Temat: Ile Powinien Zarabiać Kombajnista ???
Cześć Chłopcy Powiedzcie mi ile może zarabiać kombajnista zatrudniony przez prywaciarza do koszenia zbóż u ludzi ???
Jaką stawkę można wynegocjować za godzinę lub hektar pracy ????
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Ile Powinien Zarabiać Kombajnista ???
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Cześć Chłopcy Powiedzcie mi ile może zarabiać kombajnista zatrudniony przez prywaciarza do koszenia zbóż u ludzi ???
Jaką stawkę można wynegocjować za godzinę lub hektar pracy ????
w mojej okolicy kombajniści biora 35-45zł zależy jakim kombajnem jeśli tam jakiś claas \JD lub NH to taniej bo tam sie nie narobi a jakimś bizonem lub idnym bez kabiny to wiadomo wiecejno chyba że ci na własnym zdrowiu nie zależy
W mojej okolicy dwa lata temu brali 10% ceny za ha ,a w zeszłym to trudno było w ogóle kogokolwiek znaleść do pracy.
Bo ja mam propozycje Pracy Na Classie 98 2000 roku
Ten Class Jest z 1998 roku lub 2000 . Tylko nie wiem jaki jest jego symbol ????? Ale myśle ze fajnie bedzie się nim kosić .
na pewno fajnie dżojstik klima i po drugie że nowy to nie powinien sie jeszcze psuc koszenie takim to marzenie w zeszłym roku kosiłem 108SL z 98r miodzik nawet sie nie czuje że sie kosi zmeczenia prawie nie ma na takich kombajnach zreszta teraz podobego se kupiłem to bede smigał sam dla sebie jak byś dostał ok 35zł to sie nie wachaj
Nom Fajniutko Znając Mnie To będę sie jeszcze targował bo muszę sobie dorobić do autka Myśle Ze Da Mi 40zł bo będę pracował u kolegi ojca. Kumpel będzie śmigał Case-m w transporcie a ja będe sobie kosił
Muszę się wtrącić bo coś mi tu niegra z tymi stawkami dla kobbajnisty.40 zł ? tyle nawet w niemczech nie płacą teraz jazda kombajnem to bułka z masłem.Tu na pomorzu kombajnista jezdzi za 10-20 zł na godz. tj.ok.10% kosztu godziny pracy kombajnu i takie są realne stawki koszenia.Przy 40zł na godz. dla kombajnisty jaki będzie koszt skoszenia hektara? Sam jezdze kombajnami w żniwa w spółce rolnej i o takich stawkach jeszcze nie słyszałem
dokladnie za 10% tyle u nas chodzi
U mnie w okolicach godzina koszenia bez sieczkarni kosztuje 230-240 zł a z sieczkarnią 250-280zł
U was na zachodzie macie dużo kombajnów a u mnie na wschodzie ten kto ma kombajn to jest gość i kasę czesze w żniwa ze szok . W zeszłym Roku z ojcem zarobiliśmy na czysto 23 tyś zł .
Kosiliśmy praktycznie po 16-17 godz dziennie 7 dni w tyg jednym kombajnem . U mnie w okolicy jest 5 wiosek w których nie ma żadnego Kombajnu na początku leci się na te wioski kosić a siebie obkasza się na koniec.
u mnie w zeszłym roku kumpel płacił 35zł na godzinke na claasa dominatora 85 i nie było chetnych ja osobiscie nie najmuje kombajnisty bo sam kosze lub tatko wsiada za stery w spółdzielniach dostają w mojej okolicy 25-30zł co do kosztu wykoszenia to ceny wachały sie od 300do 450zł za hektar wiem ceny kosmos ale sami ludzie w zesłym roku podbijali stawke bo wszystko lerzało za lerzace osobiście brałem max340zł dlatego nie mogłem sobie pozwolic na postój
w moim rejonie płaci się z usługe koszenia od 320 zł w góre... jest nawet firma co kosi na minuty 6 zł za min koszenia +Vat (Rekord 1998r). a co do kombajnisty stawki są różne to zależy od operatora czy przychodzi siadać do zatankowanego, nasmarowanego i po ogólnym przeglądzie kombajnu czy sam to robi przed wyjazdem i w czasie koszenia. od 15zł do 35zł.
A ile zł może sobie zażądać kombajnista który będzie przygotowywał kombajn codziennie do pracy ????
znaczy wiesz tam raczej awarji jakichś wiekszych sie nie spodizewaj bo to nowy kombajn a co najwyrzej cie czeka to przesmarowanie 4 kalamitek dziennie a 5 raz na tydzień spr oleju w silniku bo tankowac to raczej będize właściciel we własnym zakresie albo na stacji CPN kto go tam wie ale jak bys dostał 30zł to idź smiało w razie coś renegocjujesz warunki jak stwierdzisz ze to bedize ciezka praca i jeszcze zalezy ile godzin bedziesz kosił bo jak około 15-20 godzin dziennie albo więcej to dostaniesz po kościach wiem coś o tym po tygodniu będziesz już troszke zmeczony samym koszeniem
wojtas masz może katalog do claasa ???
Kosmiczne ceny są u was za koszenie.Tu u mnie koło Słupska za kombajn z sieczkarnią zapłacisz ok. 250zł za godzinę.Starym bizonem to i za 200 znajdziesz usługe.Chyba przyjadę do was kosić i zrobie konkurencje to może stawki za koszenie spadną.
Właśnie, jak tak czytam te wypowiedzi, to aż się włos na głowie jeży :wow: skąd takie ceny za koszenie, u nas w okolicach 200-250 zł/h lub ha, no ale tak, jeśli na 5 wiosek jest jeden kombajn :hmmm: u nas we wsi na 20 gospodarstw jest 8 kombajnów.
gregormax musiał bys przyjechać co najmniej 20 kombajnami żeby zbić cenę. No ale będziesz musiał się liczyć z niezadowoleniem innych kombajnistów Jednego Roku Było tak ze cena dochodziła do 400zł za godz i Kombajniści Na wzajem psuli sobie Kombajny żeby nie mieć konkurencji (wsypywali cukier do ropy ) i w związku z tym pozacierali silniki
Kilku Gości Jednej Nocy Się na wzajem załatwili takim sposobem
z tym wykańczanim kombajnów to u nas kiedyś było podobnie, jednemu padła skrzynia biegów (w bizonie), drugi ma nh który jest mnij awaryjny ale za to że jest lepszy to dostał od kombajnisty z bizona trzonek od siekiery pod sita który spadł nżej i piach do zbiornika poliwa.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Ile Powinien Zarabiać Kombajnista ???
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo