pszenicy kons.!!!! oco chodzi co sie dzieje czy te ceny wtym roku beda tak wysokie ?
Przynajmniej do końca września, a potem zobaczysz jaki będzie podatek w przyszłym roku :uuuu:
7 zł/kg bysia z czego byś chudziutki bo od kwietnia latał po pastwisku z 20 laseczkami i na wadze 600 kg- nie miał czasu jeść. Laski "wyssały" z niego całą energię i masę Cena zadowalająca.
Za jałówki płacili 5-6 zł
Mięsny ?
Pszenica konsumpcyjna 860 + vat.
Mięsny ?
tak, 75% LM. Niestety setki się jeszcze nie dorobiłem bo bazuje wyłącznie na własnym materiale. Kolejny LM rozpłodnik będzie miał już ponad 80% z tym że mam chęć zostawić Simka. Na co się zdecyduje to się jeszcze zobaczy. A tak na marginesie to jak będzie wyglądało cielę po matce LM i ojcu Simentalu ?
Przyzwoicie. Też mam LM wypierające, ale jak dostane kasę za premię to chce kupić jałowek cielnych simentala. Mi LM za bardzo nie podchodzi, chce dobrze zjeść i jest złośliwy o czym sie ostatnio przekonałem. Ja ostatnio sprzedawałem byki ponad 700kg po 7+vat, 50%SM od matki LM mieszańcowej
no właśnie wszystko pięknie tylko ten temperament LM. W sobotę u sąsiada ładowali właśnie 700 kilowe bysie to jeden chłopaka tak poturbował że w szpitalu leży. Poobijany że nie może z wyra wstać i ciężko łapie oddech. Jak byś by miał rogi to było by po chłopaku.
Uważajmy przy załadunku takich kolosów.
Spróbujcie Aberdeen Angus albo BBB. Ja spróbowałem i nie żałuję.
Pany a Wy tu o czym?
Pod tym względem nasz Golpasz się nie wstrzelił
Agro Efekt w Pielaszkowicach pszenica paszowa 744zł brutto cena z dziś
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo