Odp: Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Kto by nie przyszedł cudu do żniw nie uczyni a rok wyborczy cuda potrzebne od zaraz
Problem drogich nawozów i oprysków może rozwiązać od ręki
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Strony Poprzednia 1 … 141 142 143 144 145 146 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kto by nie przyszedł cudu do żniw nie uczyni a rok wyborczy cuda potrzebne od zaraz
Problem drogich nawozów i oprysków może rozwiązać od ręki
Nawozów tak bo to państwowa firma ale oprysków to w jaki sposób?
Że wszyscy będziemy uprawiać ziemię tak jak Ty chciałbyś a on uprawia.
Dobrze że wybory po żniwach
Dobrze mówisz kombinowali z tymi wyborami, ale teraz to dla nas nawet na rękę.
Pszenica bez rozróżniania ostatnio 850brutto.
Saletrzak 2100zł brutto,kuku do siewu polska 320zł/50000jednostek brutto świnie 8,20 netto ale cały czas jadą do nas z niemiec.Dziennie około 1200 sztuk na zakład, reszta badziewia z upadliny czyli zostaliśmy śmietnikiem europy,dobrze że w moim przypadku rolnictwo to hobby najlepszego koledzy byle do wyborów.
Swinie w dół 8 zeta netto na żywą wagę,biorą od niemca,czecha i belga jak zwykle polak dymany w d...e.Nasze knury i maciory jadą do niemcowni na hamburgery do sprzedaży w lidlu.
Po ile i Was rzepak na kontrakt w żniwa? U mnie koło 1600zł. Zastanawiam się czy nie podpisać żeby nie było problemu sprzedać w żniwa. Rok szalony a przechowywać nie chcę.
We wtorek miałem propozycję na 1800 na żniwa ale od tego czasu Matif -20 euro
Znajomy dziś dopiero puścił ubiegłoroczny po 1600 netto. Na wszystkich skupach cena identyczna sprzedał temu który podesłał auto w cenie. Od zawsze trzymał do wiosny, pierwszy raz aż tak umoczył.
Kontraktów nikt u nas nie oferuje.
Pobliska paszarnia przez kilka dni podpisywała kontrakty na kukurydzę po 600zł/t szybko zaczęli odmawiać.
Wczoraj dowieźli gaz po 1,85 zł/l następna zima opłacona, więc chociaż koszt ogrzewania znam.
Nie słyszałem o kontraktach ....
podpisałem rzepak po 1480 netto tylko w sumie po to, żeby nie było kłopotu. Rzepaków nasiane i podejrzewam, że skórę zedrą z nie
jednego.
Pszenica oddana po 710. Okoliczny skup dawał 600 i już zasypany
1700 kontrakt u mnie w tej chwili na rzepak można podpisać
Cena pszecnicy 750zł brutto kukurydza ok 325zł brutto za 30% nie wiem co z tymi pieniędzmi będę robił. Irena dawaj wniosek piszemy na nowy traktur....
Ja też pszenicę oddałem bo od 20 sierpnia zero wpływów na konto.
Tragedia nie wiem co powiedzieć
Kukurydzę znajomy podpisał na 450, dzień później już 420
Ja też pszenicę oddałem bo od 20 sierpnia zero wpływów na konto.
W ubiegłym tygodniu dopłata do nawozów, wczoraj do zbóż i rzepaku. W sumie wyszło więcej niż w tym roku dostałem dopłat bezpośrednich.
To chyba w partii jesteś ????
U nas też są tacy którym nie po linii się przyznać że dostali.
Strony Poprzednia 1 … 141 142 143 144 145 146 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo