Odp: Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Ja już nie zawiozę bo po targowiskach rozsprzedałem większość a ceny marzenie 90 - 100 zł/q
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja już nie zawiozę bo po targowiskach rozsprzedałem większość a ceny marzenie 90 - 100 zł/q
A po ile u was za litr ON u mnie jest po 4.30
szczerze nie wiem kupiłem przed żniwami i jeszcze mam
U mnie detal po 4.35 a hurt 4 . 08
U mnie w hurcie niecałe dwa tygodnie temu było po 4,04 zł, a do tego na rafinerię mogę popatrzeć przez okno więc dzięki temu na normalnych stacjach typu Orlen, Statoil mam jedne z droższych paliw w kraju. A w tym tygodniu trzoda była po 3,50 zł, tendencja wciąż spadkowa i do tego dwutygodniowe terminy odstawy.
Cena z środy
Świnki 3,60
Jałówka mięsna pow 500kg netto 4,50
Byczki pow 500 netto 5,70
pszenica 820
żyto 550
Marek gdzie tyle za pszenice płacą ??
a za byki do 2,5 lat ? w kuj pom najlepiej ?
Tyle zapłacili mojemu sąsiadowi w Ludwikowicach za konsumpcyjną ale on ma parametry do pozazdroszczenia no i ponad 600 ton tego towaru no i jeszcze trzeba odliczyć koszty transportu
Wojtas - dwa tygodnie temu sprzedawałem pszenicę do Osadkowskich. Cena 800 + VAT. Oczywiście konsumpcyjna.
no ja konsumpce do Młyna w dolnym ujeździe zawiozem i dostałem 700+Vat najwyższa cena jaka jest aktualnie i nic więcej się nie zapowiada...... jak tak dalej będize to zamówie 2 tiry zasypie je i wywiozę gdzieś dalej .... i tak będzie się opłacało
wojtas zadzwoń do Osadkowskich oni podstawią ci samochody i z miejsca zabiorą
a jak ziemniaczki - handluje ktoś ?? u mnie 100 zł/q i lada dzień towar się skończy, a schodzi jak świeże bułeczki. Dawno nie było takiej ceny, a w sumie to nie pamiętam aby kiedykolwiek taka była.
a fakt cena jest ale te ziemnaki cholernie gniją no chyba że tylko u mnie ??
U mnie przechowują sie dobrze a cena spada, ja jeszcze sprzedaje op 100zł ale juz sa tacy co opuścili na 80
u nas też gniją ceny od 0,70 duzi odbiorcy do 1,00zl na worki plony od 20 do 50t zależnie od stanowiska
Jakie sa ceny opasów???
Koledzy jak u Was kształtują się ceny wieprzowinki???
Ja z hlewa po 5,50zl/kg.
Świntuchy są po 3,7 +vat a cenę opasów będę znał pod koniec tygodnie gdyż w poniedziałek sprzedałem do Morlin
Koledzy jak u Was kształtują się ceny wieprzowinki???
3,60 z VAT
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo