Odp: Z cyklu znalezione na Allegro
chyba że fendtem to moment i T088 roładowany
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Allegro i inne » Z cyklu znalezione na Allegro
Strony Poprzednia 1 … 555 556 557 558 559 … 583 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
chyba że fendtem to moment i T088 roładowany
I fendt 412 i jd 6930 jeździły z T088 a i tak wolno kręcą, wywrotka bez porównania. Jeszcze jeździł 936 z flieglem ASW, to dopiero fajnie wysypuje
Jak wjeżdża się na górę to lepiej jak zwala po trochu. Takie zwalanie na raz jest dobre tylko w betonowych nieprzelotowych. U mnie jak robią jd 7810 z t088 jadąc na najniższym biegu starcza na 36m silosu. Pracuje z 1 min To chyba za długo nie zwala a rozłożone równo.
Jak jest silos w który wchodzi 70-80 ha kukurydzy to bez różnicy jak wywala, ważne żeby szybko
Tak nie do końca chyba że na dwa naprzemiennie się wozi. Gdy zwalasz wszystko na raz musisz rozgarnąć do grubości 20 cm gdy ugniatasz ciągnikiem lub 30 gdy ładowarką a to zejdzie dłużej niż prosto z przyczepy rozrzucić. Inaczej nie ugniatasz dobrze i będzie słabo leżeć a każdy kolejny wiazd na silos będzie się kończył wyciąganiem. Na dwa to wtedy jest miejsca wszystkie ciągniki i ładowarki to można się tak pobawić z tym że nie potrzebnie angażuje się tylę sprzętu. U mnie w okolicy już nie zobaczy wywrotki przy kiszonce od trzech lat znikają już samozbierające a od roku już o t088 coraz ciężej bo wypierają je veenhuis i Bergman bo mają tandem mocno cofnięty do tyłu.
ja w tym sezonie na silosach miesiąc
ja w tym sezonie na silosach miesiąc
I za zarobione tak ciężko pieniądze chcesz żonie kupić auto 4x4
Tak nie do końca chyba że na dwa naprzemiennie się wozi. Gdy zwalasz wszystko na raz musisz rozgarnąć do grubości 20 cm gdy ugniatasz ciągnikiem lub 30 gdy ładowarką a to zejdzie dłużej niż prosto z przyczepy rozrzucić. Inaczej nie ugniatasz dobrze i będzie słabo leżeć a każdy kolejny wiazd na silos będzie się kończył wyciąganiem. Na dwa to wtedy jest miejsca wszystkie ciągniki i ładowarki to można się tak pobawić z tym że nie potrzebnie angażuje się tylę sprzętu. U mnie w okolicy już nie zobaczy wywrotki przy kiszonce od trzech lat znikają już samozbierające a od roku już o t088 coraz ciężej bo wypierają je veenhuis i Bergman bo mają tandem mocno cofnięty do tyłu.
Co ty gadasz, woziłem ja wspomnianą hl, 4xT088 i fliegl asw, na silosie fendt 926 z balastem z tylu a z przodu pług od śniegu. Nie ma mowy żeby cokolwiek się zepsuło. Robione tak od lat i odpadu brak. Fakt że kierownik silosu wprawe ma i mówi kto gdzie ma wysypać
yokoslaw napisał/a:ja w tym sezonie na silosach miesiąc
z dwa bym kupił bo dwa ciągniki jezdziły, nie w tym rzecz po prostu nieraz lepiej zmienić niż pchać kasę w stare. a i coś takiego mam do zbycia ogólnie jezdżace, pare pierdól do poprawek coś tam jeszcze bym dobrze opuscił https://sprzedajemy.pl/volkswagen-passa … nr60199227
A navara jak chodzi? Rama nie gnije z tylu pod paką?
Rama ok ale wtryski i egr do roboty mam. 60 tyś. Bez lawety
androl napisał/a:yokoslaw napisał/a:ja w tym sezonie na silosach miesiąc
z dwa bym kupił bo dwa ciągniki jezdziły, nie w tym rzecz po prostu nieraz lepiej zmienić niż pchać kasę w stare. a i coś takiego mam do zbycia ogólnie jezdżace, pare pierdól do poprawek coś tam jeszcze bym dobrze opuscił https://sprzedajemy.pl/volkswagen-passa … nr60199227
Co do porobienia ?
Lacznik elastyczny tłumika, końcówka drążka, słabe opony
https://www.olx.pl/oferty/user/2uus/
Panowie zna ktoś tego gościa?
https://www.olx.pl/oferty/user/2uus/
Panowie zna ktoś tego gościa?
Sprzedałeś ruska ??????????
Nie, o tą ładowarkę atlas chodzi. Jak by ktoś miał blisko podjechać to byłbym wdzięczny. Jak co to chyba w sobotę będziemy jechać oglądać ale drogi w pip...
Co Ci podpatrzeć bo dziś jadę to mogę inna droga podjechać i obejrzeć. Gościa nie znam, ale kiedyś to z reguły miał rzeczy jakby z krzoków...
Jak Silnik pali, jak zaprzesz się w kupę ziemi czy układ jezdny ma siłę. Wiadomo hydraulika i luzy. Gościu ma sprawdzić jaka będzie szerokość jak koła do środka przestawi. Jak będzie więcej jak 120 to dupa
Byłem gosciu porażka skoro i tak nie kupię to nie będzie na mnie czasu poświęcał.... Niby siłę miało i podnosiło, jednak na zimnym oleju to wiadomo, że nawet trup ruszy. Chodziła 30sekund. Silnik odpalił, ale jadu nie słychać i poddymia. Opony dobre. Łyżka i widły już za dopłata. Jak się nie sprzeda w przyszłym tygodniu to cena 32.. W ropie olej i ogólnie to widać że nie zbyt dbane było, łyżka i skręt luzy, ale chyba do przeżycia. Odpala na zwarcie. MIerzył szerokość po błotnikach 118, ale nie wiadomo, czy koła po obróceniu schowaja się w błotniki. Gość tego nie będzie sprawdzał... Jeden z gorszych sprzedawców...
Dzięki wielkie za fatyge. No faktycznie gościu burak. Powiedz co zrobiłeś za ten wyjazd
Strony Poprzednia 1 … 555 556 557 558 559 … 583 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Allegro i inne » Z cyklu znalezione na Allegro
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo