Temat: E-512
oto mój sprzęcik
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=886
mam nadzieje,że wam się podoba
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Nasze kombajny » E-512
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
oto mój sprzęcik
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=886
mam nadzieje,że wam się podoba
no całkiem sympatyczna
To moje cudeńko
jak na moje oko bardzo ładnie utrzymany
bo traktuję tą 512 jak moje dziecko
To rok 1985r.
Z oryginalną sieczkarnią...
Widzę że miałeś założone śmigło na kratce od chłodnicy,czemu je zdjąłeś?
Nie sprawdzało się?Zastanawiałem się nad założeniem się czegoś podobnego.
Sprawdza się sprawdza Anie mam go bo mi się gdzieś odkręciło na polu w ubiegłe żniwa ... Ale mam już zrobione następne śmigło ale z dłuższymi gumami
bardzo ładny kombajn a na ilu hektarach pracuje? (jestem nowy)
Rocznie wykasza jakieś 130 ha.
chciałbym sobie taki kupic ale sie zastanawiam nad tym mam 30 hektary swojego jak mysłisz bedzie dobry i czy ludzie bioro na usługi???
jak najbardziej biorą. jest bardzo prosty w naprawach, mniej pali jak bizon i jest bardziej wydajniejszy. Jako młody kombajnista nie będziesz miał problemu z zapchaną młocarnią co często się zdarza w bizonach i jest to wielkim utrudnieniem. jak najbardziej polecam. ludzie również biorą go na usługi.
Kamilo16a na jakim biegu posówasz tym swoim f512 i czy ten pas szeroki nie slizga ci sie czasami???
Kamilo16 zapychanie młucarni w Bizonach jest spowodowane zatarciem się tulei na odrzutniku ....
No ja mam troszkę inny pogląd na zapychanie 12.Już kilka razy zapchałem,ale tylko w gryce.W zbożu to nigdy,chyba się nie da tak jak pisali wcześniej.Gryka to inna bajka w zbiorze,samo to że kosi się ją we wrześniu utrudnia sprawę.
Chciałbym jeszcze wiedzieć czy czesto sie psuja te kombajny i jak z czesciami do tych kombajnów
?
a mój zadławił się owsem w tym roku owies wysoki na metr ziarno suche a słoma całkiem zielona 5 hkosiłem cały dzien ale sypał jak głupi 6 t to na pewno
Chciałbym jeszcze wiedzieć czy czesto sie psuja te kombajny i jak z czesciami do tych kombajnów
?
Powiem tak - jak dbasz tak masz. Stara odwieczna prawda tycząca się wszystkich narzekających na awaryjne sprzęty.
Po za tym na pewno forszaj jest dużo mniej awaryjny niż bizon, a jeśli chodzi o części, to zależy z jakiego regionu kraju jesteś, dodam tylko, że wielkopolska i dolny śląsk są jak by zagłębiem części do tych maszyn, może jeszcze zachodnie pomorze.
Ja mam we wsi u mnie porównanie jest 512 u kolesia co dba i 512 u kolesia co ma to jeżdzi.
I ten pierwszy koleś cały sezon oppękał i nic a ten drógi chyba z 20 łożysk wymienił.
mi sie kiedys kombajn zadławił w pszenicy wo gule nie chciał jej brać nie wiem czemu?
w ogóle
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Nasze kombajny » E-512
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo