11,121

Odp: Z cyklu znalezione na Allegro

chyba że fendtem to moment i T088  roładowany

mdw

11,122

I fendt 412 i jd 6930 jeździły z T088 a i tak wolno kręcą, wywrotka bez porównania. Jeszcze jeździł 936 z flieglem ASW, to dopiero fajnie wysypuje

E 516 na części
Telefon 695 076 269

11,123

Jak wjeżdża się na górę to lepiej jak zwala po trochu. Takie zwalanie na raz jest dobre tylko w betonowych nieprzelotowych.  U mnie jak robią jd 7810 z t088 jadąc na najniższym biegu starcza na 36m silosu. Pracuje z 1 min To chyba za długo nie zwala a rozłożone równo.

11,124

Jak jest silos w który wchodzi 70-80 ha kukurydzy to bez różnicy jak wywala, ważne żeby szybko

E 516 na części
Telefon 695 076 269

11,125

Tak nie do końca chyba że na dwa naprzemiennie się wozi. Gdy zwalasz  wszystko na raz musisz rozgarnąć do grubości 20 cm gdy ugniatasz ciągnikiem lub 30 gdy ładowarką a to zejdzie dłużej niż prosto z przyczepy rozrzucić. Inaczej nie ugniatasz dobrze i będzie słabo leżeć a każdy kolejny wiazd na silos będzie się kończył wyciąganiem. Na dwa to wtedy jest miejsca wszystkie ciągniki i ładowarki to można się tak pobawić z tym że nie potrzebnie angażuje się tylę sprzętu. U mnie w okolicy już nie zobaczy wywrotki przy kiszonce od trzech lat znikają już samozbierające a od roku już o t088 coraz ciężej bo wypierają je veenhuis i Bergman bo mają tandem mocno cofnięty do tyłu.

11,126

ja w tym sezonie na silosach miesiąc smile

mdw

11,127

yokoslaw napisał/a:

I za zarobione tak ciężko pieniądze chcesz żonie kupić auto 4x4 wink

11,128

Rur3k napisał/a:

Tak nie do końca chyba że na dwa naprzemiennie się wozi. Gdy zwalasz  wszystko na raz musisz rozgarnąć do grubości 20 cm gdy ugniatasz ciągnikiem lub 30 gdy ładowarką a to zejdzie dłużej niż prosto z przyczepy rozrzucić. Inaczej nie ugniatasz dobrze i będzie słabo leżeć a każdy kolejny wiazd na silos będzie się kończył wyciąganiem. Na dwa to wtedy jest miejsca wszystkie ciągniki i ładowarki to można się tak pobawić z tym że nie potrzebnie angażuje się tylę sprzętu. U mnie w okolicy już nie zobaczy wywrotki przy kiszonce od trzech lat znikają już samozbierające a od roku już o t088 coraz ciężej bo wypierają je veenhuis i Bergman bo mają tandem mocno cofnięty do tyłu.

Co ty gadasz,  woziłem ja wspomnianą hl,  4xT088 i fliegl asw, na silosie fendt 926 z balastem z tylu a z przodu pług od śniegu. Nie ma mowy żeby cokolwiek się zepsuło. Robione tak od lat i odpadu brak. Fakt że kierownik silosu wprawe ma i mówi kto gdzie ma wysypać

E 516 na części
Telefon 695 076 269

11,129

androl napisał/a:
yokoslaw napisał/a:

z dwa bym kupił wink bo dwa ciągniki jezdziły, nie w tym rzecz po prostu nieraz lepiej zmienić niż pchać kasę w stare. a i coś takiego mam do zbycia ogólnie jezdżace, pare pierdól do poprawek coś tam jeszcze bym dobrze opuscił https://sprzedajemy.pl/volkswagen-passa … nr60199227

mdw

11,130

A navara jak chodzi? Rama nie gnije z tylu pod paką?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

11,131

Rama ok ale wtryski i egr  do roboty mam. 60 tyś. Bez lawety smile

mdw

11,132

yokoslaw napisał/a:
androl napisał/a:
yokoslaw napisał/a:

z dwa bym kupił wink bo dwa ciągniki jezdziły, nie w tym rzecz po prostu nieraz lepiej zmienić niż pchać kasę w stare. a i coś takiego mam do zbycia ogólnie jezdżace, pare pierdól do poprawek coś tam jeszcze bym dobrze opuscił https://sprzedajemy.pl/volkswagen-passa … nr60199227

Co do porobienia ?

Siły na zamiary zmierz....

11,133

Lacznik elastyczny tłumika, końcówka drążka, słabe opony

mdw

11,134

https://www.olx.pl/oferty/user/2uus/
Panowie zna ktoś tego gościa?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

11,135

Laszek napisał/a:

https://www.olx.pl/oferty/user/2uus/
Panowie zna ktoś tego gościa?

Sprzedałeś ruska ??????????

11,136

Nie, o tą ładowarkę atlas chodzi. Jak by ktoś miał blisko podjechać to byłbym wdzięczny. Jak co to chyba w sobotę będziemy jechać oglądać ale drogi w pip...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

11,137

Co Ci podpatrzeć bo dziś jadę to mogę inna droga podjechać i obejrzeć. Gościa nie znam, ale kiedyś to z reguły miał rzeczy jakby z krzoków...

11,138

Jak Silnik pali, jak zaprzesz się w kupę ziemi czy układ jezdny ma siłę. Wiadomo hydraulika i luzy. Gościu ma sprawdzić jaka będzie szerokość jak koła do środka przestawi. Jak będzie więcej jak 120 to dupa

E 516 na części
Telefon 695 076 269

11,139

Byłem gosciu porażka skoro i tak nie kupię to nie będzie na mnie czasu poświęcał.... Niby siłę miało i podnosiło, jednak na zimnym oleju to wiadomo, że nawet trup ruszy. Chodziła 30sekund. Silnik odpalił, ale jadu nie słychać i poddymia. Opony dobre. Łyżka i widły już za dopłata. Jak się nie sprzeda w przyszłym tygodniu to cena 32.. W ropie olej i ogólnie to widać że nie zbyt dbane było, łyżka i skręt luzy, ale chyba do przeżycia. Odpala na zwarcie. MIerzył szerokość po błotnikach 118, ale nie wiadomo, czy koła po obróceniu schowaja się w błotniki. Gość tego nie będzie sprawdzał... Jeden z gorszych sprzedawców...

11,140

Dzięki wielkie za fatyge. No faktycznie gościu burak. Powiedz co zrobiłeś za ten wyjazd

E 516 na części
Telefon 695 076 269