Temat: wali olej z pod wtryskiwacza 3
tak jak pisz e. mam problem wywala mi olej z 3 wtryskiwacza . co jest grane /mam 303
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » wali olej z pod wtryskiwacza 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
tak jak pisz e. mam problem wywala mi olej z 3 wtryskiwacza . co jest grane /mam 303
Dokrec wtryskiwacz i sprawdz czy masz pod nim uszczelke,a najlepiej sprawdz wtryskiwacze czy nie leja.
mam uszczelkę i jest mocno dokręcony a po drugie są nówka , pompiasz dał mi je po starej znajomosći
Wywala ci olej silnikowy, czy ON? Jeśli zaczęło się to robić po wymianie wtryskiwaczy, to tylko wina wtryskiwacza, lub złego zamontowania, wyczyściłeś dobrze gniazdo wtryskiwacza w głowicy? Jeśli tak, to jednak wyczyść jeszcze raz i daj nową podkłdkę.
one były założone rok temu
A czy z kolektora wydechowego(trzeci cylinder)z pod uszczelki tez sie poci olej?
nie
Zgadzam się z tatą,wyjmij wtryskiwacz,sprawdż go załóż nową podkladkę i powinno być ok.
Wpadlo mi jeszcze cos do glowy,przypominam sobie,ze kiedys mialem taki przypadek ze ropa leciala mi z korpusu wtryskiwacza,dokladnie z pod tej nakretki,ktora przykreca sie koncowke wtryskiwcza.Jak nie masz mozliwosci sprawdzenia wtryskiwacza u siebie,zamien go np.trzeci z czwartym wtedy bedziesz mial pewnosc.
Dokładnie. Te nakrętki czasami lubią pękać lub jest już ona mocno skorodowana. Ona albo co gorsza, sam korpus.
I co rolnik 2000 z tym wtryskiwaczem?poradziles sobie?
No właśnie Rolnik, jak tam sprawy się mają?
podpinam sie tutaj co prawda nie leci mi olej a ropa sie wydostaje z pod 2 wtryskjów 2 i 3 i nie wiem co jest tym spowodowane podkładki wymieniałem dociągnięte juz na maxa i dalej cieknie hmm a jak wyciągnełem wtryski do sprawdzenia to nie ciekło gdzies z nakretek czy z kąs indziej to nie wiem co może byc tym spowodowane
Jeśli ropa idzie z pod wtryskiwacza to masz słabo dokręconą obejme co przykręcasz końcówkę wtryskiwacza,wykręć go i porządnie dokręć jeśli dalej będzie lecieć to zmień końcóke bo może mieć mikro pękniecie.
możliwe ze masz rozwalony wtryskiwacz ,slabu dokręcony albo może coś jest zapchane i dlatego wylatuje.
Jak będziesz potrzebował jakieś elementy wtryskiwacza, to daj znać, mogę podesłać Ci każdą część z osobna - używaną lub nową, jak wolisz. W razie potrzeby, nie będziesz musiał kupować nowego wtrysku. Sprawdź jeszcze gniazdo w głowicy.
Witam wszystkich.Pozwoliłem sobie zadac pytanie bez przedstawiania sie ponieważ jestem tu tylko goscinnie.Chodzi o kobajn E-524 mojego szwagra.Odkąd sprowadził do z Czech ma ciagły problem z pobieraniem oleju a własciwie zjadaniem.W czwartek podczas młucki 5 ha rzepaku zeżarł mu 10 l oleju.Cisnienie jest,zrobił remont,nowe pierscienie a dzis sciagna kolektor wydechowy i odpalił go i 3 otworów kolektora lał się olej.Co to może byc?Skąd sie bierze,bo żaden mechanik sobie z tym nie radzi.
Jeśli nie robił głowicy to może prowadnice jak robił głowice to musi pierścieniami ,niech go dotrze jakieś 20 godzin.
Pierwsze pierscienie które wymienił zaraz sie rozleciały,oczywiscie podróba jakas.Potem zmienił na niby oryginalne i dalej to samo.Głowic nie robił.
Masz tam silnik 6VD SRF? A jak wyglądają uszczelniacze na zaworach? Jakie masz uszczelki pod głowicami (metalowe czy miękkie) i czy przypadkiem głowice nie są popękane?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » wali olej z pod wtryskiwacza 3
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo