Odp: Sprzegło 323A
Bez rozbierania chyba długości tloka i srednicy nie da się zmierzyć. Jutro po widoku zobaczę co da się zmierzyć i zapodam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sprzęgło , WOM , ULS » Sprzegło 323A
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 16 … 24 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Bez rozbierania chyba długości tloka i srednicy nie da się zmierzyć. Jutro po widoku zobaczę co da się zmierzyć i zapodam
bez przesady chodzi mi ile cm ma okrągła "rura" w której chodzi tłok oraz o jej średnicę zewnętrzną wystarczy mniej wiecej zmierzyć metrówką lub suwmiarką z tego nie będę strzelał , nie jest to precyZyjne urządzenie chcę znaleźć odpowiednik bo za oryginał chcą 250 zł a ja mam w domu 3 szt różnych średnic ale nie wiem który będzie najodpowiedniejszy
Wydaje mi sie że od 303 i 323 będą bardzo podobne wymiarami choć wizualnie sie różnią.
mam 303 i konstrukcyjnie są zupełnie inne
Wg katalogu jest 80x40.
Co do siłownika z 303 to jest inny, nie ma prowadzenia tłoczyska i nie da go się zastosować, tzn. jak się uprzesz i przerobisz to się da ale wtedy nie będzie to raczej taniej niż kupić używany.
Właśnie wcześniej o tym wspomniałem ja mam 3 z prowadzeniem tylko właśnie nie wiedziałem który zastosować 80 rozumiem długość czy średnica?
No więc długość tej "rury" to 10,6 cm . średnica na zewnątrz to 11 cm.
Wielkie dzięki oczywiście + . Teraz mam pytanie mój największy siłownik ma 70mm myślicie że da radę ?
Tu wszystko zależy od tego jak będzie wysprzęglać się 2 stopień bo u każdego jest inaczej np;u sławka 42 wyciśnie 2 stopień bez włączania pneumatyki u mnie musi być nabite na koniec zielonego pola.Ja bym wolał większy bo wtedy pracujesz na mniejszym ciśnieniu pneumatyki.
Drugi stopień się wysprzęgla w zależności jak go sobie wyregulujesz. Co do pytanie czy 80 to długość czy średnica to nie wiem, w katalogu jest tylko napisane 80x40, pewnie jest to średnica razy skok.
Witam.To moj pierwszy wpis.........Przede mna rowniez zagadka z wspomaganiem sprzegla i nie tylko.Moj nowy nabytek 323,kupiony poprzez Allegro ok miesiaca temu ma kilka (nascie) niedociagniec.Dzisiaj wzialem sie za wspomaganie i nie wiem dlaczego nie ma w nim plynu???W zbiorniczku od sprzegla (nad pedalem) jest plyn,wspomaganie kierownicy dziala super,hamulcow standardowo nie ma w ogóle,wiec plynu rowniez-czy to moze byc jedna z przyczyn?
Witam kolegę. Wspomaganie sprzęgła hamulca jak i hamulca wałka w skrzyni jest na powrocie z orbitrola i jak masz słaba pompę od wspomagania to lipa, ale jest też możliwośc że masz nieszczelny ten mały zbiorniczek od wlewu oleju do skrzyni i tez będzie słabe wspomaganie i cała reszta. Odpowietrz jeszcze sprzęgło na początek.
dzisiaj wzialem sie za wspomaganie i nie wiem dlaczego nie ma w nim plynu???
Gdzie nie ma?
W pompce czy we wspomaganiu tej pompki? Pewnie chodzi o samą pompkę ale piotreknnn musisz to bardziej sprecyzować.
Nie ma oleju w wspomaganiu sprzegla,czyli pompki.Odkrecilem metalowa rurke od tego wspomagania zaraz po zgaszeniu silnika i nic nie wyciekalo.Nie sprawdzalem na odpolonym,czy jest w ogóle cisnienie i przeplyw.Czytalem duzo Waszych poprzednich wpisow i postanowilem zaczac od wymiany wszystkich uszczelniaczy w ukladzie sprzegla.Jutro bede mial uszczelniacze.Zamowilem rowniez katalog,bo jestem zielony w fortschricie i nieraz nie wiadomo o co mi chodzi...... Mam pytanie rowniez o wlaczanie sie silownika pneumatycznego od II stopnia sprzeglam.W moim sprzecie jest stycznik na scianie kabiny,ale pradopodobnie nie jest podlaczony.Za to w pompce sprzegla jest czujnik (taki jak w roznych hamulcowych od stopu) do ktorego jest podlaczony + ,w ktorym zawsze jest prad,a drugi przewod i dzie od elektrozaworu.Zaznacze,ze jeszcze nie wiem czy to dziala,bo zanim doszedlem od czego to i po co,to wyciagnalem silownik II stopnia.Czy tak jest rowniez u Was?????????
Którą metalową rurkę odkręciłeś od tego wspomagania sprzęgła bo z tego co pamietam to są 4 rurki przykręcone do wspomagania sprzęgła. Moja rada, jak chcesz coś się dowiedziec więcej to rób fotki zaznaczaj na nich o co pytasz i wstawiaj będzie nam łatwiej wtedy.
Odkrecilem jedna z tych dwoch,ktore przechodza na druga strone kabiny-trzecia idzie do skrzyni.Jutro bede wiedzial wiecej.Wymienie uszczelniacze i bede dalej szukal i zadawal pytania...... Przed wczoraj myslalem jeszcze,ze silownik pneumatyczny II stopnia,jest wspomaganiem sprzegla.........Powoli mnie to wciaga
Czujnik który jest na pompie nie włącza 2 stopnia , drugi stopień włącza czujnik ( a własciwie włacznik) który jest przy pedale sprzęgła za kabiną żeby go dostrze trzeba ściągnąć blachy z maski. Poza tym na forum jest schemat elektryczny ściągnij go sobie to Twoja wiedza się wzbogaci.
Jesteś w błędzie Piotrze gdyż czujka na pompie sprzęgła też włącza drugi stopień po włączeniu preselekcji klawiszem i lekkim naciśnięciu pedała sprzęgła załączy się nam żółwik .
U mnie też jest tak jak pisze koseś
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 16 … 24 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Sprzęgło , WOM , ULS » Sprzegło 323A
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo